Afstudeerstage op Curaçao

Zit jij in de laatste fase van je opleiding en wil je graag een nieuw avontuur aangaan tijdens je afstudeerstage in het buitenland? Dan is Curaçao de perfecte plek voor jou!

Wij hebben verschillende vacatures openstaan voor studenten van een MBO, HBO- en WO-opleiding in bijna elke opleiding richting die er is.

Met alle mooie stranden, leuke uitgaansgelegenheden en heerlijk weer wordt jouw afstudeerstage op Curaçao een nog groter feest tijdens het stage lopen.

Wat doe je tijdens je afstudeerstage op Curaçao?

Tijdens je afstudeerstage op Curaçao zijn er verschillende mogelijkheden. Het ligt vaak aan je school wat de afstudeerstage is en of hier een opdracht bij komt kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een onderzoeksvraag, meelopen met een bedrijf of een combinatie van beide.

Bij een onderzoeksvraag overleg je samen met de organisatie het onderwerp wat binnen het bedrijf kan worden veranderd/verbeterd of worden geïmplementeerd en help je het bedrijf op weg door een vraagstuk te onderzoeken.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Hoe kan dit bedrijf duurzamer te werk gaan?
  • Of Wat zijn de specifieke problemen en karakteristieken van zwerfhonden op Curaçao?

Afstuderen via CuraStage?

Zoals gezegd kun je bij CuraStage jezelf aanmelden voor een afstudeerstage op Curaçao. Zodra wij jouw aanmelding en aanbetaling hebben ontvangen, kan het aftellen beginnen! 

CuraStage gaat voor zes weken hard aan de slag om de perfecte afstudeerstage voor je te vinden. Hierdoor weet jij waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Mocht het onverhoopt niet lukken? Dan krijg je jouw aanbetaling 100% weer terug!

Afstuderen in het buitenland

Ja, het klinkt toch heel aantrekkelijk of niet? Afstuderen in het buitenland en dan ook nog eens Curaçao. Een warm eiland waar je ook nog eens Nederlands kunt spreken, hoe chill. Dat is een van de voordelen van een stage op Curaçao. 

Afstuderen in het buitenland is op Curaçao bijna voor iedere opleiding wel weggelegd want er zijn veel bedrijven en we denken graag met je mee over bijvoorbeeld een onderzoeksvraag. 

Hoe werkt afstuderen op Curaçao?

Via onze website kan je verschillende leuke vacatures op Curaçao vinden die wellicht aansluiten bij jouw afstudeerstage. Nog niet gevonden wat je zoekt? Geen zorgen! We maken aan de hand van jouw aanmelding een profielschets die we bij verschillende bedrijven, passend bij jouw opleiding kunnen aanschrijven, om zo een goede plek te vinden.

CuraStage
afstudeerstage op Curaçao

Wel of geen afstudeerstage op Curaçao?

Een afstudeerstage lopen op Curaçao brengt natuurlijk veel eigen verantwoordelijkheid met zich mee, maar ook heel veel leuke ervaringen. Op Curaçao is er een andere cultuur dan in Nederland. Door te leren hoe ze in andere culturen werken in de bedrijfstak waarin je leert, geeft je veel perspectief van een ander  en brengt veel nieuwe ervaringen met zich mee.

Je leert andere werkmethodes dan je gewend bent en je leert ook het hoe en waarom erachter. Het is een mooie toevoeging op je CV en het wordt waarschijnlijk de tijd van je leven!

Onderzoekstage Curaçao

Je hebt in feite twee soorten afstudeerstages. De ene is deels meewerken in de organisatie en een onderzoek uitvoeren, de andere is een onderzoek uitvoeren waarbij je niet mee werkt in het bedrijf. Vaak is dit afhankelijk van de opleiding die je doet. Voor beide soorten afstudeerstage kun je bij CuraStage terecht. 

Tijdens je aanmelding kun je duidelijk aangeven wat jouw eisen vanuit school zijn om je opleiding te halen en wat er van je verwacht wordt. Op basis van deze informatie gaan wij voor je aan de slag om een onderzoek- of afstudeerstage te zoeken!

Vraag en antwoord

Dit verschilt echt per bedrijf. Sommige bedrijven hebben al een kant en klaar vraagstuk voor je liggen dat je kunt onderzoeken tijdens je afstudeerstage op Curaçao. 

In de praktijk blijkt dat het vaak een afstemming is tussen het bedrijf en jou. Op Curaçao heb je namelijk ook minder grote bedrijven en die hebben de middelen niet of het speelveld niet om grote vraagstukken uit te zoeken waardoor jij als stagiaire dus extra waardevol bent. Soms is het dan wel nodig om samen een onderzoeksvraag te bedenken of juist een goed voorstel te doen wat (in)direct omzet groei oplevert. 

Dit is een leuke vraag die vaak gesteld wordt, ook door bedrijven! 

De meeste bedrijven hebben een werkweek van 40 uur waardoor dit vaak ook wordt verwacht van een stagiaire. In overleg met het bedrijf zien we vaak dat er bijvoorbeeld op stage gewerkt wordt aan het afstudeeronderzoek waardoor je de 40 uur dus goed kunt gebruiken. 

Het aantal weken varieert per opleiding maar grofweg is een afstudeerstage tussen 8 – 20 weken. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao
CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!