Betaling van de leges

Een onderdeel van het aanvragen van jouw vergunning is het betalen van de leges aan de Toelatingscommissie van Curaçao. Dit is een vereiste voor het aanvragen van jouw stage- of werkvergunning (officieel heet dit een Verklaring van Rechtswege – VRW).

Omdat dit een belangrijk onderdeel is, willen we je graag op weg helpen hoe dit werkt.

Het te betalen bedrag

Dit is afhankelijk van je verblijfsdoel, namelijk:
  • Als stagiaire 525 ANG

    525 ANG » zijn Guldens

  • Als werkende of vrijwilliger 615 ANG

    615 ANG » zijn Guldens

Let op! Je moet precies dit bedrag overmaken anders wordt de vergunning afgewezen. Reken dus NIET dit bedrag om naar Euro’s maar zorg ervoor dat je een wereldoverboeking doet bij je bank, zodat je in Guldens (ANG) kunt betalen.

Wanneer je dit niet doet is de kans heel groot dat de Toelatingscommissie van Curaçao de vergunningsaanvraag afwijst, omdat zij dan te weinig aan leges hebben ontvangen door valuta verschillen.

Als dit gebeurt rekent CuraStage € 35,- voor het opnieuw indienen van jouw vergunning. Dit komt omdat een aanvraag indienen veel werk is. Dus probeer dit te voorkomen 😉 

Naar wie moet ik overmaken?

Je maakt het geld (525 ANG als stagiaire of 615 ANG als werkende/vrijwilliger) over naar de Toelatingscommissie van Curaçao.

Bankgegevens Toelatingsorganisatie

Bank:

Maduro & Curiels Bank N.V. Curaçao

Naam:

Toelatingsorganisatie

Rekeningnummer:

31967908

Swiftcode:

MCBKCWCU

Adres:

Prinsenstraat 90, Willemstad

Omschrijving:

JOUW NAAM  GEBOORTEDATUM – AANVRAAG VRW (b.v. Marrit de Jong 19/07/2001 – AANVRAAG VRW)

Let op! Zet de kosten van de overboeking op OUR  jezelf). Wanneer je ervoor kiest dat de kosten voor de bank komen of gedeeld worden, dan ontvangt de Toelatingscommissie te weinig leges en wordt je aanvraag afgewezen.

Als dit gebeurt rekent CuraStage € 35,- voor het opnieuw indienen van jouw vergunning. Dit komt omdat een aanvraag indienen veel werk is. Dus probeer dit te voorkomen 😉 

Betaalbewijs aanleveren

CuraStage heeft een betaalbewijs van de verwerkte overboeking (meestal de volgende werkdag) nodig om de vergunning aan te kunnen vragen.

Dit kan eenvoudig een printscreen zijn van de betaling, mits het bedrag, betalingsdatum en de omschrijving goed en duidelijk zichtbaar zijn. Deze kun je naar ons mailen info@curastage.com of per WhatsApp versturen naar +5999 5214 216.

Telefoonnummers

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao
CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!