Afstudeerstage op Curaçao

Zit jij in de laatste fase van je opleiding en wil je graag een nieuw avontuur aangaan tijdens je stage in het buitenland? Dan is Curaçao de perfecte plek voor jou!

Wij hebben verschillende vacancies openstaan voor studenten van een MBO, HBO- en WO-opleiding in bijna elke opleiding richting die er is.

Met alle mooie stranden, leuke uitgaansgelegenheden en heerlijk weer wordt jouw afstudeerstage een nog groter feest tijdens het stage lopen en genieten op Curaçao.

Wat doe je tijdens je afstudeerstage op Curaçao?

Tijdens je afstudeerstage op Curaçao zijn er verschillende mogelijkheden. Het ligt vaak aan je school wat de afstudeerstage is en of hier een opdracht bij komt kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een onderzoeksvraag, meelopen met een bedrijf of een combinatie van beide.

Bij een onderzoeksvraag overleg je samen met de organisatie het onderwerp wat binnen het bedrijf kan worden veranderd/verbeterd of worden geïmplementeerd en help je het bedrijf op weg door een vraagstuk te onderzoeken.

Voorbeelden hiervan zijn:
Hoe kan dit bedrijf duurzamer te werk gaan? Of Wat zijn de specifieke problemen en karakteristieken van zwerfhonden op Curaçao?

Afstuderen via CuraStage?

CuraStage heeft 2 verschillende pakketten beschikbaar. Het alles-in-1 stage pakket en het samenstel pakket. Bij het alles-in-1 samenstel pakket regelen wij alles voor jou zodat je zonder zorgen kan beginnen aan je afstudeerstage op Curaçao. Denk hierbij aan je huisvestiging, vervoer, vergunning en transfer.

Nadat je de inschrijving hebt voltooid kan je een vrijblijvend gesprek inplannen waarin we kunnen bespreken wat jouw wensen zijn deze stageperiode en hoe wij jou het beste kunnen helpen om een passend bedrijf te vinden voor jouw afstudeerstage op Curaçao.

Afstuderen in het buitenland

Ja, het klinkt toch heel aantrekkelijk of niet? Afstuderen in het buitenland en dan ook nog eens Curaçao. Een warm eiland waar je ook nog eens Nederlands kunt spreken, hoe chill. Dat is een van de voordelen van een stage op Curaçao. 

Afstuderen in het buitenland is op Curaçao bijna voor iedere opleiding wel weggelegd want er zijn veel bedrijven en we denken graag met je mee over bijvoorbeeld een onderzoeksvraag. 

Hoe werkt afstuderen op Curaçao?

Via onze website kan je verschillende leuke vacatures vinden die wellicht aansluiten bij jouw afstudeerstage. Nog niet gevonden wat je zoekt? Geen zorgen! We maken aan de hand van jouw CV en ons kennismakingsgesprek een profielschets die we bij verschillende bedrijven, passend bij jouw opleiding kunnen aanschrijven, om zo een goede plek te vinden.
CuraStage
Afstudeerstage CuraStage

Wel of geen afstudeerstage op Curaçao?

Een afstudeerstage lopen op Curaçao brengt natuurlijk veel eigen verantwoordelijkheid met zich mee, maar ook heel veel leuke ervaringen. Op Curaçao is er een andere cultuur dan in Nederland. Door te leren hoe ze in andere culturen werken in de bedrijfstak waarin je leert, geeft je veel perspectief van een ander  en brengt veel nieuwe ervaringen met zich mee.

Je leert andere werkmethodes dan je gewend bent en je leert ook het hoe en waarom erachter. Het is een mooie toevoeging op je CV en het wordt waarschijnlijk de tijd van je leven!

Onderzoekstage Curaçao

Je hebt in feite twee soorten afstudeerstages. De ene is deels meewerken in de organisatie en een onderzoek uitvoeren, de andere is een onderzoek uitvoeren waarbij je niet mee werkt in het bedrijf. Vaak is dit afhankelijk van de opleiding die je doet. Voor beide soorten afstudeerstage kun je bij CuraStage terecht. 

Tijdens het online kennismakingsgesprek kun je duidelijk aangeven wat jouw eisen vanuit school zijn om je opleiding te halen en wat er van je verwacht wordt. Op basis van deze informatie gaan wij voor je aan de slag om een onderzoek- of afstudeerstage te zoeken!

Question and answer

Dit verschilt echt per bedrijf. Sommige bedrijven hebben al een kant en klaar vraagstuk voor je liggen dat je kunt onderzoeken tijdens je afstudeerstage op Curaçao. 

In de praktijk blijkt dat het vaak een afstemming is tussen het bedrijf en jou. Op Curaçao heb je namelijk ook minder grote bedrijven en die hebben de middelen niet of het speelveld niet om grote vraagstukken uit te zoeken waardoor jij als stagiaire dus extra waardevol bent. Soms is het dan wel nodig om samen een onderzoeksvraag te bedenken of juist een goed voorstel te doen wat (in)direct omzet groei oplevert. 

Dit is een leuke vraag die vaak gesteld wordt, ook door bedrijven! 

De meeste bedrijven hebben een werkweek van 40 uur waardoor dit vaak ook wordt verwacht van een stagiaire. In overleg met het bedrijf zien we vaak dat er bijvoorbeeld op stage gewerkt wordt aan het afstudeeronderzoek waardoor je de 40 uur dus goed kunt gebruiken. 

Het aantal weken varieert per opleiding maar grofweg is een afstudeerstage tussen 8 – 20 weken. 

Bon Bini

Make your choice and register without obligation!

CuraStage

Not all accommodations on Curaçao have standard linen. That is why we offer this service. That saves a lot of space in your suitcase ;-) 

The linen consists of a pillow, bottom sheet and duvet cover. On Curaçao we do not sleep under blankets because of the heat. No towels are included. 

If you use our pick-up service, you will receive your linen directly at Hato, otherwise you can pick it up at our office.  

CuraStage

Calling each other on Curaçao is very expensive. That is why a local SIM card is definitely recommended. 

You put this SIM card in your phone, but you keep your normal WhatsApp number. This way you can call and app with the home front & friends via WhatsApp as you are used to.

You call each other on Curaçao at the local rate with your new local telephone number.

If you have a pick-up service, you will receive your SIM card directly at Hato, otherwise you can pick it up at our office.  

CuraStage
Open WhatsApp
1
Scan the code
?CuraStage
Hi, do you have a question about an internship or working on Curacao? Contact us without obligation, we are happy to help you!