5 Bespaartips op Curaçao

Bespaartips op Curacao
5
(14)

Je denkt misschien dat Curaçao een goedkoper land is dan Europese landen maar helaas is dat niet waar dus hebben we 5 bespaartips op Curaçao voor je! Je betaalt hier wel minder BTW maar de kostprijs is gewoon een stuk hoger. In deze blog willen we je een paar bespaartips geven tijdens je verblijf op Curaçao zodat je meer geld overhoudt voor leuke uitgaven. Ben je trouwens benieuwd wat de kosten op Curaçao zijn voor het levensonderhoud? Dit hebben wij ook voor je op een rijtje gezet. 

1- Ga naar lokale supermarkten! 

Op Curaçao heb je veel supermarkten en ook vol met Nederlandse producten. Je hebt hier bijvoorbeeld een Albert Heijn (Van der Tweel heet het hier). Het nadeel van deze supermarkten is alleen dat je helemaal leegloopt als je hebt afgerekend. Een goede bespaartip voor op Curaçao is dus het bezoeken van lokale supermarkten. De grootste supermarkt en ook een van de goedkoopste supermarketen van Curaçao is de Mangusa Hypermarket! Deze supermarkt is echt een bezoekje waard en behoort zeker bij de bespaartips op Curaçao.

2- Bezoek Happy Hours

Uitgaan hoort erbij wanneer je gaat stage lopen op Curaçao, maar dit kan ook goedkoper. Namelijk het bezoeken van Happy Hours! Je krijgt dan twee voor de prijs van 1 of je krijgt bijvoorbeeld 1 voor de halve prijs. Je hebt altijd een goedkoop drankje te pakken en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Weten wanneer die fijne uurtjes zijn en waar? Wij hebben een overzicht voor je gemaakt van de leukste Happy Hours op Curaçao.

3- Vries je eten in of kook met meerdere personen

Het kan soms lastig zijn om een maaltijd voor jezelf te koken en dan alles op te eten. Een goede tip is dus om het overgebleven eten in te vriezen voor de volgende keer. Andere optie is ook om te koken met je huisgenoten want zo kun je exact de hoeveelheid koken en hoef je vaak niets weg te gooien. Daarnaast is het ook nog eens extra gezellig omdat je met z’n allen tegelijk kan eten. Hoppa, twee vliegen in 1 klap!

4- Gratis stranden bezoeken op Curaçao

Een van de leuke bespaartips op Curaçao is ook deze, het bezoeken van gratis stranden. Op vele stranden op Curaçao moet je betalen voor entree of als je een bedje etc. wilt. Hier is op zich niets mis mee want van dat geld worden de stranden schoongehouden. Maar als je goedkoop wilt leven op Curaçao is het handig om gratis stranden te bezoeken. Een paar leuke gratis stranden zijn Daaibooi Baai, Grote Knip, Kleine knip en Playa Jeremy. Op de website van Fun Curaçao vind je allemaal gratis stranden terug en je kunt ook filteren op gratis toegang zodat je direct een overzicht hebt van de gratis stranden op Curaçao.

5- Goedkoop uiteten

Oké, we kunnen ons voorstellen dat je geen zin hebt om iedere avond te koken en dat je ook uiteten wilt. Gelukkig kan di top sommige plaatsen erg goedkoop. Je komt dan wel bij lokale eettentjes uit of truki pan’s langs de weg. Het grote voordeel is dat het eten daar verrukkelijk is en dat je echt met een volle buik weer richting huis gaat. Stap dus lekker in je auto en ga op zoek naar een tentje aan de straat! Misschien is dit wel de lekkerste van deze bespaartips op Curaçao want je kunt er ook nog vaak twee keer van eten omdat het Hopi veel eten is wat je hier in de restaurants krijgt.

Wist je dat vis en vlees goedkoop is op het eiland? Veel wordt natuurlijk geïmporteerd maar deze producten zijn in vergelijking met Europa goedkoper dus als je naar een lokaal eettentje gaat, weet je al dat je lekker goedkoop vis en vlees kunt eten.

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!