5 leukste restaurants op Curacao

Restaurants op Curacao
5
(2)

Tijdens je verblijf wil je natuurlijk ook wel eens uiteten want iedere dag koken gaat ook vervelen dus op naar restaurants op Curaçao. Gelukkig kun je op Curaçao helemaal los qua aanbod van leuke restaurants en hippe tentjes. Je kunt op Curaçao heel goed een ontbijtje pakken of een lunch en diner. Wij hebben voor jou de vijf leukste restaurants op Curaçao geselecteerd waarvan wij vinden dat je tijdens je stage of werkperiode moet zijn geweest! 

Top 5 restaurants op Curaçao:

1- Karakter 

Ja, de naam zegt het eigenlijk al, de perfecte locatie als je een kater hebt. Karakater ligt richting het Westen dus je bent vanaf punda wel een half uur tot drie kwartier aan het rijden, maar het is het echt waard! Karakter bevindt zich op een mooi luxe resort waar je de grootste villa’s kunt vinden.  Je kunt bij karakter op ‘binnen’ eten of aan het strand en beide locaties zijn de moeite waard.

De bediening is goed en je eten wordt vrij snel geserveerd dus ook met honger kun je hier prima heen. Je hebt de keuze uit een leuk tapas menu of je kiest voor een complete maaltijd. Naast het restaurant kun je op een heerlijk bedje liggen en afkoelen in de zee. 

2- De Gouverneur

In een prachtig pand in Willemstad, in Otrabanda, vind je het restaurant De Gouverneur. Je kan hier binnen eten in het rood gekleurde koloniale pand, op het balkon met uitzicht op de kleurige huisjes van Willemstad of je zoekt een plekje in de binnentuin uit die wordt gesierd door een mooie fontein. De bediening is goed en je hebt er happy hours dus beter wordt het niet! Je hebt hier ook een green egg waarop de lekkerste vleesgerechten worden bereid. 

3- Kome 

In het hippe Pietermaai district in Willemstad vind je talloze leuke hotels en restaurants. Al voor de deur is het leuk bij Kome, want zowel het interieur als de buitenkant zien er te gek uit. Het menu is afwisselend, met zowel internationale gerechten als meer lokale ingrediënten, allen met een twist. Reserveer de Chef’s Table voor een kijkje in de open keuken. De desserts worden gemaakt door een Amerikaanse pastry-chef en schijnen óntzettend lekker te zijn. Oh en je kunt hier ook heerlijk in de airco zitten! 

4- Mosa

Oké, eerlijk is eerlijk, voor deze tent moet je wel een paar centjes meenemen want het is niet het goedkoopste restaurant op Curaçao. Maar dit maakt Mosa niet minder leuk want naarst de overheerlijke cocktails (hele speciale cocktails) kun je hier doen aan Sharing dinner. Je kunt van de kaart diverse gerechtjes kiezen en als je met een groepje bent kun je gewoon de hele kaart bestellen! 

5- Koko’s

Wil je echt even die strandvibe voelen en heb je zin in een lekkere maaltijd overdag? Dan moet je echt een keer naar Koko’s. Naast het fenomenale uitzicht op zee en de strandbedden heb je hier een tentje. De menukaart is geïnspireerd op Street food alleen wordt het hier in een luxe jasje gegaoten. Je kunt hier ook de lekkerste zelfgemaakte juices en smoothies bestellen. Kortom, voor een heerlijke relaxte dag moet je hier heen! 

Uiteten op Curaçao

Wil jij ook heerlijk uiteten op Curaçao? Dat kan en hiervoor is het natuurlijk wel belangrijk dat je een leuke en passende vacature tegenkomt zodat je voor een langere tijd deze restaurants op Curaçao kunt bezoeken! Meld je ook aan bij CuraStage en wij gaan voor die perfecte vacature voor jou.

Top 5 bezienswaardigheden op Curaçao ontdekken? Ook deze hebben wij voor je op een rijtje gezet en dan kun je direct wat uitjes combineren met een heerlijke lunch of diner bij een van bovenstaande restaurants op Curaçao.

5 leukste restaurants op Curaçao

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!