5 redenen vrijwilligerswerk op Curaçao

5 redenen voor vrijwilliger op Curacao
4.3
(3)

Heb je een tussenjaar of ben je klaar met je studie en wil je graag iets betekenen voor Curaçao? Wat goed om te horen! Op Curaçao zijn er tal van mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. Je kunt hier bijvoorbeeld werken met dieren of juist met mensen. Curaçao is een zonnig eiland maar helaas zie je hier ook meer armoede en deze mensen kunnen echt jouw hulp goed gebruiken! Wij hebben vijf belangrijke redenen verzameld waarom je echt vrijwilligerswerk op Curaçao zou moeten doen. 

1- Curaçao kan jouw hulp echt gebruiken. 

Je kunt Curaçao niet vergelijken met Nederland als het gaat om een sociaal vangnet. Je hebt hier niet een Bijstandsuitkering waarmee je een huisje etc. kunt betalen. Hier komt het neer op je medemens en dat maakt Curaçao ook zo mooi en gemoedelijk. Mensen die voor elkaar klaar staan en met het helpen van een gezin om kleren in te zamelen, maak je hun dag weer helemaal goed. Vrijwilligerswerk doen op Curaçao hoeft niet een financiële gift te zijn, maar denk aan het helpen in de huishouding of het ondersteunen van leuke buurt activiteiten. Je kunt veel terugverwachten in waardering en liefde van de bevolking. 

2- Het is goed voor je eigen ontwikkeling. 

Misschien leer je van vrijwilligerswerk niet veel qua theorie maar je ontwikkelt jezelf wel tot de max. Je leert om met andere mensen om te gaan en je kunt ook het leven van een andere kant bekijken. Vrijwilligers werk doen op Curaçao vraagt veel van jezelf. Een stukje inlevingsvermogen maar ook de plicht om niet alles mee naar huis te nemen. Je vraag veel van jezelf wat je de rest van je leven met je meedraagt. 

3- Om werkervaring op te doen.

Tijdens of na je studie doe je werkervaring op door vrijwilligerswerk te doen op Curaçao in je eigen studierichting of je doet ervaring op die iets extra’s toevoegt aan je studie (bijvoorbeeld bestuurservaring). Hiermee heb je een streepje voor op anderen, die dezelfde papieren kunnen overleggen, maar geen werkervaring hebben.

4- Om de wereld te veranderen.

Als vrijwilliger ben je zelf de verandering die je in de wereld wil zien. Samen met een handvol vrienden of gelijkgestemden kan je initiatieven opzetten die het verschil maken. Dat geeft enorm veel vrijheid: met een beetje verbeelding kan je algauw mateloze dingen verwezenlijken. 

5- Omdat vrijwilligerswerk op Curaçao gewoon leuk is!

Misschien wel de belangrijkste reden is dat het gewoon leuk is. Er zijn hier zoveel plekken waar je vrijwilligerswerk kunt doen. Denk ook aan de straatdieren die echt jouw hulp kunnen gebruiken. Er zijn zelfs voeder projecten op Curaçao waarbij vrijwilligers op verschillende plaatsen op Curaçao straathonden voeren. Zo word je een met de gemeenschap maar help je ondertussen ook nog die lieven honden die hier rond lopen. Wie weet adopteer je wel een hond! 

Ben je ook overtuigd van vrijwilligerswerk op Curaçao? Superleuk en we willen je graag helpen bij het vinden van een leuke vacature! Schrijf je gratis bij ons in en wij gaan alles voor je regelen. 

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Schrijf je vrijblijvend in!

Ben jij geïnteresseerd in onze dienstverlening? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in bij CuraStage. Na ontvangst van je inschrijving nemen wij contact met je op om een Skype gesprek in te plannen. Hierin bespreken wij al jouw wensen, eventuele vragen en de benodigde stappen voor jouw verblijf op Curaçao. 

CuraStage © 2017 - 2022 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao