5 redenen vrijwilligerswerk op Curaçao

Vrijwilligerswerk op Curacao, top 5
3.7
(7)

Heb je een tussenjaar of ben je klaar met je studie en wil je graag vrijwilligerswerk op Curaçao doen? Wat goed om te horen! Op Curaçao zijn er tal van mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. Je kunt hier bijvoorbeeld werken met dieren of juist met mensen. Wij hebben veel contacten met organisaties die zich bezig houden met de belangen van dieren en mensen. Benieuwd naar vacatures voor vrijwilligerswerk op Curaçao? Bekijk ze hier!

Curaçao is een zonnig eiland maar helaas zie je hier ook meer armoede en deze mensen kunnen echt jouw hulp goed gebruiken! Wij hebben vijf belangrijke redenen verzameld waarom je echt vrijwilligerswerk op Curaçao zou moeten doen. 

1- Curaçao kan jouw hulp echt gebruiken. 

Je kunt Curaçao niet vergelijken met Nederland als het gaat om een sociaal vangnet. Je hebt hier niet een Bijstandsuitkering waarmee je een huisje etc. kunt betalen. Hier komt het neer op je medemens en dat maakt Curaçao ook zo mooi en gemoedelijk. Mensen die voor elkaar klaar staan en met het helpen van een gezin om kleren in te zamelen, maak je hun dag weer helemaal goed. Vrijwilligerswerk doen op Curaçao hoeft niet een financiële gift te zijn, maar denk aan het helpen in de huishouding of het ondersteunen van leuke buurt activiteiten. Je kunt veel terugverwachten in waardering en liefde van de bevolking. 

2- Het is goed voor je eigen ontwikkeling. 

Misschien leer je van vrijwilligerswerk niet veel qua theorie maar je ontwikkelt jezelf wel tot de max. Je leert om met andere mensen om te gaan en je kunt ook het leven van een andere kant bekijken. Vrijwilligers werk doen op Curaçao vraagt veel van jezelf. Een stukje inlevingsvermogen maar ook de plicht om niet alles mee naar huis te nemen. Je vraag veel van jezelf wat je de rest van je leven met je meedraagt. 

3- Om werkervaring op te doen.

Tijdens of na je studie doe je werkervaring op door vrijwilligerswerk te doen op Curaçao in je eigen studierichting of je doet ervaring op die iets extra’s toevoegt aan je studie (bijvoorbeeld bestuurservaring). Hiermee heb je een streepje voor op anderen, die dezelfde papieren kunnen overleggen, maar geen werkervaring hebben.

4- Om de wereld te veranderen.

Als vrijwilliger ben je zelf de verandering die je in de wereld wil zien. Samen met een handvol vrienden of gelijkgestemden kan je initiatieven opzetten die het verschil maken. Dat geeft enorm veel vrijheid: met een beetje verbeelding kan je algauw veel dingen verwezenlijken. 

Met vrijwilligerswerk op Curacao ben je dus voor jezelf bezig maar ook voor de anderen op de wereld. Je kunt iets betekenen en verschil maken. Je ziet misschien niet direct resultaat maar uiteindelijk gaat het om de intentie die je hebt gehad bij het vrijwilligerswerk op Curaçao. Iedereen waardeert vrijwilligers om hun inzet en doel die ze hierbij hebben. Ook op Curaçao is dit het geval, of het om dieren of mensen gaat, beide keren is hulp meer dan welkom.

5- Omdat vrijwilligerswerk op Curaçao gewoon leuk is!

Misschien wel de belangrijkste reden is dat het gewoon leuk is. Er zijn hier zoveel plekken waar je vrijwilligerswerk kunt doen. Denk ook aan de straatdieren die echt jouw hulp kunnen gebruiken. Er zijn zelfs voeder projecten op Curaçao waarbij vrijwilligers op verschillende plaatsen op Curaçao straathonden voeren. Zo word je een met de gemeenschap maar help je ondertussen ook nog die lieven honden die hier rond lopen. Wie weet adopteer je wel een hond! 

Ben je ook overtuigd van vrijwilligerswerk op Curaçao? Superleuk en we willen je graag helpen bij het vinden van een leuke vacature! Meld je aan als vrijwilliger voor Curaçao en en wij gaan alles voor je regelen. 

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!