5 redenen voor stage op Curaçao

Redenen voor stage op curaçao
5
(8)

Stage lopen in Nederland of op Curaçao, wij hebben de top 5 redenen voor stage op Curaçao! Dat kan natuurlijk een lastige keuze zijn, maar wij weten wel het juiste antwoord namelijk op Curaçao stage lopen. Niets is leuker dan een paar maanden weg uit het koude kikkerlandje en genieten van iedere dag een warme temperatuur. Mocht dit je nog niet over de streep hebben gehaald, dan hebben wij nog vijf redenen waarom je zou moeten stage lopen op Curaçao.

Het is super goed voor je CV

Wanneer je op je CV kunt zetten dat je hebt stage gelopen op Curaçao, heb je al een streepje voor op je eventuele concurrenten. Je blijkt dan namelijk een avonturier te zijn die geen uitdaging uit de weg gaat. Je wilt leren en wilt ontdekken en dat zijn positieve eigenschappen die een werkgever graag op zijn werkvloer wil hebben. Dit is dus een van de redenen voor stage op Curaçao.

Het is goed voor je eigen ontwikkeling

Een tijdje weg zijn uit je eigen vertrouwde omgeving kan goed zijn voor je eigen ontwikkeling. Je leert op eigen benen te staan maar ook om eigen keuzes te maken. Je kunt namelijk niet direct terugvallen op je thuisfront maar je zult zelf beslissingen moeten maken. De ene keer pakt dit beter uit dan de andere keer maar hier leer je juist van. Je wordt zelfverzekerder en zelfstandiger.

Dit is een ervaring die je nooit meer vergeet

Later als je ouder bent en mensen vragen over de leuke dingen die je hebt gedaan in je studietijd, dan is dit er zeker een van! Stage lopen op Curaçao is echt een ervaring die je nooit meer vergeet. Je ontmoet nieuwe mensen en maakt met hen de meest bijzondere en grappige momenten mee tijdens je studententijd, hoe leuk is dat! Naast het feit dat je naar Curaçao komt om stage te lopen, heb je ook genoeg tijd om te feesten en te relaxen op het strand. Jouw studiegenootjes in Nederland doen dit zeker niet. 

Curaçao, het prachtige eiland in de Caribische Zee, staat bekend om zijn levendige cultuur, adembenemende stranden en bruisende festivals. Op dit betoverende eiland is er altijd wel iets te beleven, vooral als het gaat om muziek en entertainment. Het podium op Curaçao is een plek waar de lokale bevolking en toeristen samenkomen om te genieten van live-optredens, concerten en andere evenementen.

Ontdek Nederland in een ander klimaat

Curaçao behoort nog tot het Koninkrijk der Nederlanden en je ziet overal op het eiland nog invloeden van Nederland. Ook het Curaçao een rijke geschiedenis waarin Nederlanders een grote rol hebben gespeeld. Je loopt dus eigenlijk stage in een tropisch Nederland, niets mis mee vinden wij!

Alle redenen voor stage op Curaçao

Curaçao is een populair land om stage te lopen en dit zul je ook ervaren op het moment dat je hier bent. Dit maakt het ook extra leuk omdat je altijd wel leeftijdsgenootjes treft waarmee je leuke dingen kunt doen. Wij adviseren dan ook altijd om tijdens jouw stage op Curaçao te verblijven in een studentenvilla waar je meerdere huisgenoten hebt, zodat je direct nieuwe mensen leert kennen! Wij hebben een aantal huisvestingen in onze portfolio waarbij je verzekerd bent van leuke huisgenoten om je heen.

Ben jij overtuigd voor een stage op Curacao? Leuk, meld je aan en geef jouw wensen op voor je stage en de bijkomende eisen vanuit jouw opleiding. Zo kunnen wij snel voor je aan de slag opzoek naar een geweldige stage op Curaçao! Meer weten over onze werkwijze? Bekijk deze hier.

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!