5 redenen waarom werken op Curaçao

5 redenen om te werken op Curacao
5
(3)

Ieder jaar komen er vele mensen naar Curaçao voor die unieke droombaan onder de zon. En ja, dit kan jij ook doen! Wellicht heb je een tussenjaar van je studie of ben je net klaar met studeren en wil je werken onder de zon. Ben je nog aan het twijfelen of je wilt werken op Curaçao? Wij hebben voor jou de vijf belangrijkste redenen verzameld waarom je zou moeten gaan werken op dushi Curaçao! 

1 – Werken op Curaçao is goed voor je ontwikkeling

Of je nu net klaar bent met je studie of dat je een tussenjaar hebt, je leert enorm veel wanneer je gaat werken op Curaçao. Je verlaat je vertrouwde omgeving en doet nieuwe contacten op. Je leert een nieuwe cultuur kennen en je aan te passen aan de nieuwe situatie. Werken op Curaçao dwingt je om te kijken naar jezelf en wat je later wil gaan bereiken. Wie weet blijf je wel plakken, voor altijd werken onder de zon! Dat is zeker geen straf vinden wij. 

2 – Goed voor je CV

Wanneer je gaat werken op Curaçao kun je weer een baan bijschrijven op je CV. Hopi bon, weer een nieuwe ervaring de bij. Misschien is het niet de ervaring die perfect aansluit op jouw opleiding maar het toont wel aan dat je van uitdaging houdt. Je bent flexibel en pakt alles met beide handen aan. Het emigreren naar Curaçao om hier te werken, is niet binnen 1 dag geregeld dus je moet goed voorbereid zijn. Gelukkig kunnen wij je hiermee helpen!

3- Werken op Curaçao is goed voor je talenknobbel

Ook al behoort Curaçao tot het Koninkrijk der Nederlanden, ze spreken hier toch een andere taal. Uiteraard kun je hier ook met Nederlands terecht, maar de lokalen onderling spreken Papiaments. Het is toch wel fijn dat jij ook begrijpt wat ze zeggen en dat je je kunt mengen in hun gesprek. Wij hebben wel alvast wat basis zinnen en woorden voor je verzameld zodat je al een goede eerste indruk kunt achterlaten! 

4- Fulltime vakantiegevoel op Curaçao

Als je gaat werken op Curaçao moet je natuurlijk ook aan je verplichtingen naar je werkgever voldoen. Vergeet alleen niet dat de zon hier eigenlijk iedere dag schijnt dus dat je na je werk of voor je werk je heerlijk kunt genieten van het klimaat. Je hebt dus in feite fulltime een vakantiegevoel op Curaçao, hoe chill is dat! Hoe lekker is het dat je op je vrije dag naar het strand kunt of leuke happy hours kunt bezoeken. Dat heb je nergens anders dan op Curaçao. 

5- Je bouwt een breed netwerk op

Curaçao is een populair eiland waar vele mensen naar toe gaan op vakantie of om te investeren. Het is een eiland waar nog veel te halen valt en wat verbetert kan worden. Wanneer je gaat werken op Curaçao ontmoet je zeker weten zakenlui die hier voor een investering zijn of denk aan bekende Nederlanders. Iedere maand vind je wel een bekende Nederlander die hier voor zijn of haar vakantie naar toe gaat. Hoe vet zou het zijn dat jij deze zakenlui of bekende Nederlanders treft en dan een praatje met hen kunt maken. Op deze manier bouw je een groot netwerk op en kun je wellicht een leuke baan scoren voor als je weer naar Nederland gaat. Mooier nog is als je een baan kunt scoren voor altijd op Curaçao!

Kortom, er zijn genoeg goede redenen om te gaan werken op Curaçao! Wil jij ook werken op Curaçao maar heb je nog niet die leuke vacature gevonden? Geen paniek, wij kunnen je hierbij helpen en zorgen ervoor dat jij niets meer hoeft te regelen! 

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage