Amstel Bright bier

Amstel Bright bier
Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op whatsapp
Delen op email
5
(2)

We horen je al denken, een blog over bier? Ja zeker, want dit is een onderwerp waar het heel handig is om meer over te weten. Als je deze kennis tot je hebt genomen, dan kun je gesprekken starten met mensen onder het mom van ene heerlijke Bright biertje.

Wat is Amstel Bright bier?

Een van de meest populaire drankjes op Curaçao is een Brightje. Dit is een heerlijk zomers en fris biertje dat voor verkoeling zorgt. Door zijn mooie en lichte uiterlijk, valt het meteen op en word je direct blij. Lust je geen bier? Geen paniek, want zelfs geen bierliefhebbers vinden Amstel Bright bier lekker. Het heeft niet die kenmerkende bittere smaak en het ruikt ook niet zo naar bier.

Waar komt Amstel Bright bier vandaan?

Dit biertje wordt vaak op Curaçao gedronken en dat is niet zomaar, want Amstel Bright komt gewoon uit Curaçao! In 1959 is er een fabriek op het eiland geopend waar in het begin alleen Amstel werd gebrouwen. In 1961 werd er ook nog alcoholvrij bier gebrouwen, genaamd Malta Amstel.

Eind jaren 90 waren ze nog niet klaar met nieuwe biertjes verzinnen want daar kwam onze grote vriend Amster Bright bier! Vanaf 1999 is het bier geïntroduceerd en kon je het kopen op Curaçao.

Naast Curaçao wordt het ook gedroken op Aruba, Bonaire, Bermuda, Sint Maarten en de Kaaimaneilanden. Dus mocht je tijdens je stage op Curaçao een uitstapje maken naar de buureilanden, dan kun je daar ook een Brightje bestellen!

Wordt het nog op Curaçao gebrouwen?

Nee, helaas. Je kunt geen tripje boeken op Curaçao naar een bierfabriek om te proeven. De brouwerij is in 2006 failliet gegaan en de brouwerij is in 2010 gesloopt. Heineken heeft het overgenomen en de brouwerij is verplaatst naar Nederland. Het bier wordt dus geïmporteerd vanuit Nederland. Maar niet getreurd, de smaak blijft hetzelfde!

Wil jij ook een Amstel Bright biertje proeven op Curaçao? Schrijf je dan gratis in zodat wij een leuke stageplek voor je kunnen regelen. Je kunt dan heerlijk genieten van een Brightje op een tropisch eiland, wie wil dat nou niet!

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op whatsapp
Delen op email

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Schrijf je vrijblijvend in!

Ben jij geïnteresseerd in onze dienstverlening? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in bij CuraStage. Na ontvangst van je inschrijving nemen wij contact met je op om een Skype gesprek in te plannen. Hierin bespreken wij al jouw wensen, eventuele vragen en de benodigde stappen voor jouw verblijf op Curaçao. 

CuraStage © 2017 - 2021 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao
Chat openen