Auto kopen of huren tijdens op Curaçao?

Auto kopen of huren op Curacao
4.2
(5)

Als je gaat stage lopen of werken op Curaçao heb je wel een auto of een scooter nodig, maar ga je nu een auto kopen of huren op Curaçao? Wanneer je een autorijbewijs hebt zul je sneller gaan voor een auto huren op Curaçao. Je bent dan veel flexibeler om te gaan en staan waar je wilt.

Soms krijgen wij de vraag of het verstandiger is om een auto te kopen. In eerste instantie lijkt dit interessanter omdat je dan wellicht goedkoper uit bent, maar hier op Curaçao koop je niet voor dezelfde prijs een auto als in Nederland. 

Goedkoop een auto kopen op Curaçao

Op het moment dat je een auto te koop ziet onder de 5000 ANG dan moet je even achter je oren krabben of dit echt een goede auto is. Meestal worden auto’s onder deze prijs verkocht omdat ze ‘hoofdpijn’ met zich mee brengen. Er gebeuren nogal eens kleine ongelukken op het eiland en dan worden auto’s met een paar tyraps in elkaar gezet. 

Het kopen van een auto op Curaçao kan gunstig zijn als je van plan bent langere tijd op het eiland te verblijven. Het hebben van je eigen auto geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, op jouw eigen schema. Je kunt de auto aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren en deze ook gebruiken voor uitstapjes en avonturen op het eiland. Houd er echter rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan het kopen van een auto, zoals verzekering, belasting en onderhoud.

Auto kopen als je niet ingeschreven staat op Curaçao

Ja, het is mogelijk maar de verzekering wil niet altijd even goed meewerken. Niet iedere verzekeringsmaatschappij wil met jou een overeenkomst aangaan omdat je maar kort op het eiland bent. Het voordeel van een auto huren op Curaçao is dat de verzekering al bij de prijs inbegrepen zit, je maakt dus geen extra kosten. 

Reparatiekosten auto op Curaçao

Goedkope auto’s zijn ‘hoofdpijn’ auto’s dus houdt er rekening mee dat wanneer je een goedkope auto koopt dat je naar de garage zult moeten.

Helaas zijn auto-onderdelen niet altijd op voorraad op het eiland dus moet het geïmporteerd worden. Dit zorgt voor extra kosten omdat je dan ook nog invoerrechten moet betalen. Laat staan de kosten die je moet maken voor een vervangende auto zolang je auto bij de garage staat. 

Al met al adviseren wij altijd om een auto te huren op Curaçao en niet een auto te kopen voor tijdens je stage of werkperiode. Het kost een hoop geregel en je bent vaak meer geld kwijt dat je in eerste instantie dacht. Die stress is het zeker niet waard! Wij hebben een aantal auto’s waaruit je kunt kiezen en die zeker betrouwbaar zijn om te huren. 

Auto huren tijdens je stage of werk op Curaçao

Aan de andere kant kan het huren van een auto handiger zijn als je maar voor een beperkte periode op Curaçao bent, zoals een vakantie of een kort verblijf. Autoverhuurbedrijven zijn gemakkelijk te vinden op het eiland en bieden een breed scala aan voertuigen. Het huren van een auto stelt je in staat om flexibel te zijn zonder de verantwoordelijkheid en kosten van het bezitten van een auto. Je kunt de auto gewoon teruggeven aan het verhuurbedrijf wanneer je klaar bent met je verblijf.

Auto kopen of huren op curaçao?

Ben je er al uit of je een een auto kopen of huren op Curaçao gaat? Op het moment dat jij je aanmeld kun je ervoor kiezen dat wij vervoer voor je regelen. Dit zijn huurauto’s of scooters voor tijdens je verblijf op het eiland.

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!