Auto kopen of huren tijdens je verblijf op Curaçao?

Auto kopen of huren op Curacao
Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op whatsapp
Delen op email
5
(2)

Als je gaat stage lopen of werken op Curaçao heb je wel een auto of een scooter nodig. Wanneer je een autorijbewijs hebt zul je sneller gaan voor een auto huren op Curaçao. Je bent dan veel flexibeler om te gaan en staan waar je wilt.

Soms krijgen wij de vraag of het verstandiger is om een auto te kopen. In eerste instantie lijkt dit interessanter omdat je dan wellicht goedkoper uit bent, maar hier op Curaçao koop je niet voor dezelfde prijs een auto als in Nederland. 

Goedkoop een auto kopen op Curaçao

Op het moment dat je een auto te koop ziet onder de 5000 ANG dan moet je even achter je oren krabben of dit echt een goede auto is. Meestal worden auto’s onder deze prijs verkocht omdat ze ‘hoofdpijn’ met zich mee brengen. Er gebeuren nogal eens kleine ongelukken op het eiland en dan worden auto’s met een paar tyraps in elkaar gezet. 

Auto kopen als je niet ingeschreven staat op Curaçao

Ja, het is mogelijk maar de verzekering wil niet altijd even goed meewerken. Niet iedere verzekeringsmaatschappij wil met jou een overeenkomst aangaan omdat je maar kort op het eiland bent. Het voordeel van een auto huren op Curaçao is dat de verzekering al bij de prijs inbegrepen zit, je maakt dus geen extra kosten. 

Reparatiekosten auto op Curaçao

Goedkope auto’s zijn ‘hoofdpijn’ auto’s dus houdt er rekening mee dat wanneer je een goedkope auto koopt dat je naar de garage zult moeten.

Helaas zijn auto-onderdelen niet altijd op voorraad op het eiland dus moet het geïmporteerd worden. Dit zorgt voor extra kosten omdat je dan ook nog invoerrechten moet betalen. Laat staan de kosten die je moet maken voor een vervangende auto zolang je auto bij de garage staat. 

Al met al adviseren wij altijd om een auto te huren op Curaçao en niet een auto te kopen voor tijdens je stage of werkperiode. Het kost een hoop geregel en je bent vaak meer geld kwijt dat je in eerste instantie dacht. Die stress is het zeker niet waard! Wij hebben een aantal auto’s waaruit je kunt kiezen en die zeker betrouwbaar zijn om te huren. 

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op whatsapp
Delen op email

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Schrijf je vrijblijvend in!

Ben jij geïnteresseerd in onze dienstverlening? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in bij CuraStage. Na ontvangst van je inschrijving nemen wij contact met je op om een Skype gesprek in te plannen. Hierin bespreken wij al jouw wensen, eventuele vragen en de benodigde stappen voor jouw verblijf op Curaçao. 

CuraStage © 2017 - 2021 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao
Chat openen