Belangrijk voor je stage op Curaçao

Belangrijke weetje van stage op Curacao
4.6
(19)

Natuurlijk moet je veel dingen regelen voor je stage op Curaçao, maar het meeste is leuk om te regelen! Echter, er zijn ook dingen die superbelangrijk zijn om goed geregeld te hebben. Hieronder hebben wij een paar dingen opgesomd die je alvast op weg kunnen helpen.

Uitschrijven in Nederland

Wanneer je langer dan acht maanden verblijft op curaçao ben je verplicht je om uit te schrijven in het bevolkingsregister. Je kunt dit regelen bij je gemeente. De meeste gemeenten eisen dat je persoonlijk langskomt om dit document aan te vragen. Het is dus handig dat je even je gemeente waar je ingeschreven staat te bellen en dan vragen wat je moet meenemen etc. 

Je moet je minimaal vijf dagen voordat je weggaat uitschrijven. Vervolgens geeft de gemeente je uitschrijving ook door aan de belastingdienst. Dit gebeurt altijd automatisch dus je hoeft hiervoor zelf niets meer te regelen. Wanneer je weer terug bent in Nederland is het wel van belang dat je je natuurlijk weer inschrijft bij de gemeente!

Je zorgverzekering

Je bent op Curaçao niet automatisch verzekerd voor zorgkosten. Vraag aan je zorgverzekeraar welke (aanvullende) verzekering je moet afsluiten. Neem contact op met je eigen zorgverzekeraar. Die kan je vertellen waar je rekening mee moet houden. Zo voorkom je onaangename verrassingen.

Studiefinanciering tijdens je stage

Vaak is het mogelijk om je studiefinanciering te behouden als je gaat stagelopen op Curaçao. Wil je jouw studiefinanciering behouden tijdens je stage op Curaçao, dan moet je als voltijdstudent ingeschreven blijven staan aan een Nederlandse opleiding. Je stage moet deel uitmaken van deze opleiding. Voor meer informatie hierover kun je op de website van de DUO kijken.

Verklaring van rechtswege

Om stage te lopen op Curaçao moet je een tijdelijke werkvergunning, een zogenoemde Verklaring van Rechtswege aanvragen bij het Kabinet van de gevolmachtigde Minister van Curaçao. Onze ervaring is dat jouw stageplaats dit voor je kan regelen of in ieder geval kan helpen met het aanvragen van deze verklaring van rechtswege. Meer informatie over de verklaring van rechtswege kun je hier vinden.

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Schrijf je vrijblijvend in!

Ben jij geïnteresseerd in onze dienstverlening? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in bij CuraStage. Na ontvangst van je inschrijving nemen wij contact met je op om een Skype gesprek in te plannen. Hierin bespreken wij al jouw wensen, eventuele vragen en de benodigde stappen voor jouw verblijf op Curaçao. 

CuraStage © 2017 - 2022 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao