Bespaar Tips op Curaçao

Bespaartips op Curacao
5
(12)

Je denkt misschien dat Curaçao een goedkoper land is dan Europese landen. Helaas, want het leven op Curaçao is een stuk duurder! Je betaalt hier wel minder BTW maar de kostprijs is gewoon een stuk hoger. In deze blog willen we je een paar bespaartips geven tijdens je verblijf op Curaçao zodat je meer geld overhoudt voor leuke uitgaven. Ben je trouwens benieuwd wat de kosten op Curaçao zijn voor het levensonderhoud? Dit hebben wij ook voor je op een rijtje gezet. 

1- Ga naar lokale supermarkten! 

Op Curaçao heb je veel supermarkten en ook vol met Nederlandse producten. Je hebt hier bijvoorbeeld een Albert Heijn (Van der Tweel heet het hier). Het nadeel van deze supermarkten is alleen dat je helemaal leegloopt als je hebt afgerekend. Een goede bespaartip voor op Curaçao is dus het bezoeken van lokale supermarkten. De grootste supermarkt en ook een van de goedkoopste supermarketen van Curaçao is de Mangusa Hypermarket! Deze supermarkt is echt een bezoekje waard.

2- Bezoek Happy Hours

Uitgaan hoort erbij wanneer je gaat stage lopen op Curaçao, maar dit kan ook goedkoper. Namelijk het bezoeken van Happy Hours! Je krijgt dan twee voor de prijs van 1 of je krijgt bijvoorbeeld 1 voor de halve prijs. Je hebt altijd een goedkoop drankje te pakken en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Weten wanneer die fijne uurtjes zijn en waar? Wij hebben een overzicht voor je gemaakt van de leukste Happy Hours op Curaçao.

3- Vries je eten in of kook met meerdere personen

Het kan soms lastig zijn om een maaltijd voor jezelf te koken en dan alles op te eten. Een goede tip is dus om het overgebleven eten in te vriezen voor de volgende keer. Andere optie is ook om te koken met je huisgenoten want zo kun je exact de hoeveelheid koken en hoef je vaak niets weg te gooien. Daarnaast is het ook nog eens extra gezellig omdat je met z’n allen tegelijk kan eten. Hoppa, twee vliegen in 1 klap!

4- Gratis stranden bezoeken op Curaçao

Een van de leuke bespaartips voor op Curaçao is ook deze, het bezoeken van gratis stranden. Op vele stranden op Curaçao moet je betalen voor entree of als je een bedje etc. wilt. Hier is op zich niets mis mee want van dat geld worden de stranden schoongehouden. Maar als je goedkoop wilt leven op Curaçao is het handig om gratis stranden te bezoeken. Een paar leuke gratis stranden zijn Daaibooi Baai, Grote Knip, Kleine knip en Playa Jeremy.

5- Goedkoop uiteten

Oké, we kunnen ons voorstellen dat je geen zin hebt om iedere avond te koken en dat je ook uiteten wilt. Gelukkig kan di top sommige plaatsen erg goedkoop. Je komt dan wel bij lokale eettentjes uit of truki pan’s langs de weg. Het grote voordeel is dat het eten daar verrukkelijk is en dat je echt met een volle buik weer richting huis gaat. Stap dus lekker in je auto en ga op zoek naar een tentje aan de straat! 

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Schrijf je vrijblijvend in!

Ben jij geïnteresseerd in onze dienstverlening? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in bij CuraStage. Na ontvangst van je inschrijving nemen wij contact met je op om een Skype gesprek in te plannen. Hierin bespreken wij al jouw wensen, eventuele vragen en de benodigde stappen voor jouw verblijf op Curaçao. 

CuraStage © 2017 - 2022 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao