Top 5 bezienswaardigheden op Curaçao

Bezienswaardigheden op Curacao tijdens stage
5
(1)

Als je dan eindelijk op Curaçao bent aangekomen voor je stage of je werk dan wil je ook je vrije tijd nuttig besteden! Het bezoeken van leuke activiteiten, stranden maar ook leuke bezienswaardigheden op Curaçao. Maar waar moet je nu echt naar toe gaan? Wij hebben een leuke selectie voor je gemaakt van bezienswaardigheden op Curaçao die je tijdens je stage of werk kun doen! 

Top 5 bezienswaardigheden op Curaçao:

Landhuis Chobolobo

In landhuis Chobolobo is de destilleerderij Senior Co gevestigd waar de befaamde Curaçao likeur geproduceerd wordt. Met name de blauwe variant, Blue Curaçao, is wereldwijd een bekende likeur die vooral in cocktails gebruikt wordt. Het landhuis ligt in Saliña. Wanneer je hiernaartoe gaat dan kun je ervoor kiezen om zonder tourguide rond te wandelen of met een tourguide. Het leukste is met tourguide want die vertelt leuke weetjes over de likeur. Je kunt hier natuurlijk diverse producten kopen waaronder ook de likeur zelf. Je hebt verschillende smaken en met het tourtje mag je ook even proeven. Dit is echt een leuke bezienswaardigheid tijden je stage of werk op Curaçao. 

Grotten van Hato

Aan de noordkant van Curaçao liggen vlak bij de internationale luchthaven de grotten van Hato. Het leuke is dat de grotten best groot zijn dus je hebt veel te bekijken. Binnen deze Hato Caves kun je goed zien dat Curaçao ooit onder de zeespiegel heeft gelegen. Vele decennia geleden is Curaçao boven water komen liggen. De grotten zijn waarschijnlijk sinds enkele eeuwen na het begin van onze jaartelling bewoond geweest door Ararwak indianen. Er zijn nu nog rotstekeningen zichtbaar die daar het bewijs van vormen. Sinds enkele jaren is een deel van de grotten onder begeleiding van een gids te bezoeken. Deze legt alles uit over de stalagmieten en stalactieten in de grotten, de manier waarop de grotten gevormd zijn, het gebruik van de grotten en de vroegere maar ook hedendaagse bewoners. Als je het park binnen komt heb je ook nog de mogelijkheid tot een leuke wandeling door een tuin waarbij je allemaal mooie planten en bomen ziet. Een bezoek is zeker de moeite waard als je voor stage of werk op Curaçao bent.  

Christoffelpark

De Christoffelberg ligt in het westen van het eiland. Deze berg is 375 meter hoog en is daarmee het hoogste punt van Curaçao. Een klim naar de top is een populair uitstapje voor actievelingen. Eenmaal boven word je beloond met een fantastisch uitzicht over het eiland en de glinsterende zee. De tocht naar boven duurt zo’n 45 minuten tot anderhalf uur, afhankelijk van je conditie en snelheid. Let op: de tocht bestaat niet alleen uit wandelen, maar ook uit klauteren.

Dolfijnen op Curaçao 

Langs de kust van Curaçao heb je kans om dolfijnen te zien zwemmen. Als je geluk hebt komen ze wat dichter langs de kust en kun je ze vanaf het strand zien. Wil je zeker weten dat je dolfijnen te zien krijgt dan moet je het Sea Aquarium Park bezoeken. Binnen het park kun je verschillende training demonstraties zien. Naast dolfijnen kun je ook haaien, pijlstaartroggen, zeeschildpadden en zeeleeuwen zien. Voor wie interactiviteit wil met dolfijnen is er de Dolphin Academy. Tegen betaling kun je hier zwemmen met dolfijnen, duiken met dolfijnen of zelfs een minicursus assistent-dolfijnverzorger volgen. 

Het natuurpark Shete Boka

Wil je nog iets van de natuur en geologie van Curaçao bekijken? Dan is het bezoek aan dit park echt de moeite waard! Je kunt hier heerlijk wandelen maar ook met je auto het park betreden. Je ziet de ruige noordkust op zijn best. De zee klapt tegen de rotswanden aan en dit levert mooie foto momenten op. Als je hiernaartoe bent geweest kun je zeker weten bij je stage of werk op Curaçao mooie verhalen vertellen! 

Voor ons zijn bovenstaande bezienswaardigheden op Curaçao tijdens je stage of werk echt een must. Maar niet getreurd als je ze allemaal hebt bezocht want er zijn nog veel meer leuke dingen om te doen op Curaçao! Wil je het allemaal niet missen en een top tijd beleven op Curaçao? Meld je dan bij CuraStage aan en wij gaan voor je op zoek naar de leukste stage of werkplek voor jou op Curaçao. 

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!