+5999 5214 216

Bel of WhatsApp

– Vacature aanmelden –

Carnaval op Curaçao

Carnaval op Curacao
4.5
(2)

Ook dit voorjaar is het weer tijd voor het grootste volksfeest van het eiland, Carnaval! Met de mooiste praalwagens, kleurrijke thema-kostuums en de traditionele tumba is het een uniek volksfeest. Dit feest trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Dit moet je meemaken dus!

Het feest wordt ingeluid door de competities van de Prins, de Pancho en de Koningin bij de 3 leeftijdscategorieën. Je hebt de categorie kinderen, tieners en volwassenen. De Prins en de Pancho zijn altijd een duo en worden door hun carnavalsgroepen of scholen afgevaardigd om hun boodschap over carnaval naar voren te brengen. De regels zijn heel erg streng, want de Prins en de Pancho zijn de sleuteldragers van de stad en zij openen het officiële carnaval!

Koningin van het Carnaval!

Daarnaast heb je de Koningin waarbij het gaat om uitstraling, kwaliteit en talent. De uiteindelijke carnavalskostuum gaat zelfs mee naar het zomercarnaval in Rotterdam. Bovendien gaat het kostuum mee naar de titel ‘International Queen of Carnival’.

Wanneer het carnaval officieel is begonnen zijn er allemaal verschillende parades! Zo heb je het kindercarnaval, de tiener parade, de carnaval Bandabou, de Gran Marcha, het kindervaarwel carnaval parade en de grote vaarwel carnaval parade. Tijdens deze parades wordt er de traditionele tumba gespeelt! Dit is een muziekstijl die nauw verwezen is met de geschiedenis van de Nederlandse Antillen. Dit komt omdat ze door Afrikaanse slaven werden meegebracht.

Optochten bij Carnaval op Curaçao

Van alle optochten is de Gran Marcha de grootste, namelijk wel 6,5 kilometer lang! In de Gran Marcha lopen gemiddeld 30 verschillende groepen mee van zowel nationale als internationale afkomst. Al deze groepen hebben verschillende thema’s, waardoor er in combinatie met de traditionele tumba een super mooie optocht ontstaat met een prachtig kleur- en muziekspektakel!

Om alle optochten te kunnen bekijken zijn de locals wekenlang bezig geweest met het bouwen van tribunes en het plaatsen van banken en stoeltjes. Vaak zijn het zelfgemaakte tribunes en karren vanwaar ze de optochten bekijken. Hopelijk zijn ze een beetje stevig en veilig gebouwd

Afscheidsparade Carnaval op Curaçao

Ten slotte is er de afscheidsoptocht, de Marcha di Despedida! Deze optocht vindt op de laatste avond plaats en is super gezellig, omdat alle groepen hun wagens met lichtjes hebben versierd. Dit allemaal om het carnavalsfeest nog één keer te laten schitteren. Wanneer de klok dan ook twaalf uur heeft geslagen wordt er een pop genaamd Rei Momo verbrand. Dit is een belangrijke gebruik, omdat de manier waarop de Rei Momo uiteindelijk in elkaar valt een spirituele boodschap uitdraagt.

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

CuraStage © 2017 - 2023 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao

Bon Bini

Maak je keuze en schrijf je vrijblijvend in!

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!