Chantal: Eerste weken op Curaçao

Stage op Curaçao gevaarlijk?
4
(5)

Bon Bini!

Onderhand ben ik al weer bijna drie weekjes op het zonnige eiland Curaçao! In deze weekjes ben ik erachter gekomen dat de wereld hier net even anders in elkaar zit dan als die in Nederland! De lokale bevolking spreekt hier namelijk wel een beetje Nederlands, maar voornamelijk Papiaments en dit lijkt erg veel op Spaans. Helaas heb ik nooit Spaans gehad en versta ik er ook helemaal niets van… Boodschappen doen was dan ook een dingetje, want een medewerkster vragen waar de pannenkoekenmix lag, nou dat was even lastig. Maar verder zijn de locals wel hele vriendelijke mensen! Ze groeten en lachen vrijwel altijd! Alleen vergeet niet dat het hier gemiddeld 30 graden is en het hier allemaal, hoe zal ik het zeggen, ietwat langzaam en traag gaat.

Hier boven zie je Reina (die met mij meeverhuisde) en ik die s ’avonds in Villa Azul trekken.

Verhuizen van studentenhuis

Daarnaast heb ik in deze drie weekjes al wel een extra keertje mogen verhuizen van de Hugenholtzweg naar Villa Azul. Dit omdat je in Nederland toch geen idee hebt waar je eigenlijk terecht komt en het altijd even afwachten is! Gelukkig stonden Roel en Marrit (onze nieuwe huisbazen) snel voor ons klaar om ons op te vangen! En ben ik nu helemaal tevreden met mijn mooie kamertje en mijn lieve huisgenootjes! We hebben onderhand al meerdere strandjes bezocht zoals Mambo Beach en Jan Thiel. En als ik dit vertel aan de gasten op het ABC Resort (waar ik stage loop op Curaçao) zeggen ze dan ook allemaal; dat zijn de commerciële stranden, daar moet je niet heen gaan! En misschien ook wel waar, maar ik heb vijf maanden lang om elk strandje hier te ontdekken dus laten we lekker gemakkelijk beginnen.

Blog 1 Stage lopen op Curacao Chantal

Stage lopen op Curacao bij een resort

Zoals ik net al aangaf loop ik stage op Curaçao bij het mooie ABC Resort! Hier mag ik aankomend halfjaar me bezig houden met hele verschillende en uiteenlopende taken onder begeleiding van Sjors en Josephine. Het is een relatief klein resort AKA hartstikke gezellig! Bijna alle gasten op het resort kennen elkaar en op de happy hours en barbecues is het dan ook een groot feest. Nou moet ik ook wel toegeven dat de gemiddelde leeftijd van de gasten in dit seizoen relatief hoog ligt (zeg maar 65+) en dat alle jongelui, zoals ze zichzelf noemen, altijd op de hoogte zijn van alles. Het dagelijkse rondje lopen op het resort duurt meestal dan ook even, want alle verhalen moeten natuurlijk gedeeld worden.

Maaar het grootste voordeel aan mijn stageplek op Curaçao, Simba! Simba is stiekem een beetje mijn favoriete kat hier! Hij is de meest relaxte kat ooit en dat snap ik wel, want hij is ook al op leeftijd… Hij houdt enorm van knuffelen en ligt het liefste altijd op de laptophoes, waarna de hoes altijd onder de haren zit! Daarnaast hebben we op het resort nog meer verschillende soorten dieren, zoals honden, soms kippen (en dus kuikentjes), een familie leguanen en een schildpad! Nou zijn ze niet vaak te vinden op het resort, maar als je goed zoekt, vind je ze zeker wel.

Bijna weekend!

En nu het onderhand al weer vrijdag is, is het bijna tijd voor weekend! En dit weekend staat carnaval voor de deur! Het grootst gevierde feest hier op het eiland en iets wat je volgens de locals gezien moet hebben! Ik ben benieuwd!

Ayo!

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!