+5999 5214 216

Bel of WhatsApp

– Vacature aanmelden –

Chantal blog 1

Blog 1 Stage lopen op Curacao Chantal
4
(5)

Bon Bini!

Onderhand ben ik al weer bijna drie weekjes op het zonnige eiland Curaçao! In deze weekjes ben ik erachter gekomen dat de wereld hier net even anders in elkaar zit dan als die in Nederland! De lokale bevolking spreekt hier namelijk wel een beetje Nederlands, maar voornamelijk Papiaments en dit lijkt erg veel op Spaans. Helaas heb ik nooit Spaans gehad en versta ik er ook helemaal niets van… Boodschappen doen was dan ook een dingetje, want een medewerkster vragen waar de pannenkoekenmix lag, nou dat was even lastig. Maar verder zijn de locals wel hele vriendelijke mensen! Ze groeten en lachen vrijwel altijd! Alleen vergeet niet dat het hier gemiddeld 30 graden is en het hier allemaal, hoe zal ik het zeggen, ietwat langzaam en traag gaat.

Hier boven zie je Reina (die met mij meeverhuisde) en ik die s ’avonds in Villa Azul trekken.

Verhuizen van studentenhuis

Daarnaast heb ik in deze drie weekjes al wel een extra keertje mogen verhuizen van de Hugenholtzweg naar Villa Azul. Dit omdat je in Nederland toch geen idee hebt waar je eigenlijk terecht komt en het altijd even afwachten is! Gelukkig stonden Roel en Marrit (onze nieuwe huisbazen) snel voor ons klaar om ons op te vangen! En ben ik nu helemaal tevreden met mijn mooie kamertje en mijn lieve huisgenootjes! We hebben onderhand al meerdere strandjes bezocht zoals Mambo Beach en Jan Thiel. En als ik dit vertel aan de gasten op het ABC Resort (waar ik stage loop op Curaçao) zeggen ze dan ook allemaal; dat zijn de commerciële stranden, daar moet je niet heen gaan! En misschien ook wel waar, maar ik heb vijf maanden lang om elk strandje hier te ontdekken dus laten we lekker gemakkelijk beginnen.

image CuraStage

Stage lopen op Curacao bij een resort

Zoals ik net al aangaf loop ik stage op Curaçao bij het mooie ABC Resort! Hier mag ik aankomend halfjaar me bezig houden met hele verschillende en uiteenlopende taken onder begeleiding van Sjors en Josephine. Het is een relatief klein resort AKA hartstikke gezellig! Bijna alle gasten op het resort kennen elkaar en op de happy hours en barbecues is het dan ook een groot feest. Nou moet ik ook wel toegeven dat de gemiddelde leeftijd van de gasten in dit seizoen relatief hoog ligt (zeg maar 65+) en dat alle jongelui, zoals ze zichzelf noemen, altijd op de hoogte zijn van alles. Het dagelijkse rondje lopen op het resort duurt meestal dan ook even, want alle verhalen moeten natuurlijk gedeeld worden.

Maaar het grootste voordeel aan mijn stageplek op Curaçao, Simba! Simba is stiekem een beetje mijn favoriete kat hier! Hij is de meest relaxte kat ooit en dat snap ik wel, want hij is ook al op leeftijd… Hij houdt enorm van knuffelen en ligt het liefste altijd op de laptophoes, waarna de hoes altijd onder de haren zit! Daarnaast hebben we op het resort nog meer verschillende soorten dieren, zoals honden, soms kippen (en dus kuikentjes), een familie leguanen en een schildpad! Nou zijn ze niet vaak te vinden op het resort, maar als je goed zoekt, vind je ze zeker wel.

Bijna weekend!

En nu het onderhand al weer vrijdag is, is het bijna tijd voor weekend! En dit weekend staat carnaval voor de deur! Het grootst gevierde feest hier op het eiland en iets wat je volgens de locals gezien moet hebben! Ik ben benieuwd!

Ayo!

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

CuraStage © 2017 - 2023 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao

Bon Bini

Maak je keuze en schrijf je vrijblijvend in!

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!