Chantal: Weekend vol leuke dingen!

Stage op curacao blog 2
5
(1)

Lieve lezers,

Afgelopen weekend was er weer ééntje voor in de boeken! Carnaval, strandjes en de zonsondergang bekijken op het Westpunt van het eiland, het was allemaal een groot feest!

Heerlijk stranddagje

We zijn afgelopen zaterdag begonnen met een reisje naar een strandje genaamd Cas Abou. Dit was het allereerste niet-commerciële strandje voor mij! En wat een verschil! Ergens wel te verwachten, maar alsnog, er is niets leukers dan iets wat je verwachtingen overtreft! Het water is er super blauw en de omgeving heel erg mooi. Helaas was er niet veel schaduw te vinden, wat inhield dat er goed ingesmeerd moest worden! En dan is er zeker ruimte voor een SO naar Reina en Teuni, want zij wisten wel raad met de zonnebrand. Gelukkig hebben we het warme stranddagje overleefd zonder verbrand te zijn (zie je wel, we leren het wel) was het tijd voor een feestje! En dit met carnaval op het vooruitzicht.

Carnaval op Curaçao

Want zondag werd de Gran Marcha (de grote optocht van 6,5 kilometer) gelopen. Ik heb het carnavalsfeest zelf nog nooit mogen meemaken, want dat kennen wij in Groningen eigenlijk niet. Dus om dit de eerste keer op Curaçao te mogen doen was een hele ervaring! Er waren gemiddeld 30 verschillende groepen die meeliepen in de optocht en dit met allemaal andere thema’s. Ik heb m’n ogen uitgekeken!

We stonden tussen de locals en het was heel erg druk, maar dat gederfde de sfeer helemaal niet. Het was heel gezellig en we mochten zelfs op de foto met de mensen die in de optocht meededen! Na de optocht hebben we samen wat gegeten op het Wilhelminaplein en kwam het idee om te gaan bowlen. Maar dit was niet een heel goed plan! Aangezien er op carnavalsavond niets open was en iedereen vrij was om carnaval te vieren. Maaar ik heb niet mogen klagen, want ik heb die avond wel achter in een pick-uptruck mogen zitten en over de Julianabrug mogen rijden. En dat uitzicht s ’nachts was het ritje meer dan waard!

Carnaval op Curacao

Tourtje Westpunt

Maandag werd het dan ook een hele reis in plaats van een ritje, want er moest naar het Westpunt gereden worden en dit was wel eventjes rijden vanaf Saliña. Na de tussenstop, AKA de supermarkt, leeg getrokken te hebben en alles ingeslagen te hebben voor de barbecue werd de survivaltocht naar het afgelegen strandje Playa Chiki voortgezet.

Wat wel een dingetje was, was de band van onze lieve Eva aangezien die de tocht niet heeft mogen overleven… Want een Kia Picanto is in vergelijking met de Pick-uptruck toch niet erg geschikt voor de off-road weggetjes van Curaçao.

But we made it! Gesetteld en al, eindelijk tijd om te zwemmen! Want vergeet niet dat het hier overdag gemiddeld rond de 30 graden is en dat de warmte hier wel eens naar je hoofd kan stijgen. Gelukkig konden we naar een grot zwemmen om daar af te koelen en zoals Jelte, als een klein kind zo gelukkig,  een wedstrijdje steentjes ketsen doen. Wel moest je soms uitkijken waar je stond, want er liggen allemaal stenen op de bodem en op sommige plekken ook koraal! En het blijkt dus dat het oranje koraal best wel pijn kan doen!

Na opgedroogd te zijn werd het weer tijd om verder te trekken naar de vuurtoren op het Westpunt om daar uiteindelijk de zonsondergang te bekijken. Het was enorm romantisch, maar voor de volgende keer een truitje meenemen (Tip van Charlotte, die er wél een mee had), want het was wel een beetje fris. Gelukkig waren de jongens al druk bezig met het maken van een kampvuur, nadat de zon onderging. Zo konden we na de barbecue nog marshmallows roosteren en de sterren bekijken vanaf de pick-uptruck! Ik zeg wat een droomweekendje, niet?

Ayo!

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!