+5999 5214 216

Bel of WhatsApp

– Vacature aanmelden –

Chantal blog 3

Autorijden op Curacao
5
(1)

Om het mooie Curaçao te ontdekken is een autootje super handig! Want lopend of fietsend is helaas niet heel erg veilig… Laat staan ’s avonds. Maar gelukkig is een auto zo geregeld en kun je de weg zo op! Er zijn alleen wel een paar dingetjes (praktisch een hele waslijst) waar je rekening mee moet houden, want het autorijden hier is net even iets anders dan in Nederland, surprise, surprise!

Om te beginnen met het feit dat je hier rekening moet houden met bestuurders die onder invloed van drank en/of drugs gewoon in de auto stappen. Dit komt ’s avonds veel voor, maar ook zeker overdag! Hierdoor zijn auto-ongelukken bijna vanzelfsprekend en kijkt niemand hier meer van op. Eén voordeel; de vangrails worden optimaal gebruikt en de auto’s die hier rijden zijn vooral auto’s die vanuit Nederland worden geïmporteerd, omdat ze simpelweg de APK niet meer doorkomen. Het steekt dus allemaal niet zo nauw hier.

Daarnaast is het landschap hier heel anders en zijn de wegen ook zeker niet wat je gewend bent. Het ontwijken van gaten en hobbels in de weg heeft zich namelijk al bijna als talent ontwikkeld, net zoals het autorijden ’s avonds. Want het missen van een achter lamp of überhaupt het gebruiken van lampen is een dingetje. Moet toegeven dat ik zelf ook niet altijd de braafste ben, aangezien mijn grote licht ook regelmatig aanstaat. Maar ja liever dat dan helemaal niets zien.

Verder is het allemaal redelijk hetzelfde. De flitspalen werken alleen niet en de rotondes zijn pas geïmplementeerd sinds 2010 en de meerderheid van de bevolking heeft geen idee hoe ze werken. Daarnaast heb je een speciaal stoplicht waar je mag draaien en is rechts inhalen de normaalste zaak van de wereld. Maar pas wel op, ze kunnen hier niet invoegen.. Autorijden is ook lastig…

Ik denk dat ik als ik het autorijden hier overleefd heb, in Nederland wel weer een autolesje of 2 kan gebruiken, want als ik daar zou rijden als dat hier mag… Dan hebben we waarschijnlijk echt een probleem.

Ayo!

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

CuraStage © 2017 - 2023 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao

Bon Bini

Maak je keuze en schrijf je vrijblijvend in!

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!