+5999 5214 216

Bel of WhatsApp

– Vacature aanmelden –

Christoffelberg beklimmen

Christoffelberg beklimmen
4.7
(6)

Heb je zin in een actief uitje op Curaçao! Beklim dan de bekende Christoffelberg!

Wie of wat is de Christoffelberg?

Officieel heeft de berg de Sint-Christiffelberg en deze is vernoemd naar de heilige Christoffel. De berg heeft een hoogte van 372 meter en is dan ook meteen de grootste berg op Curaçao. Wanneer je boven op de berg staat heb je natuurlijk uitzicht over heel Curaçao maar ook van de omringende eilanden. Reden genoeg om eens een kijkje te nemen op de berg. De berg is gelegen in het Christoffelpark wat in het noordwesten van Curaçao ligt.

De klim naar de top!

Je kunt iedere dag de Christoffelberg beklimmen want het park is iedere dag van 6:00 AM t/m 2 PM geopend. Wanneer je de klim gaat doen, adviseren wij om direct om 6 uur te beginnen omdat de hitte dan nog te overzien is tijdens deze klim. Je doet er ongeveer 1,5 uur over! Neem dus genoeg water mee.

Als je het Christoffelpark binnen komt rijden/wandelen kun je naar de receptie en hier betaal je entree gelden van 25 ANG per persoon (voor actuele prijzen check hier. Bij de receptie krijg je ook eventueel een kaart met hoe je moet lopen maar wanneer je aan de voet van de berg staat, wijst dit zichzelf al.

Het begint van de Christoffelberg is goed te doen en kun je gemakkelijk even pauze houden wanneer je dit wenst. Het laatste stuk is het pittigste stuk omdat dit erg steil is en je moet wel klimmen. Sommige mensen vinden juist de afdaling erg zwaar omdat je benen al hard hebben moeten werken. Neem dus goed je rust momenten zodat het ook een leuke ervaring blijft!

Christoffelberg beklimmen met regen?

Een veelgestelde vraag is of je deze berg kunt beklimmen wanneer het regent of heeft geregend. In principe kan dit alleen wordt het wel gevaarlijk wanneer je het laatste stuk moet klimmen en klauteren over rotsen. Door de regen kunnen deze rotsen glad worden en het laatste wat je wilt is uitglijden!

Wij adviseren altijd om niet met regenachtig weer de Christoffelberg te beklimmen. Groot voordeel is dat het vaak op Curaçao mooi weer is, dus geen paniek!

Christoffelberg beklimmen zonder conditie?

Tsjaa, waarom niet? Wanneer je ‘s ochtends vroeg al op pad gaat, heb je in principe de hele ochtend de tijd om te wandelen en te klimmen. Niemand zegt dat je het binnen 1 uur moet hebben gedaan. Je kunt de Christoffelberg dus prima beklimmen zonder conditie. Houd natuurlijk wel rekening met hopi veel spierpijn de dagen erna!

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

CuraStage © 2017 - 2023 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao

Bon Bini

Maak je keuze en schrijf je vrijblijvend in!

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!