+5999 5214 216

Bel of WhatsApp

– Vacature aanmelden –

Cultuur van Curaçao

Cultuur van Curacao
4.9
(9)

Als je naar Curaçao komt om stage te lopen of om te werken is het handig om vooraf al wat te lezen over de cultuur op Curaçao. Curaçao behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden maar je vindt hier vele invloeden van andere culturen. Dit maakt Curaçao ook zo uniek en we weten zeker dat je je hier gelijk thuis zult voelen. 

Wie is de Curaçaoënaar? 

Curaçao heeft zo’n 150.000 geregistreerde inwoners. Curaçao kent zeer diverse bevolkingsgroepen. De meerderheid is Creool. Dit zijn mensen van gemengde Afrikaanse en Europese afkomst die als inheems worden beschouwd. Daarnaast zijn er ook veel Nederlanders, Chinezen, Libanezen, Portugezen, Surinamers, Venezolanen, Brits-West-Indiërs, Dominicanen, Haïtianen en Colombianen. Er wonen ongeveer 110 verschillende culturen op Curaçao! 

De taal op Curaçao

Nederlands was lange tijd de enige officiële taal, maar sinds 2007 zijn Papiaments en Nederlands gezamenlijk officiële talen. Papiaments is ook moedertaal voor de meeste inheemse Curaçaoënaars. Naast deze talen spreekt men ook Spaans en Engels. Verreweg de meeste Curaçaoënaars beheersen alle hiervoor genoemde talen in meerdere of mindere mate, maar er zijn ook buitenlanders die andere talen spreken als Frans, Arabisch, Haïtiaans, Portugees en in mindere mate Chinees. Bij een recente volkstelling was de meest gesproken thuistaal voor 73% van de bevolking Papiaments, voor 9% Spaans, voor 8% Engels en voor 8% Nederlands en 2% een andere taal. Wil je alvast een beetje Papiaments leren voordat je naar Curacao komt om stage te lopen of te werken? Wij hebben de basis voor je zodat je al een leuk gesprek kunt voeren! 

De vlag van Curaçao

De vlag van Curaçao is natuurlijk lekker tropisch blauw met een gele streep en twee witte sterren bovenaan. De grote ster staat voor Curaçao en de kleine voor Klein Curaçao. Het blauw staat voor de lucht en de zee, van elkaar gescheiden door een gele zonnestraal.

De vlag werd aangenomen op 2 juli 1984. Sindsdien wordt op 2 juli de “Dia di bandera” gevierd. Dit is ook een officiële feestdag op Curaçao. 

Geloof op Curaçao

Het grootste gedeelte van de bevolking op Curaçao is Rooms-Katholiek. Daarnaast heb je ook veel Jehova’s en vind je in kleine getalen protestanten, joden en moslims. Geloof is dus wel belangrijk en de meeste mensen gaan naar de kerk. Dit levert ook mooie kerken op en deze behoren zeker tot de cultuur van Curaçao. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer kenmerken die behoren tot de cultuur van Curaçao. Een belangrijke die we ook niet mogen vergeten is dat alles hier lekker langzaam gaat. Niemand haast zich en doet net of hebben ze alle tijd. Oké, dat geldt niet voor in het verkeer want dan kunnen ze wel snel en ongeduldig zijn. Mocht je dus straks iets moeten regelen, haast je niet want dat doen ze hier zeker niet! 

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

CuraStage © 2017 - 2023 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao

Bon Bini

Maak je keuze en schrijf je vrijblijvend in!

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!