+5999 5214 216

Bel of WhatsApp

– Vacature aanmelden –

Do’s en Don’ts op Curaçao

Do's en Don'ts op Curacao
5
(2)

Stage lopen op Curaçao, wie droomt daar niet van! Wij kunnen het in ieder geval heel goed begrijpen. Lekker een paar maanden stage lopen op Curaçao en genieten van zon, zee en strand. Om je stagetijd op Curaçao zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben wij een aantal do’s en don’ts voor je verzameld! 

DO: Ga lekker genieten van Happy Hours op Curaçao!

Ja, je hebt ze hier op Curaçao erg veel: de Happy Hours. Wij hebben een overzicht gemaakt van de leukste happy hours op het eiland en je moet ze zeker eens bezoeken. Tijdens je stagetijd op Curaçao heb je genoeg tijd om ze te bezoeken. Wie weet ga jij wel stage lopen bij een happy hour tentje en kun je jouw huisgenoten bedienen.

DON’T: Alles op het laatste moment regelen

Vanaf het moment dat je weet dat je mag stage lopen op Curaçao is het noodzaak dat je aan de slag gaat! Schakel CuraStage in en dan hoef je alsnog niet veel te doen, maar begin op tijd met je stageplek te regelen. Niets is vervelender dan dat je te laat bent en je mis grijpt naar deze unieke kans. Op Curaçao gaat alles langzamer dan in andere landen. Je denkt misschien: ‘dat zal wel meevallen’. Nou, wij kunnen met zekerheid zeggen dat het niet meevalt. Daar waar jij denkt dat kan wel online geregeld worden, het kan dus niet. Ga je dus stage lopen op Curaçao? Hopi leuk, maar schakel ons tijdig in zodat we alles kunnen regelen. 

DO: Smeer je altijd in met zonnebrand

In Nederland kun je wel eens een paar uur in de zon zitten zonder te verbranden. Op Curaçao werkt dat net iets anders. De zon is hier veel hardnekkiger en je krijgt letterlijk blaren op je huid als je te lang onbeschermd in de zon hebt gezeten. En vergeet niet, de zon schijnt op Curaçao eigenlijk iedere dag! 

DON’T: Ga ’s avonds niet alleen op pad

Vaak krijgen wij de vraag of stage lopen op Curaçao veilig is. Ja, dat is het zeker maar wij adviseren nooit in de avond alleen op pad te gaan. Je weet niet wat voor publiek je tegen komt en alleen ben je gewoon een stuk kwetsbaarder. Ga lekker met je huisgenoten op pad en maak er een mooie avond van. Wij zeggen altijd: Samen uit, Samen thuis! 

DO: Fuikdag en North Sea Jazz op Curaçao!

In de maand januari heb je altijd Fuikdag en dit is echt een super vet feest. Je vaart met een boot naar ‘Fuik’ en daar is de hele dag muziek en iedereen dobbert op de zee. Het is een vette ervaring! Ben je zeeziek? Geen paniek, je kunt een Primatour innemen en dan kun je gewoon weer door feesten. Daarnaast heb je eind augustus altijd het North Sea Jazz festival op Curacao. Dit is drie dagen lang feesten maar niet zomaar feesten. Hier komen de grootste artiesten naar toe om op te treden. Hop, ga met die banaan! 

DON’T: Verwacht geen warme douches

Op Curacao is het niet standaard dat je warm water hebt. Je kunt er dus vanuit gaan dat je bij je huisvesting geen warm water hebt. Dit klinkt erger dan dat het is. Omdat de waterleidingen voor een groot deel boven de grond liggen, wordt het water dus de hele dag opgewarmd door de zon. Als je smiddags of begin van de avond doucht, heb je warm water en later in de avond lauw water. Kortom, je gaat het overleven!

DO: Voor een leuke tour of strandspullen ga je naar Fun Curaçao

Omdat je natuurlijk veel spullen moet meenemen in je koffer kunnen wij je de tip geven, je hoeft geen strandspullen mee te nemen. Op Curaçao heb je Fun Curaçao en die verhuren voor een prikkie allemaal strandspullen. Van snorkelsetjes tot BBQ’s voor op het strand, je vindt het daar! Wil je nog een leuk tourtje doen tijdens je stage op Curaçao over het eiland en verborgen plekken ontdekken? Dan kun je dit bij Fun Curaçao regelen want zij doen goedkope tours op Curaçao. 

DON’T: Happy Hours missen

Ja deze is misschien wel het belangrijkste want dit gaat je veel geld schelen en je ontmoet leuke mensen. Stage lopen op Curaçao is natuurlijk een serieus iets maar je moet soms ook kunnen ontspannen. Dit kun je in de vorm doen van Happy Hours bezoeken op Curaçao. Je kunt dan lekker met je huisgenoten goedkoop drankjes bestellen en een leuke avond hebben. Het missen van een Happy Hour is dus echt een DON’T! 

DO: Regel je stage via CuraStage

Een van de meest voor de hand liggende DO’s, is natuurlijk het regelen van je stage op Curaçao via Curastage. Wij zorgen ervoor dat je zorgeloos het vliegtuig instapt en dat je een leuke gepaste stageplek hebt. Wij kunnen alles voor je regelen maar wil je liever zelf ook dingen regelen, dan kun je voor het Samenstel pakket gaan. Wij hebben twee pakketten en jij mag aangeven wat je wenst en wij gaan voor je aan de slag. Klinkt als een top deal, toch!? 

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

CuraStage © 2017 - 2023 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao

Bon Bini

Maak je keuze en schrijf je vrijblijvend in!

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!