+5999 5214 216

Bel of WhatsApp

– Vacature aanmelden –

Fleur: Let’s have some fun!

5
(1)

Een weekend in het leven van een student op Curaçao 

Dit weekend had ik weer lekker lang weekend. Ik ben vrij van zaterdag tot en met maandag dus ik kon heerlijk genieten van het eiland. Mijn weekend begon op vrijdag middag 17:00. Ik was klaar met stage en reed naar huis om daar mijn weekend te starten samen met mijn huisgenoten. Op vrijdag gaan wij altijd met zijn alle happy hour hoppen. 

Happy hour hoppen betekend dat je alle happy hours afgaat op Mambo beach. Het eerste happy hour begint om 17:00 bij Chill. Omdat ik nog een stukje moest rijden wat ik iets later, maar dat mag de pret natuurlijk niet bedrukken. Om half 6 begint de happy hour bij Bonita, een strandtent langs chill. Je loopt dus letterlijk van de ene happy hour naar de ander. Bij Bointa blijven wij altijd lang hangen omdat je hier de zon mooi kan zien ondergaan in de zee. Maar ook omdat ze hier de lekkerste snack hebben van het eiland, namelijk de ‘’ballenbak’’. De ballenbak is een eierdoos met 3 verschillende soorten gefrituurde ballen. Bitterballen, kaasballen en risotto ballen. Alles met een bijpassend sausje, maar ik gebruik bij alles gewoon lekker de truffelsaus. De happy hour van Bonita was afgelopen dus we gingen weer door naar de volgende… Wet & Wild. Bij Wet&Wild eindigde het happy hour hoppen en zijn we rond een uur of 11 lekker naar huis gegaan met zijn allen. Want vanaf 17:00 aan de Brasa.. Dat tikt lekker aan. 

De rest van de avond zijn we gezellig met zijn alle gaan chillen op ons terras thuis en hebben we er nog een gezellige avond van gemaakt. 

Zaterdag op Curaçao

Elke zaterdag en zondag kan je een rescue center bezoeken om daar met puppy’s te knuffelen. Dit is geheel gratis en de honden die in het rescue center verblijven zijn straathonden die hier zijn opgevangen. Om 10:00 stipt waren we aangekomen om lekker heel de ochtend met de puppy’s te kunnen knuffelen. Allerlei verschillende puppy’s en honden wachten daar op adoptie en we kregen nog een interessante rondleiding van de eigenaar. En wat voor werk ze daar verrichten is geweldig. Met veel pijn in ons hart moesten we na een uur puppy’s knuffelen weer door omdat er veel andere mensen kwamen kijken, en het natuurlijk ook niet te druk moet worden voor de pups. Het rescue center ligt wat meer richting westpunt dus besloten we om daar ook een strandje uit te kiezen om de rest van de dag te liggen. Uiteindelijk kozen we voor Karakter en hebben we de zee ingeruild voor een zwembad. Een zwembad met infinitypool en uitzicht op de prachtige blauwe zee. We hadden na aankomst meteen honger dus toen de keuken om 12 uur open ging hebben we meteen een lekkere lunch besteld. Een broodje carpaccio is hier echt een aanrader!! 

We hebben hier lekker heel de middag geleden en genoten van de zon en het uitzicht. Om 17:00 zijn we terug naar huis gereden want we moesten ons klaarmaken voor een avondje Madero. Er was een speciale avond en we hadden gratis kaartjes gekregen, dus daar moesten we natuurlijk gebruik van maken. Samen met twee andere huisgenoten heb ik een superleuke avond gehad en zijn we lekker door gegaan met feesten tot midden in de nacht. 😊

Next zondag

The day after… Niks is beter dan uitkateren op het strand. Nadat ik om 10:00 een keer mijn bed uit rolde ben ik samen met wat andere huisgenootjes naar het strand gegaan. Hier hebben we lekker op de bedden gelegen bik Wet&Wild waar ik heerlijk heb kunnen bijslapen en opladen van de avond ervoor. Het was bewolkt maar dat was precies wat ik nodig had die dag, niet te warm en ook niet te koud. 

Er is geen beter medicijn tegen een kater dan even in de koude zee gaan. Het helpt zó goed en je voelt je daarna meteen een stuk beter. Om 4 uur moesten we naar huis want het was vanavond de beurt aan mij en Emma om te koken. Bij ons in het huis hebben we een kookschema. Iedereen kookt 1 keer per week en moet 1 keer per week afwassen. Dit doe je dan voor heel het huis, dus Emma en ik moesten koken voor 10 mensen. We hadden een heerlijke risotto gemaakt, al zeg ik het zelf en daarna hebben we lekker een rustig avond gehad, want morgen begint weer een nieuwe stage week. 

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

CuraStage © 2017 - 2023 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao

Bon Bini

Maak je keuze en schrijf je vrijblijvend in!

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!