Fleur: Mijn PADI open water behaald

PADI open water behalen
5
(2)

Eindelijk was het zo ver, ik ging mijn PADI open water halen, of tenminste proberen om deze te halen. Dit is een bucketlist dingetje voor mij en om dit te kunnen doen op Curaçao maakt het natuurlijk extra leuk! 

Samen met 2 andere huisgenootjes hadden wij het idee om onze PADI open water te gaan halen hier op Curaçao. Via de deal van CuraStage in samenwerking met Dive Division konden we het ook nog eens halen met lekkere korting. Wie wil dat nou niet? Wij wel in ieder geval. 

Vier personen nodig voor PADI Open water

Voor de deal hadden we totaal 4 personen nodig om er gebruik van te kunnen maken, dus onze zoektocht begon naar persoon nummer 4 die net zo enthousiast was als ons om de PADI te halen. Aangezien onze eigen huisgenoten niet geïnteresseerd waren hebben we in een grote groep chat vol met studenten gevraagd of er iemand geïnteresseerd was. En zo vonden we persoon nummer 4, Sophie. 

Op zaterdag 29 April was het tijd voor de eerste cursus dag. Na dagen de theorie te hebben geleerd mochten we het eindelijk toepassen in het water. We begonnen de dag al vroeg, want we moesten om 08:30 bij Blue Bay zijn waar we onze PADI uiteindelijk gingen halen. Snel een lunchpakket klaar gemaakt en op naar Blue Bay. We zijn begonnen met het opbouwen van onze uitrusting zodat we precies weten wat waarvoor is en hoe alles werk.  De eerste duik duurde 53 minuten waarbij we op de maximale diepte van 8.2 meter zaten. Dit was voor de eerste duik diep genoeg want het is echt even wennen om onderwater adem te halen door je ademstuk. 

We hebben onderwater verschillende oefeningen gedaan wat allemaal te maken had met het klaren van je oren en je bril, het rustig ademen via je ademstuk en wat je moet doen als je lucht op is. Erg belangrijke dingen dus. 

Na de eerste duik hadden we een uurtje pauze om ons vervolgens voor te bereiden op duik nummer 2. 

De 2e duik gingen we al een stukje dieper en zaten we op de maximale diepte van 10.2 meter. Tijdens deze duik kwamen we al verschillende bijzondere vissen tegen zoals de steen vis en de Lionfish. 

PADI open water behalen en vissen zien
De Lionfish
De Steenvis
De Steenvis

PADI open water Cursus dag 2

Na een heerlijk nachtje slapen waren we helemaal klaar voor de 2e en laatste cursusdag. Na aankomst bij Blue Bay moesten we meteen helemaal zelf onze spullen in orde maken, een buddy check doen en het water in. Vandaag gingen we voor het eerst duiken met een computer en een kompas. De computer is een soort horloge die je om hebt tijdens het duiken. Hierop kan je de diepte zien, hoelang je duik duurt en nog veel meer andere handigheidjes. 

De eerste duik begonnen we weer met het oefenen van een aantal vaardigheden. Waaronder ook de noodopstijging. We moesten vanaf 6 meter diepte zonder adem te halen naar de oppervlakte zwemmen.  En dan ook nog rekening houden met het tempo waarom je zwemt omdat je niet te snel naar boven mag. Dit was een erg pittige oefening maar gelukkig heeft iedereen de oefening gehaald. 

Als beloning gingen we weer een stuk duiken, en een stuk dieper. Namelijk tot maximaal 17.7 meter. Het was echt prachtig onderwater en we waren allemaal aan het genieten van al het moois wat er leeft.

Na 40 minuutjes gingen we terug om wat te eten en meteen de theorie toets te maken… SPANNEND. Na 40 vragen te hebben beantwoord kregen we te horen dat we alle 4 de theorie toets hadden gehaald! Gelukkig maar. 

Er stond nog een laatste duik op de planning en dan kregen we te horen of we onze PADI hadden gehaald. Tijdens deze laatste duik zijn we naar ‘’The Wall’’ gezwommen. Dit is een soort muur waar erg veel koraal en vissen zitten, supermooi dus! Na een uurtje te hebben gedoken was het alweer tijd om uit het water te gaan en kregen we te horen dat we alle 4 waren GESLAAGD voor onze PADI open water. Zo blij!!!

Weer een ervaring rijker en ik heb nu al zin in mijn volgende duik! Ik zou het echt iedereen aanraden om je PADI te halen. Het leven onderwater is zó indrukwekkend en mooi, dus zeker de moeite waard. En met korting ook nog!! Wat wil je nog meer…? 😊 Schrijf je dus in via CuraStage voor een stage op Curacao en ontvang allemaal leuke kortingen!

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!