Fleur: Ouders op bezoek!

Fleur: Ouders op bezoek!
4.8
(4)

Mijn ouders op bezoek

Na 3,5 maand kwamen mijn, Fleur: ouders op bezoek. Ik heb er zo lang naar uit gekeken en eindelijk was de dag daar dat mijn moeder en een vriendin aankwamen. Ze landden om 19:00 op Hato Airport dus ik ging natuurlijk veel te vroeg en met veel zenuwen richting Hato samen met een vriendin om haar op te halen. Mijn moeder kwam samen met een vriendin en haar dochter, wat weer een vriendin van mij is. Dus het was een gezellige boel. Gelukkig waren ze al vrij snel door de douane en controles heen waardoor we niet heel lang moesten wachten. Na het weerzien natuurlijk even staan knuffelen en daarna door naar het hotel waar ze zouden verblijven. Ik had voor s ’avonds nog een restaurant geboekt, maar daar kwamen we niet meer aan toe dus zijn we lekker bij Zanzibar gaan zitten en hebben we cocktails en wat snacks gegeten. 

Tijdens het bezoek van ouders naar Zanzibar.

Ik was gelukkig de hele week vrij zodat we veel leuke dingen konden doen tijdens hun tijd op het eiland. Ik had van tevoren al een hele lijst gemaakt wat we allemaal konden gaan doen en waar we lekker konden gaan eten.

Woensdag

De eerste dag stonden Playa Grandi en Playa Lagun op het schema. Mijn moeder had al bij mij gezien dat ik met schilpadden was gaan zwemmen bij Playa Grandi en dat wou ze natuurlijk ook graag doen. Toen we daar aankwamen was er net een bus met mensen van een cruisechip afgezet, dus het was erg druk. Dit jaagde helaas ook veel schilpadden weg maar gelukkig hebben we er wel nog een aantal gezien. Nadat we klaar waren met het zwemmen met de schilpadden zijn we doorgereden naar Playa Lagun. Hier hebben we heerlijk gelegen en s ’middags geluncht. Het zat er vol met leguanen die stiekem uit waren op je eten, maar gelukkig niet te dichtbij kwamen. In de avond zijn we bij Tinto’s gaan eten. Dit is een tapas restaurant bij Jan Thiel waar je heerlijk tapas kan eten. Echt een aanrader. 

Donderdag

En toen was het alweer donderdag. We zijn deze dag begonnen bij Papagayo waar we hebben ontbeten. Daarna zijn we doorgegaan naar het zwembad waar we heerlijk heel de dag hebben gelegen. We waren eigelijk van plan om aan het eind van de middag naar Punda te gaan, maar was het helaas dicht ivm Hemelvaartsdag. We zijn in de avond lekker gaan eten bij ‘’De buren’’ omdat het Punda night was. Rond 8 uur kwam er prachtig vuurwerk waar we vanuit ons tafeltje van konden genieten. 

Vrijdag

Op vrijdag zijn we lekker op het strand gaan liggen bij Wet & Wild omdat we om 5 uur naar de happy hours gingen van Chill en Bonita. Daar hebben we met al mijn huisgenoten gekeken naar de zonsondergang en gedanst op de muziek. Na de happy hours zijn we ons gaan opfrissen en zijn we bij El Gauchos gaan eten waar we allemaal een heerlijke biefstuk hadden besteld. Daarna zijn we nog een lekker drankje gaan doen bij Mambo beach en toen heerlijk ons bed in. 

Zaterdag

De zaterdag was de dag waar we al heel de week naar uit keken, namelijk Zanzibar. Elke zaterdag is het vanaf 17:00 hier erg gezellig en komt er een live band en later op de avond een DJ. Het is altijd een van de gezelligste avonden en het is voor jong en oud, dus het was ook leuk voor mijn moeder en haar vriendin. We hebben lekker heel de avond gedanst met zijn allen en zijn rond 23:00 met een heerlijke pizza in onze handen naar huis gelopen. 

Zondag

Op zondag hadden we het mooiste strandje gepland staan; Cas Abou. Ik vind dit persoonlijk een van de mooiste stranden en ik vond dat mijn moeder dit strand moest zien voordat ze weer naar huis ging. Mocht je zelf ook inspiratie nodig hebben voor als je ouders op bezoek komen? Je kunt hier mooie stranden vinden. We zijn van tevoren nog even langs Rescue Paws geweest om daar hondjes te knuffelen en om een donatie te doen waar ze hopelijk weer veel nieuwe honden mee kunnen helpen. Eenmaal aangekomen op het prachtige witte strand van Cas Abou zijn we begonnen met snorkelen, want dat kan hier namelijk erg goed. Daarna zijn we lekker eten gaan afhalen bij het restaurantje en hebben we lekker geluncht. We konden niet te veel eten in de middag want we zouden op de terug weg langs de Visserij gaan.

Eten met mijn ouders op bezoek bij De Visserij!

De Visserij is een restaurant waar je echt de allerlekkerste vis hebt op heel het eiland. Je moet wel even in de rij wachten voordat je kan gaan bestellen maar het is het wachten zeker waard. Mama en ik pakte samen tonijn en witvis en het was echt heerlijk. Toen we alles op hadden zijn we doorgegaan naar het hotel waar we nog even lekker hebben gezeten met z’n allen en zijn ze begonnen met het inpakken van de koffers want het was maandag alweer tijd om naar huis te gaan. Het was een kort maar krachtig weekje en het was natuurlijk superleuk en fijn om mensen vanuit thuis te ontvangen en ze te laten zien hoe je hier leeft. 

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!