Help! Heimwee op Curaçao

Heimwee op Curacao
5
(1)

Je kunt het je van tevoren wellicht niet voorstellen maar het kan gebeuren dat je op een bepaald moment heimwee op Curaçao krijgt. Hier is natuurlijk niets mis mee maar het is wel heel erg vervelend voor jezelf. De een is er uiteraard gevoeliger voor dan de ander maar met onderstaande tips zal het snel weer beter gaan! 

Heimwee op Curaçao tip 1: Afscheid op het vliegveld

Je leeft er waarschijnlijk al een tijdje naar uit, een stage of werken op Curaçao. Jij bent druk bezig met het verzamelen van spullen die je wilt meenemen etc. Deze leuke fase noemen we de voorpret. Om deze voorpret zo leuk mogelijk te houden is het verstandig om alles te regelen via CuraStage. Zo hoef je je alleen maar bezig te houden met de leuke dingen, zoals je koffer inpakken. Wij zorgen ervoor dat de rest voor je is geregeld!

Afscheidsfeestje

Als het moment daar is dan heb je de keuze om bijvoorbeeld een afscheidsfeestje te houden met vrienden en familie. Denk hier goed over na want het kan ook zo zijn dat het ‘beladen’ wordt en dan maak je het jezelf alleen maar extra moeilijk.

Vliegveld

Belangrijk is ook om na te denken wie je mee wil nemen naar het vliegveld en wil je dat ze helemaal mee lopen naar binnen? Soms is een snelle doei makkelijker te verteren dan een innige knuffel en kus van je ouders. Kijk je hier tegen op of weet je niet hoe je dit het beste kunt aanpakken? Bespreek het zeker met je familie en vrienden want zij kennen jou het beste en weten wat bij jou past. Doe natuurlijk alleen hetgeen jij wil en niet omdat de hele vrienden parade een uitje vliegveld leuk vindt. 

Heimwee op Curaçao tip 2: Nieuwe huisgenoten zijn juist leuk

Dan komt het moment dat je geland bent en dat je naar je huisvesting wordt gebracht. De kans is groot dat er al medebewoners zijn en die elkaar dus al kennen. Dit is natuurlijk erg spannend maar kan ook superleuk zijn! Iedereen kent elkaar al maar weet ook al veel te vertellen over Curaçao. Ze kunnen jou lekker mee op sleeptouw nemen en zo leer je jouw huisgenoten vanzelf kennen.  Wellicht het belangrijkste: zij hebben dit ook meegemaakt! Iedereen komt in deze situatie terecht en dat beseffen de huisgenoten als ze jou zien ook.

Stel jezelf open

Probeer je niet direct terug te trekken in je kamer maar stel je open. Het is ook niet erg als je de namen van je huisgenoten niet direct weet te onthouden. Lach er gewoon om want ja na zo’n lange vlucht en nieuwe omgeving onthoudt niemand alles! Geef het een á twee weken de tijd en dan ken je al je huisgenoten en hoor je ook bij de groep. 

Heimwee op Curaçao tip 3: Stage of werk is minder leuk dan gedacht

Als je jouw werk of stage via CuraStage regelt, zou dit in praktijk niet moeten kunnen omdat wij de bedrijven goed kennen en wij vooraf genoeg contact moment hebben gehad. Heb je nou je stage of werk voor op Curaçao zelf geregeld en blijkt het in praktijk tegen te vallen? Ja dat is even pech hebben. Bedenk voor jezelf goed, wat je dan niet leuk vindt en hoe dat komt. Zijn het je collega’s of zijn je taken niet leuk? Aan het eerste kun je niet veel veranderen maar je kunt aan het tweede, je taken, wel wat veranderen. Geef bij je begeleider of leidinggevende aan dat je graag iets anders wilt doen als dat mogelijk is. Je kunt ook een eerlijk gesprek voeren dat je niet happy bent op je werk en hoe dat komt. Pas wanneer jij het aangeeft en daar ook een onderbouwing bij hebt, kan de situatie veranderen! 

Heimwee op Curaçao tip 4: Het missen van vrienden en familie

Tsjaa dit blijft waarschijnlijk de lastigste omdat deze niet direct op te lossen is. Maaaar er zijn wel dingen die je heimwee naar thuis kunnen verminderen. Heb je een moeilijk moment? Maak dan een lijst met de redenen waarom je wilde stage lopen of werken op Curaçao. Hierdoor word je eraan herinnert waarom je dit ook alweer hebt gedaan. Daarnaast is het handig om te bedenken wanneer je heimweer krijgt. Is dit bijvoorbeeld na een telefoongesprek met het thuisfront? Dan is het wellicht handig om het aantal contact momenten met thuis te verminderen. Als er iets ergs zou gebeuren dan bellen ze jou wel! 

Een ding is zeker, wanneer je heimwee op Curaçao hebt dan ver romantiseer je jouw oude leven. Alles lijkt om dat moment leuker en comfortabeler maar in praktijk is dit niet zo. Want wanneer je een dag weer thuis bent is alles weer normaal en daar wilde je juist van weg. Ga leuke dingen doen met de vrienden hier op Curaçao. Organiseer een leuk uitje, ga zwemmen in de zee en pak een leuk terrasje. 

Tip 5: Heimwee naar Curaçao

Bijna iedere student die wij begeleid hebben, heeft heimwee gehad naar Curaçao toen ze eenmaal weer thuis waren. Onze tip, haal alles uit wat erin zit want dit doe je waarschijnlijk maar een keer in je leven! Om de heimwee te sussen, bekijk de mooie foto’s die je gemaakt hebt tijdens je stage of werkperiode op Curaçao. Vertel er veel over en overtuig mensen van deze unieke uitdaging. 

Met bovenstaande tips moet het heimwee op Curaçao toch echt te overzien zijn en kun je gerust hiernaar toe komen. Probeer van ieder moment te genieten en heb je heimwee? Lees dit artikel nog een keer en ga met de tips aan de slag! 

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!