Huisvesting Curaçao

Huisvesting Curacao
4.7
(3)

Als je gaat stage lopen of werken moet je natuurlijk ook huisvesting Curaçao regelen! Een voordeel van Curaçao is dat je genoeg keuze hebt voor een huisvesting die jij leuk vindt. 

Studentenhuis als huisvesting?

Veel jongeren die komen werken of stage lopen op Curaçao kiezen voor een studentenhuis/villa. Deze vorm van huisvesting is natuurlijk perfect als je snel vrienden of vriendinnen wilt leren kennen. Iedereen is jong en is aan het werk of aan het stage lopen, wat al een band schept. 

Het voordeel van een studentenhuis als huisvesting op Curaçao is ook dat je niet alleen naar de Happy Hours hoeft maar je altijd gezellig met je huisgenoten kan! Er zijn natuurijk wel verschillende groottes studentenhuizen. Zo kun je bij CuraStage kiezen uit een kleiner studentenhuis maar ook een groter studentenhuis. 

Benieuwd naar onze huisvestingen op Curaçao? Bekijk ze allemaal hier

Appartement als huisvesting?

Op het moment dat je naar Curaçao komt om voor bijvoorbeeld zes maanden of langer stage te lopen of te werken, kan het zo zijn dat je liever een eigen appartement huurt. Je hebt dan alles voor jezelf en geen aanwezigheid van andere leeftijdsgenoten. 

Je hebt alles onder eigen beheer en hoeft dus geen rekening met een ander te houden en dat kan voor sommigen echt een must zijn. Wij hebben op onze huisvesting pagina dan ook de optie om een appartement te huren! 

Een goede huisvesting op Curaçao is van groot belang omdat dit mede het succes van jouw verblijf op Curaçao gaat bepalen! Voordeel van onze huisvestingen zijn dat we ze goed hebben geselecteerd en dat de beheerders goed bereikbaar zijn!

Informatie over Huisvesting Curaçao

Als het gaat om huisvesting Curaçao, zijn er verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van je behoeften en budget. Hier zijn enkele veelvoorkomende opties voor huisvesting op het eiland:

  1. Appartementen: Er zijn tal van appartementencomplexen op Curaçao, met verschillende groottes en prijsklassen. Deze kunnen gemeubileerd of ongemeubileerd zijn en variëren van eenvoudige studio’s tot twee of drie kamer appartementen.
  2. Huurwoningen: Je kunt ook particuliere huurwoningen vinden op Curaçao. Deze variëren van eengezinswoningen tot villa’s en kunnen zowel gemeubileerd als ongemeubileerd zijn. De prijzen zijn afhankelijk van factoren zoals locatie, grootte en voorzieningen. Mocht je bijvoorbeeld met meerdere mensen gaan werken of stage lopen op Curaçao dan kun je er ook voor kiezen om een woning te huren en te delen.
  3. Studentenhuisvesting: Als je een student bent die op Curaçao gaat studeren, zijn er ook specifieke opties voor studentenhuisvesting beschikbaar, zoals studentenresidenties of gedeelde appartementen. Gemiddeld heeft een studentenvilla 10 – 20 kamers waardoor je altijd leuke huisgenoten hebt!
  4. Vakantiewoningen: Als je op Curaçao bent voor stage of werk en je ouders komen langs, dan kunnen zij voor een kortere periode overwegen om een vakantiewoning te huren. Er zijn verschillende verhuurplatforms waar je tijdelijke accommodaties kunt vinden, zoals villa’s, appartementen of bungalows.

Bij het zoeken naar huisvesting Curaçao is het handig om alvast onze pagina met huisvestingen te bekijken en alle informatie hierover te lezen. Het kan ook nuttig zijn om ter plaatse te zijn om persoonlijk te bezichtigen en met verhuurders of makelaars te praten.

Houd er rekening mee dat de huurprijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie, de grootte van de woning en de voorzieningen die worden aangeboden. Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele huurregels en -voorwaarden voordat je een huurovereenkomst aangaat.

Het is raadzaam om voldoende tijd te nemen om verschillende opties te verkennen en de voor- en nadelen af te wegen voordat je een beslissing neemt over huisvesting op Curaçao. Daarnaast zal CuraStage je altijd adviseren welke huisvesting het beste past qua locatie en je kunt aangeven wat je eisen zijn zodat wij een passende optie kunnen voorleggen.

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage