Informatie over Curaçao

Informatie Curacao
5
(2)

Ter voorbereiding voor je stage of werk op Curaçao is het altijd handig om je goed in te lezen over het eiland. Om je hier een beetje bij te helpen, hebben wij belangrijke informatie voor je verzameld! 

Het eiland Curaçao

Het eiland is een zelfstandig land binnen het koninkrijk der Nederlanden sinds 10 oktober 2010 toen een meerderheid van de bevolking zich in een referendum uitsprak voor deze zelfstandigheid. Curaçao krijgt momenteel nog wel steun van Nederland, denk aan militaire steun maar ook financiële steun. 

De taal op Curaçao

Op Curaçao spreken ze meerdere talen maar de moedertaal is Papiaments. Dit is een mengelmoes van 48 andere talen. Als je gaat stage lopen of werken op Curaçao dan kun je doorgaans uit te voeten met Nederlands, wel zo gemakkelijk. Sommige lokalen spreken nog Engels of Spaans. 

Wil je alvast wat Papiamentse woorden en zinnen leren? Wij heb een paar belangrijke woorden en zinnen voor je geselecteerd!

Munteenheid en koersverschil op Curaçao

Je kunt je Euro’s wel thuis laten als je naar Curaçao komt aangezien je hiermee niet met de Euro kan betalen. Hier betaal je met Antilliaanse Guldens en die worden vaak afgekort als ANG of Naf. Je kunt ook met Amerikaanse Dollars betalen alleen wordt met een rekenmachine dan omgerekend naar Amerikaanse dollars. 

Wil je weten hoeveel iets in Europa kost als je op Curaçao bent? Check het dan via deze site valuta.nl

Klimaat op Curaçao

Dit wist je waarschijnlijk al, maar we hebben een tropisch klimaat op het eiland. Dat houdt in dat het eigenlijk altijd 30 graden is, ook ’s nachts. Erg aangenaam dus als je op stap gaat, je hoeft nooit een jas mee! 

Naast dat het altijd mooi weer is heb je wel een regenseizoen en die is van oktober tot en met januari. Je moet er dan rekening mee houden dat het zo nu en dan regent en vaak duurt zo’n regenbui maar een kwartier. Voordeel is wel dat de temperatuur hetzelfde blijft!

Doordat we een warm klimaat hebt, heb je dus ook meer ongedierte. Een van de favorieten is toch wel de kakkerlak! Je gaat hem zeker weten tegenkomen. Geen paniek, ze doen niets. 

Heb je nog vragen over Curaçao? Kijk dan eens bij onze FAQ pagina of stel je vraag aan ons via het contactformulier!

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Schrijf je vrijblijvend in!

Ben jij geïnteresseerd in onze dienstverlening? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in bij CuraStage. Na ontvangst van je inschrijving nemen wij contact met je op om een Skype gesprek in te plannen. Hierin bespreken wij al jouw wensen, eventuele vragen en de benodigde stappen voor jouw verblijf op Curaçao. 

CuraStage © 2017 - 2022 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao