Informatie over Curaçao

Informatie over Curacao
3.7
(3)

Ter voorbereiding voor je stage of werk op Curaçao is het altijd handig om je goed informatie over Curaçao te lezen. Om je hier een beetje bij te helpen, hebben wij belangrijke informatie voor je verzameld! 

Het eiland Curaçao

Het eiland is een zelfstandig land binnen het koninkrijk der Nederlanden sinds 10 oktober 2010 toen een meerderheid van de bevolking zich in een referendum uitsprak voor deze zelfstandigheid. Curaçao krijgt momenteel nog wel steun van Nederland, denk aan militaire steun maar ook financiële steun. 

De taal op Curaçao

Op Curaçao spreken ze meerdere talen maar de moedertaal is Papiaments. Dit is een mengelmoes van 48 andere talen. Als je gaat stage lopen of werken op Curaçao dan kun je doorgaans uit te voeten met Nederlands, wel zo gemakkelijk. Sommige lokalen spreken nog Engels of Spaans. 

Munteenheid en koersverschil op Curaçao

Je kunt je Euro’s wel thuis laten als je naar Curaçao komt aangezien je hiermee niet met de Euro kan betalen. Hier betaal je met Antilliaanse Guldens en die worden vaak afgekort als ANG of Naf. Je kunt ook met Amerikaanse Dollars betalen alleen wordt met een rekenmachine dan omgerekend naar Amerikaanse dollars. 

Wil je weten hoeveel iets in Europa kost als je op Curaçao bent? Check het dan via deze site valuta.nl

Klimaat op Curaçao

Dit wist je waarschijnlijk al, maar we hebben een tropisch klimaat op het eiland. Dat houdt in dat het eigenlijk altijd 30 graden is, ook ’s nachts. Erg aangenaam dus als je op stap gaat, je hoeft nooit een jas mee! 

Naast dat het altijd mooi weer is heb je wel een regenseizoen en die is van oktober tot en met januari. Je moet er dan rekening mee houden dat het zo nu en dan regent en vaak duurt zo’n regenbui maar een kwartier. Voordeel is wel dat de temperatuur hetzelfde blijft!

Doordat we een warm klimaat hebt, heb je dus ook meer ongedierte. Een van de favorieten is toch wel de kakkerlak! Je gaat hem zeker weten tegenkomen. Geen paniek, ze doen niets. 

Heb je nog vragen over Curaçao? Kijk dan eens bij onze FAQ pagina of stel je vraag aan ons via het contactformulier!

Algemene informatie over Curaçao

Curaçao is een eiland gelegen in het zuidelijke deel van het Caribisch gebied, voor de kust van Venezuela. Het maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden en heeft een eigen regering. Enkele belangrijke informatie over Curaçao om te weten:

  1. Geografie: Curaçao is het grootste eiland van de voormalige Nederlandse Antillen en heeft een oppervlakte van ongeveer 444 vierkante kilometer. Het eiland heeft een vlak landschap met enkele heuvels en is omgeven door prachtige stranden en azuurblauwe wateren.
  2. Bevolking: Curaçao heeft een diverse bevolking met een mix van culturen en etniciteiten. De lokale bevolking, bekend als “Curaçaoënaars”, is een mix van Afro-Caribische, Europese, Latijns-Amerikaanse en Aziatische afkomst.
  3. Cultuur: Curaçao heeft een rijke culturele achtergrond die wordt weerspiegeld in de kunst, muziek, dans en keuken van het eiland. Het heeft ook een levendige carnavalstraditie en er worden het hele jaar door festivals en evenementen georganiseerd.
  4. Toerisme: Curaçao is een populaire toeristische bestemming vanwege de prachtige stranden, het heldere water en de levendige onderwaterwereld die perfect is om te snorkelen en te duiken. Het eiland biedt ook historische bezienswaardigheden, kleurrijke architectuur in de hoofdstad Willemstad (een UNESCO-werelderfgoed) en een scala aan watersportactiviteiten.
  5. Economie: De economie van Curaçao is gebaseerd op sectoren zoals toerisme, internationale handel, olieverwerking en financiële diensten. Het eiland heeft ook een vrijhandelszone en is een belangrijk zakelijk en financieel centrum in het Caribisch gebied.

Het is belangrijk op te merken dat deze informatie over Curaçao een algemeen overzicht biedt, en er is veel meer te ontdekken over de geschiedenis, cultuur, attracties en activiteiten op Curaçao. Het is een bestemming die een unieke mix van Caribische charme en Nederlandse invloeden biedt.

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage