+5999 5214 216

Bel of WhatsApp

– Vacature aanmelden –

Inpak checklist voor Curaçao

Inpak checklist voor Curaçao
5
(3)

Als je gaat stage lopen op Curaçao of je komt naar het eiland om te werken zul je ook moeten nadenken wat je allemaal gaat meenemen in de koffer. Dit kan nog wel een uitdaging zijn! Blijf je wel onder de kilo’s of ga je ervoor kiezen om te betalen voor het overgewicht? Wij hebben voor jou een aantal items geselecteerd die je echt NIET mag vergeten. We gaan er in deze blog vanuit dat je een handbagage meeneemt en een ruimbagage koffer.

Wat neem je mee in je handbagage op reis naar Curaçao?

Paspoort

Yes, je raadt het niet maar je paspoort is cruciaal van belang. Zonder geldig paspoort kom je Curaçao niet binnen en mag je de eerstvolgende vlucht weer mee naar NL. Erg zonde dus, bovendien heb je ook je paspoort nodig voor het aanvragen van jouw Stagevergunning.

ED card

Dit is een online immigratie kaart die je in NL al doet invullen. Hierop vul je in wat je doel van het verblijf is en hoe lang je van plan bent om te blijven. Wanneer je dan door de douane moet op het vliegveld op Curaçao dan kun je jouw paspoort elektronisch laten scannen en dan zien ze gelijk jouw ED-card verschijnen. Het is namelijk gekoppeld aan jouw paspoortnummer. Je kunt dit online invullen via: https://edcardcuracao.com/

Stagecontract of arbeidsovereenkomst

Mocht het nu gebeuren dat de douane toch nog wat vragen heeft over jouw verblijf dan is het handig om direct het stagecontract te laten zien. Zo kan er geen twijfel bestaan over jouw reden van verblijf op Curaçao.

Verklaring van Rechtswege of bewijs van aanvraag

Om legaal te mogen stage lopen of te werken op Curaçao heb je een zogenoemde Verklaring van Rechtswege nodig. Deze kunnen wij eenvoudig voor je aanvragen en zit standaard in het Alles-in-1 pakket maar kun je ook optioneel kiezen bij het Samenstel pakket. Voordeel voor Nederlanders is dat wanneer je deze Verklaring aanvraagt je direct mag komen stage lopen of werken. Je hoeft dus niet de beslissing af te wachten. Ben jij niet van Nederlandse afkomst, dan zul je een andere procedure moeten volgen. Neem hiervoor contact met ons op.

Portemonnee incl. belangrijke pasjes

Het klink natuurlijk logisch maar je portemonnee meenemen is wel erg belangrijk. Het is wel handig om hier ook geld te kunnen uitgeven. Let er op dat je jouw bankpas wel op werelddekking zet want Curaçao behoort niet tot Europa of Nederland voor de banken. Tip: heb je Rabobank? Dan kun je continenten kiezen en vul dan alle continenten in want er zit een fout in hun systeem waardoor Zuid Amerika niet klopt. Een gevalletje van: Been there, done that en dan baal je wel als je wilt gaan afrekenen.

Verzekeringspapieren

Je zult het niet nodig hebben bij binnenkomst op Curaçao maar het is ontzettend handig om je verzekeringspapieren bij de hand te hebben. Denk alleen al aan de mogelijkheid dat je koffer niet mee is gekomen en je een claim wil indienen bij je reisverzekering.

Laptop, telefoon en opladers

In het vliegtuig heb je misschien niet zoveel aan je opladers maar het is wel fijn als je ergens komt en je accu is leeg, dat je deze gelijk kunt opladen. Scheelt weer een zoektocht tussen al je kleren in je grote koffer.

Overlevingspakketje

Mocht het nou gebeuren dat je koffer niet mee is gekomen met de vlucht dan is het altijd handig om een setje kleding en verzorgingsproducten in je handbagage te stoppen. Als je dan bij je huisvesting komt, kun je in ieder geval jezelf opfrissen en leuk voor de dag komen!

Last but not least, je vliegticket

Dit spreek voor zich. Je kunt het ook via je telefoon regelen want de meeste vliegmaatschappijen hebben wel een online app waar je jouw vliegticket in kunt zetten. Maar you never know.


Wat neem je mee in je koffer op reis naar Curaçao?

Nadat je jouw handbagage hebt ingepakt, begint het grote werk. Namelijk de ruimbagage koffer inpakken! Als je gaat stage lopen op Curaçao of gaat werken op Curacao blijf je voor langere tijd op het eiland. Daarom is het een goede zaak om kritisch te kijken met wat je moet inpakken.

Kleren, kleren en nog meer kleren

Tsjaa het is voor de hand liggend maar kleren zijn belangrijk om mee te nemen. Voordeel is dat je alleen maar zomerkleding hoeft mee te nemen en deze nemen minder ruimte in beslag en zijn ook minder zwaar dan winterkleding. Houd er rekening mee dat je ook moet stage lopen of werken op Curaçao. Vraag aan het bedrijf of je bedrijfskleding krijgt of dat er bepaalde voorschriften zijn zodat je dit direct in je koffer kunt meenemen.

Verzoringsspullen en toiletartikelen

Denk hierbij aan shampoo etc. Je kunt ook kleine flesjes meenemen zodat je extra kilo’s overhoudt voor kleding. Hier op Curaçao kun je gewoon alles kopen dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Handdoeken en strandlaken

In de meeste huisvestingen heb je geen handdoeken aanwezig en zul je deze zelf moeten meenemen alsmede een strandlaken. Je kunt een strandlaken overigens ook gewoon hier kopen, scheelt weer gewicht in je koffer en hier zijn ze extra vrolijk qua kleur.

Bedlinnen en kussen

Het kan voorkomen dat jouw huisvesting geen bedlinnen regelt of een kussen. Je kunt dit dan zelf meenemen, maar mocht je dit liever niet doen wat wij ook begrijpen dan kun je dit via ons regelen. Bij het gratis inschrijven kun je gelijk aangeven dat je wens dat wij een nieuw beddengoed en kussen regelen.

Heb jij al zin om je koffer in te pakken maar moet je eerst nog een leuke stage op Curaçao regelen? Of heb je nog niet die ene leuke vacature gevonden? Schrijf je dan bij ons gratis in en wij gaan voor je aan de slag! Benieuwd hoe wij werken? Lees dan onze procedure door en dan weet je exact waar je aan toe bent.

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

CuraStage © 2017 - 2023 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao

Bon Bini

Maak je keuze en schrijf je vrijblijvend in!

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!