Is Curaçao veilig?

Is Curacao veilig?
4.9
(36)

Als je naar Curaçao komt om stage te lopen of om te werken dan zal deze vraag waarschijnlijk wel door je hoofd schieten, is Curaçao veilig? Het antwoord dat wij geven op deze vraag is: ‘Ja’. En dat is niet omdat wij jongeren naar Curaçao willen trekken maar omdat mensen vaak een verkeerde inschatting maken. 

Vaak horen wij: ‘Maar we horen toch wel gevaarlijke verhalen over Curaçao’. Ja, dat klopt zeker maar heb je de krant van Nederland wel eens gelezen wat voor criminaliteit er in Nederland heerst. De werkelijkheid is dat de criminaliteit de afgelopen jaren flink is afgenomen en dat Curaçao over het algemeen veiliger is dan de meeste plekken op de wereld. Bedenk dat er duizenden stagiaires per jaar naar Curaçao komen en van deze duizenden stagiaires gaat 98% weer naar huis zonder iets naars meegemaakt te hebben. 

Hoe ervaar je Curaçao veilig?

Er zijn bepaalde dingen die je beter niet kunt doen of juist wel moet doen, om eventuele onveilige situaties te voorkomen, dergelijke situaties worden vaak gecreëerd door onoplettend gedrag en goed vertrouwen. Vergeet daarbij ook niet dat de Curaçaose bevolking weet dat er veel Nederlandse stagiaires komen en die hebben over het algemeen meer kostbare spullen en zijn dus een groter doelwit. Gelukkig zijn over het algemeen de huizen zeer goed beveiligd tegen inbraak. Wij bieden ook alleen huisvesting aan waar er wat gedaan wordt aan de veiligheid van de studenten. De huizen zijn ommuurd en hebben veelal tralies voor de ramen en deuren. 

Om zo goed mogelijk jouw stage of werkperiode op Curaçao veilig door te brengen hebben wij wel een aantal tips! 

1- Ga nooit ‘s avonds alleen op pad. 

Alleen op pad gaan in de avond is eigenlijk vragen om vervelende aandacht. Bovendien vragen wij ons af waarom je dit überhaupt zou doen. Het feit blijft met een groep ben je minder kwetsbaar en ben je een stuk minder interessant. 

2- Zoek geen ruzie.

Vergeet niet dat jij ‘te gast’ ben op Curaçao en gedraag je hier dan ook naar. Uiteraard kan er wel eens een situatie zijn dat je een opstootje hebt, maar bedenk ook dat je hier echt helemaal niets mee bereikt. Loop er gewoon voor weg en voeg je bij leuke mensen toe en maak er weer een leuke avond van. 

3- Ga niet rondneuzen in bepaalde wijken. 

Je hebt net zoals in Amsterdam of Rotterdam een paar wijken waar je beter niet kunt zijn. Niet dat je hier wat gebeurt maar je kunt wel vervelende aandacht krijgen. Voordeel is wel dat je in deze wijken echt helemaal niets te zoeken hebt dus je hebt geen reden om hiernaar toe te gaan. Doe dit dus ook niet. Je wilt veilig op Curaçao verblijven, zoek het gevaar dan ook niet op. 

4- Ga niet met onbekenden in de auto.

Het klinkt voor de hand liggend maar er zijn situaties dat je toch instapt bij een vreemde. Misschien heb je geen taxi kunnen fixen en biedt iemand jou goedkoop een ritje naar je huisvesting aan. Doe het niet! Er komen vanzelf wel weer nieuwe taxi’s of bel je beheerder van je huisvesting voor een mogelijke oplossing. In Nederland stap je toch ook niet zomaar in bij een wildvreemde?

5- Neem niet zomaar mensen mee naar je huisvesting.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een leuke groep mensen ontmoet tijdens het uitgaan en je een afterparty wilt geven bij jouw huisvesting. Denk wel even goed na wie je meeneemt. Iedereen weet dat er in een huis kostbare spullen liggen. Jij bent druk bezig met het hosten van het feestje maar kan niet iedereen in de gaten houden. 

6- Houd waardevolle spullen uit het zicht. 

Om de veiligheid op Curaçao te waarborgen is het handig om geen kostbare spullen in je auto of in het zicht te laten liggen. Stel je eens voor dat je geen centjes meer hebt maar wel in een auto iets kostbaars ziet liggen wat geld kan opleveren. Een raampje intikken is zo gebeurd en de dader denkt echt niet na over de kosten die jij hebt voor een nieuw raam of vervanging van het kostbare goed. 

7- Denk logisch na.

Wij zeggen altijd dat Curaçao te vergelijken is met een grote stad in Nederland. Uiteraard gebeuren hier dingen op Curaçao die we liever niet zien maar dit heb je overal! Dus is Curaçao veilig? Ja, wij vinden van wel als je maar logisch nadenkt. Van kleins af aan krijg je al in je opvoeding mee wat wel en niet kant en dat is hier zeker niet anders. 

Wil jij ook een geweldige tijd op Curaçao? Ga je bijvoorbeeld stage lopen, werken of vrijwilligerswerk doen maar heb je nog niet alles geregeld? Schakel dan CuraStage in en wij gaan voor je aan de slag! 

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!