Jo-Anne: Bezoek op Curaçao

Informatie voor ouders en scholen
0
(0)

Dag van aankomst

Na 3,5 maand alleen op Curaçao te zijn geweest, krijg ik, Jo-Anne: Bezoek op Curaçao! Mijn ouders komen bijna 2 weken vakantie vieren. Ik ga ze als verrassing ophalen van het vliegveld. Zelf denken ze dat ze met de transfer die bij hun pakketreis zit naar het hotel wordt gebracht en dat ik ze morgenavond pas zal zien. Na stage dus snel thuis een pizza’tje opgewarmd en klaar gemaakt om naar het vliegveld te gaan. Toen mijn ouders geland waren reed ik naar het vliegveld, omdat ik ruim op tijd wou zijn. Op het vliegveld stond ook mijn mede stagiaire Fleur. Haar moeder komt ook op bezoek en heeft toevallig dezelfde vlucht.

Na ongeveer een half uur gewacht te hebben kwamen mijn ouders door de uitgang. Ze waren erg verrast en het was leuk hun na die maanden weer te zien. Ik heb ze naar hun hotel gebracht, waar bleek dat ze upgrade hadden van een hotelkamer naar een appartement. Bij het appartement nog even gezellig geborreld. Toen het alweer tijd werd om naar mijn eigen kamer te gaan, want morgen heb ik gewoon weer stage.

Dag 1

Mijn ouders willen natuurlijk graag het eiland zien, dus de dagen dat ik vrij was heb ik ze het hele eiland rond gereden. Ik had gelukkig een lang weekend vrij en vrij op hemelvaart, dus ik had aardig wat dagen dat ik met ze op pad kon. De eerste dag dat ik vrij was heb ik de schildpadden bij Playa Grandi laten zien. Aangezien dit niet een strand is om de hele dag te gaan liggen, zijn we hierna doorgereden naar de grote knip. Onderweg hebben we nog een stop gemaakt bij Playa Forti voor een verkoelend drankje. We hebben de rest van de dag heerlijk op het strand gelegen. Na het strand hebben we ons klaar gemaakt om te gaan eten bij de gouverneur. Hier hebben we heerlijk gegeten. Bekijk hier een meer populaire stranden waar je met je bezoek op Curaçao echt naar toe moet.

Dag 2

Mijn tweede vrije dag zijn we weer naar het westen gereden. Dit keer om naar Shete Boka te gaan. Nadat mijn ouders dit gezien hadden zijn we naar Playa Lagun gereden. Dit is een strand met veel leguanen, er liep in het restaurant zelfs eentje over mijn voet heen. Op de terug weg naar het appartement zijn we langs de visserij gereden. Mijn ouders moeten natuurlijk ook het lekkerste vis op het altijd proberen. 

Dag 3

Mijn derde vrije dag zijn we naar het Kura Hulanda museum geweest in Otrobanda. Hier hebben we een rondleiding gehad met een gids, die ons meer heeft verteld over het slavernijverleden. Heel indrukwekkend om de geschiedenis van het eiland te leren kennen. Na het museum hebben we nog een drankje gedaan om vervolgens door de wijk te lopen. Het doel was om de muurschilderingen te bekijken, er zijn er namelijk heel veel te vinden in Otrobanda. We hebben dan ook veel mooie muurschilderingen gezien. Nadat we door Otrobanda hadden gelopen zijn we teruggegaan naar het appartement om de rest van de middag te chillen. In de avond hebben we nog bij de Heeren @Sea gegeten met een mooie zonsondergang.

Dag 4

Mijn vierde vrije dag hebben we lekker rustig besteed. We zijn naar Porto Marie gereden. Dit is één van mijn favoriete strandjes dus hier de hele dag gelegen. Op de terugweg zijn we langs Williwood gereden. Hier nog even gestopt om de flamingo’s te bewonderen. Nadat we ons in het appartement hadden opgefrist zijn we naar Saint Tropez gereden. Het is maandag wat betekent Sushi & Cocktail Night. Hier hebben we heerlijke sushi gehad met wederom weer een mooie zonsondergang. 

Dag 5

Mijn vijfde en laatste vrije dag. Hebben mijn ouders de koffers ’s ochtends ingepakt. Ze gaan namelijk vanavond weer naar huis. Na het ontbijt zijn we naar Mambo gereden om hier de laatste ochtend/begin middag te besteden. Mijn ouders hun appartement ligt op Jan Thiel, dus dit was lekker dichtbij. In de middag hebben we nog voor een laatste keer samen geluncht. We hebben bij Bliss the Berry lekker wat gegeten. Het was vandaag een erg warme dag dus op tijd weer richting het appartement gereden. De laatste spullen gepakt en op naar het vliegveld. 

De dagen dat mijn ouders er waren zijn voorbij gevlogen. Nu heb ik nog een aantal weken stage. En voordat ik het weet zit ik ook alweer in Nederland. Wil je ook tijdens je stage op Curaçao bezoek ontvangen? Lees dan ook de blog van Fleur over haar week!

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!