Jo-Anne: Een week als stagiaire op Curaçao

Jo-Anne: Een week als stagiaire op Curaçao
0
(0)

De week van 24 april – 30 april, een week als stagiaire op Curaçao. De week ziet er iets anders uit dan de andere weken op het eiland. Deze week is namelijk koningsdag en ook op Curaçao wordt dit goed gevierd. 

Maandag

Op maandag was ik vrij. Mijn stageweken wisselen namelijk af. De ene week heb ik stage van maandag tot vrijdag en de week erop heb ik stage van dinsdag tot zaterdag. Dit betekent dat ik de ene week 3 dagen weekend heb en de andere week 1 dag weekend heb. Deze maandag hoort dus nog bij mijn weekend van 3 dagen. Ondanks mijn vrije dag, moest ik veel bezig met school. Ik had namelijk vier verslagen in te leveren. Het grootste gedeelte van de verslagen had ik al, maar ik moest ze allemaal nog afmaken. Gelukkig waren al mijn huisgenoten op stage en was er geen afleiding om iets leuks te gaan doen. Alle verslagen heb ik dan ook op tijd in kunnen leveren. 

Dinsdag

Op dinsdag begon mijn stageweek. Ik had vandaag de hele dag stage. Ik loop stage bij CuraStage. Dit betekent dat ik van een aantal van de aangemelde kandidaten de dossiers bijhoud. Voor deze dossiers ben ik verantwoordelijk voor het vinden van een stageplek, het regelen van vervoer, het regelen van huisvesting en het indienen van de vergunning. Daarnaast beantwoord ik een deel van de binnenkomende e-mails en whatsapp berichten. Vandaag weer druk bezig geweest voor alle kandidaten. In feite loop ik dus de gehele procedure per kandidaat door. Na stage heb ik thuis snel even wat gegeten en mijn sportkleding aangetrokken. Ik vind het belangrijk om ook hier op Curaçao te sporten, dus ik ben naar de sportschool gegaan. Vandaag stond een work-out van het onderlichaam om de planning. Wat ook een voordeel is aan mijn sportschool, is dat ik warm kan douchen. Na de zware training dus heerlijk gedoucht. Na de sportschool uitgeteld op de bank met huisgenoten serie gekeken. 

Woensdag

Woensdag was het wederom weer een stagedag. Op de doordeweekse dagen heb ik stage van 8.30 tot 17.00. Toen ik om 17.00 klaar was met stage, naar de supermarkt gereden voor wat boodschappen. Na het doen van de boodschappen, naar huis gereden om het avondeten te maken en eten. Na het eten was het tijd om ons klaar te maken voor koningsnacht. Ik ben met een aantal huisgenoten naar Cabana en Madero geweest. Bij Cabana kwam gio optreden, onder andere bekend van het liedje omlaag. Cabana is altijd maar tot 00.00 dus na Cabana zijn we doorgegaan naar Madero. Ook bij Madero was het erg gezellig. Na al het feesten hadden we nog zin een late night snack, dus zijn we naar the Don gereden. Na een lekkere snack zijn we lekker ons bedje ingekropen.

Donderdag

Donderdag was het koningsdag, wat betekend een nationale feestdag. Ik was door de nationale feestdag vrij vandaag, dus ik kon lekker uitslapen na het uitgaan gister. Ik heb de dag rustig opgestart en na een ontbijtje, ben ik samen met een aantal huisgenoten richting punda gegaan. Net als in Nederland is iedereen in het oranje, is er markt en wordt overal muziek gedraaid. Het was een extreem warme dag vandaag dus na een koud drankje en een rondje gelopen te hebben zijn we alweer richting huis gegaan. In de avond zijn we met bijna het hele huis naar het beach festival geweest. Dit was door Madero en Cabana georganiseerd. Weer een erg geslaagde avond.

Vrijdag

Vrijdag had ik van stage nog een extra vrije dag gekregen, om uit te rusten van het feesten. Iedereen uit mijn huis had vandaag gewoon stage. Gelukkig was een vriendin van mij net klaar met het afronden van haar stage en heeft zij dus ook vrij. We zijn samen naar de Blue Room gegaan, aangezien we hier beide nog niet waren geweest. We kwamen redelijk op tijd aan en wouden graag met Captain Goodlife mee. We wisten niet dat je hier contant moest betalen, gelukkig hadden we samen net genoeg om mee te kunnen. De boot zou pas over een uur weg gaan dus we hebben daar nog even een drankje gedronken en ons ingesmeerd (ook belangrijk). Er kwamen nog een aantal gezinnen bij en om 13.00 was het tijd om te vertrekken. Het was een klein stukje varen naar de blue room. Hier zwem je onder een rots door en dan ben je in de blue room. Hier is het water extreem blauw, wat een mooi weerkaatsing gaf in de grot. Na de blue room zijn we nog langs een schipwrak en de mushroom forest gevaren, waar we ook nog een duik hebben genomen. Nadat we dit ook hadden gezien zijn we teruggevaren naar het beginpunt. Het was inmiddels 15.00, dus we hadden aardig trek. We zijn naar playa forti gereden en hebben hier een late lunch gehad. Na de lunch zijn we alweer richting huis gegaan. 

Zaterdag

Zaterdag had ik weer stage na de vrije dagen. Ik had maandag vrij gehad, dus dat betekent dat je op zaterdag wel moet. Ik had vandaag mijn schooldag. Dit betekent dat ik de hele dag bezig mag met school. Ik heb weer aan verschillende verslagen gewerkt, dus het was een productieve dag. Ik had na alle feestjes geen zin om na stage ook nog naar de happy hour van zanzibar te gaan. Deze heb ik daarom deze week overgeslagen.

Zondag

Zondag had ik weekend. De dag begon met sporten. Dit keer heb ik een cardio work-out gedaan op de loopband. Na 45 min. hardlopen heb ik me weer lekker gedoucht onder de warme douche. Mijn strandkleding aangetrokken en richting wet&wild gelopen. Hier lagen al een aantal huisgenoten op het strand, dus hier bij gaan liggen. In de middag hebben we nog heerlijk geluncht bij Bliss the Berry. Na de lunch de rest van de dag nog heerlijk op het strand gelegen.

Dit was een week als stagiaire op Curaçao met Jo-Anne!

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!