Jo-Anne: Een week Colombia

5
(1)

Deze week ben is een week Colombia want ik ben vrij van stage in verband met feestdagen. Ik wou deze week graag goed benutten en aangezien je enorm mooie bestemmingen in de buurt hebt, heb ik ervoor gekozen om Curaçao een weekje te verlaten. Ik ruil het relaxte eiland in voor het avontuurlijke Colombia.

Een week Colombia – Salento/Cocora valley/The lost City

Dag 1

De eerste dag ben ik van Curaçao via Bogota naar Pereira gevlogen. Op Pereira stond mijn transfer naar mijn hostel klaar. Ik werd naar het hostel gebracht en hier direct mijn bed ingedoken. De volgende dag werd ik om 9.00 opgehaald voor een tour door de Cocora valley. Dit is een vallei met de hoogste palmbomen van de wereld. Ik was de enige die deze tour had geboekt dus ik mocht zelf van de gids bepalen wat we allemaal gingen doen. Ik heb ervoor gekozen om de volledige route te lopen. Het was een wandeling van 10km met de mooiste uitzichtpunten. Na de wandeling ben ik met een jeep weer naar mijn hostel gebracht. Ik heb hierna het stadje Salento bekeken, ben naar het uitzichtpunt gelopen en heb door de souvenirwinkeltjes gestruind. Op het plein nog wat gegeten en gedronken en weer naar het hostel gegaan.

Dag 2

Ik heb in een week Colombia met een strakke planning. De volgende dag was na een ontbijtje en een zip-line in Salento het alweer tijd om mijn spullen te pakken. Er stonden weer twee vluchten op de planning. Vanaf Pereira ben ik via Bogota naar Santa Marta gevolgen. Ook in Santa Marta werd ik door mijn hostel opgehaald. Direct gaan slapen want de volgende dag word ik om 6.50 opgehaald. 

Ook in Colombia gaat alles rustig aan. Ik werd dan ook pas om 7.10 opgehaald. Ik werd opgehaald om te verzamelen voor de tour die ik had geboekt. Ik heb de lost city trek van 4 dagen geboekt. Dit is een tour waarin je 4 dagen gaat wandelen in het Sierra Nevada gebergte. Je loopt in 3 dagen omhoog naar de lost city (ookwel Ciudad Perdida).

Aangekomen op het kantoor was het wachten tot de hele groep compleet was. Deze groep bestond uit 20 personen incl. mezelf en 3 gidsen. De groep bestond voornamelijk uit Colombianen. Colombianen kunnen over het algemeen slecht Engels dus dit werd een uitdaging. Gelukkig kwam ik al snel aan de praat met een groepje Colombianen die wel erg goed Engels spraken. 

Voor dat we aan de hike gingen beginnen moesten we nog 3 uur rijden naar het beginpunt. Hier kregen we eerst nog een uitgebreide lunch en een informatiepraatje. Tegen het middaguur was het eindelijk tijd om te gaan beginnen aan de tocht. Het was vandaag een pittige klim, die veelal steil omhoog gaat. Na 2,5 uur wandelen, kwamen we bij het eerste kamp aan. Hier hebben we een duik genomen in de rivier en elkaar beter leren kennen. Heerlijk avond gegeten en toen was het om 20.00 alweer tijd om op bed te gaan. Morgen worden we namelijk om 5.00 gewekt om te gaan ontbijten. Tijdens de trek slaap je in stapelbedden die allemaal op een rij staan. Je slaapt hier niet alleen met je eigen groep, maar ook met alle andere groepen die de wandeling aan het maken zijn. Indien je pech hebt is er geen bed over en moet je in een hangmat slapen. Wij hadden gelukkig alle nachten een plek in een stapelbed. 

Dag 3

De derde dag werden we wakker gemaakt met het liedje van de Lion King. Rustig wakker geworden en ontbeten. Om 6.00 was het uiteindelijk tijd om weer te gaan beginnen aan de hike. Vandaag stond een lange wandeling op de planning. Het eerste deel van de wandeling was erg makkelijk. We kwamen dan ook al snel aan in het kamp voor de lunch. Wederom hebben we hier weer een duik genomen in de rivier. Na de lunch de tassen weer ingepakt om naar het volgende kamp te lopen, waar we zullen slapen. Om dit kamp te bereiken moesten we een nog steilere berg top op dan de dag ervoor. Het was dus even flink doorbijten. Wederom weer een duik genomen in de rivier na aankomst in het kamp. Je merkte goed dat we een flink stuk waren gestegen, want het water was extreem koud. De douche was net zo koud, dus na de douche lekker opgewarmd met een warme chocolademelk en een bak popcorn. 

Dag 4

De vierde dag was het eindelijk zo ver, we zouden naar de lost city gaan. Datgeen waarvoor iedereen de tour had geboekt. We zijn deze dag iets voor 6.00 vertrokken om de menigte in de lost city voor te zijn. Het was nog een klein stukje wandelen tot we bij de traptreden naar de lost city aankwamen. Dit waren 200 erg kleine en gladde treden van steen. Het was dus goed opletten. Toen we boven aankwamen waren er nog maar een handje vol mensen in de lost city. We hebben dus heerlijk kunnen genieten van het uitzicht en de rust.

Op de terugweg naar het kamp waar we geslapen hebben en waar we vandaag de lunch zullen krijgen kwamen we de Mamo tegen. Dit is de spirituele leider van de groep inheemse bevolking. We hebben allemaal een armbandje bij hem gekocht die een betekenis heeft. Mijn armbandje heeft als betekenis hemel en aarde. Na de ontmoeting weer naar het kamp teruggelopen. Wederom weer een duik genomen en geluncht. Het tweede deel van vandaag lopen we terug naar het kamp waar we gister hebben geluncht. Hier zullen we slapen om morgen het laatste stuk naar het beginpunt te lopen.

Dag 5

De vierde en laatste dag, was ik zelf redelijk klaar met al dat wandelen. Ik had de lost city gezien, dus ik wou nu ook zo snel mogelijk beneden zijn. Ik heb de hele dag dan ook vooropgelopen om zo snel mogelijk terug beneden te zijn. Toen we beneden aankwamen kregen we op dezelfde plek als de eerste dag de lunch. We stapten weer in de auto om 3 uur terug te rijden naar het kantoor. Hier kregen we onze bagage terug en was het tijd om weer terug te gaan naar het hostel. In Santa Marta nog heerlijk avond gegeten.

Dag 6

De volgende ochtend stond de wekker wederom weer vroeg. Dit keer niet om te gaan wandelen, maar om naar het vliegveld te vertrekken. Vandaag ben ik via Bogota terug naar Curaçao gevolgen waar ik werd opgewacht door een huisgenootje.

Een fantastische reis gemaakt en veel herinneringen en ervaringen rijker!

Ik raad het dan ook zeker iedereen aan om een week Colombia te plannen, tijdens een stage op Curaçao. Het is maar een paar uur vliegen en je bent er zo.

Je zult er geen spijt van krijgen!

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage