Jo-anne: Eerste week op Curaçao

5
(1)

In deze blog neem ik je mee tijdens mijn eerste week op Curaçao. Vanaf het moment van aankomst tot aan mijn eerste stagedag.

Eerste week op Curaçao – Aankomst

Na een vlucht van 9 uur kwam ik aan op het warme Curaçao. Je gaat na aankomst direct door de douane, hier krijg je een stempel en laat je alle benodigde documenten zien. Ik had bij het inpakken de handige checklist van CuraStage gebruikt zodat ik goed voorbereid richting Curaçao ging. Na de douane was het nog even wachten op mijn koffers en toen werd ik door Marrit van CuraStage opgehaald. Ik werd naar kantoor gebracht om hier direct mijn huurauto op te halen. Hier stapte ik direct in de auto naar huisvesting nr. 10 op de website. Aangekomen bij mijn kamer werd ik opgewacht door de huisbaas. De hele woonkamer zat vol met al mijn huisgenoten. Het was dus een warm welkom. Ik kon direct iedereen leren kennen en zij mij. 

Eerste dagen op Curaçao

De eerste dag heb ik lekker op het strand bij Mambo gelegen. Ik maakte zoals velen de fout om direct de hele dag te gaan zonnen. Ik kwam dan ook aardig verbrand thuis van mijn eerste dag strand. In de avond ben ik samen met een paar huisgenoten naar de bioscoop geweest. In de bioscoop kan het aardig koud dus met een lange broek aan en een trui mee zijn we die kant opgegaan. We zijn naar de film Magic Mike geweest. De volgende dag ben ik samen met een paar huisgenoten naar Cas abou Beach geweest. Dit is een erg mooi strand met een wit zand en helderblauw water. Hier heb ik voor het eerst ook wat regen gehad. Gelukkig kwam na 5 min regenen vaak al gauw de zon weer tevoorschijn. We hebben op het strand ook lekker geluncht. We deelden met elkaar verschillende snacks die we bij de bar hadden besteld. Na het strand hebben we ons klaar gemaakt voor mijn eerste avond uit. Vanavond is JOY x Madero. Ik was gelukkig voor aankomst al gevraagd of ik mee wou en had nog op tijd een kaartje kunnen kopen. Het was namelijk helemaal uitverkocht. De volgende ochtend lekker rustig opgestart. Mijn huisgenoten hebben allemaal lekker uitgeslapen. Ik heb nog enigszins last van mijn jetlag dus ik was rond 8 uur al wakker. Tegen het begin van de middag weer met een paar huisgenoten op pad gegaan. We gingen naar Punda om te gaan kijken bij de kinderoptocht van carnaval. Carnaval wordt op Curaçao groots gevierd, de kinderen waren dan ook mooi geschminkt en hadden hele mooie kostuums aan. Benieuwd naar Carnaval op Curaçao, hier lees je er alles over.

Eerste stagedag bij CuraStage

Nadat ik de eerste paar dagen vrij had gehad, was het op dinsdag tijd voor mijn eerste stagedag. Ik kon wat langer uitslapen want ik hoefde pas om 13.00 te beginnen. Ik loop stage bij CuraStage en hier regel ik alles met betrekking tot het lopen van een stage of het werken op Curaçao. Ik zal hierbij verantwoordelijk zijn voor een deel van de lopende dossiers. Taken die ik hierbij moet uitvoeren zijn het regelen van een stage/werkplek, huisvesting, vervoer en het indienen van de vergunning. Ik heb vandaag veel informatie gekregen over de werkwijze. Ik kwam in een heel leuk en gezellig team terecht, dus dit wordt vast een leuke stage!

Na stage had ik een afscheidsdiner van iemand uit mijn huis. We hebben met bijna het hele huis gegeten bij Plein café Wilhelmina. Na het eten hebben we met het hele huis nog serie gekeken in de woonkamer. De sfeer in het huis is heel erg goed. Ik voel me hierdoor ook al direct al heel erg op mijn gemak.

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!