+5999 5214 216

Bel of WhatsApp

– Vacature aanmelden –

Jo-anne: eerste week op Curaçao

0
(0)

Aankomst Curaçao

Na een vlucht van 9 uur kwam ik aan op het warme Curaçao. Je gaat na aankomst direct door de douane, hier krijg je een stempel en laat je alle benodigde documenten zien. Na de douane was het nog even wachten op mijn koffers en toen werd ik door Marrit van CuraStage opgehaald. Ik werd naar kantoor gebracht om hier direct mijn huurauto op te halen. Hier stapte ik direct in de auto naar huisvesting nr. 10 op de website. Aangekomen bij mijn kamer werd ik opgewacht door de huisbaas. De hele woonkamer zat vol met al mijn huisgenoten. Het was dus een warm welkom. Ik kon direct iedereen leren kennen en zij mij. 

Eerste dagen op Curaçao

De eerste dag heb ik lekker op het strand bij Mambo gelegen. Ik maakte zoals velen de fout om direct de hele dag te gaan zonnen. Ik kwam dan ook aardig verbrand thuis van mijn eerste dag strand. In de avond ben ik samen met een paar huisgenoten naar de bioscoop geweest. In de bioscoop kan het aardig koud dus met een lange broek aan en een trui mee zijn we die kant opgegaan. We zijn naar de film Magic Mike geweest. De volgende dag ben ik samen met een paar huisgenoten naar Cas abou Beach geweest. Dit is een erg mooi strand met een wit zand en helderblauw water. Hier heb ik voor het eerst ook wat regen gehad. Gelukkig kwam na 5 min regenen vaak al gauw de zon weer tevoorschijn. We hebben op het strand ook lekker geluncht. We deelden met elkaar verschillende snacks die we bij de bar hadden besteld. Na het strand hebben we ons klaar gemaakt voor mijn eerste avond uit. Vanavond is JOY x Madero. Ik was gelukkig voor aankomst al gevraagd of ik mee wou en had nog op tijd een kaartje kunnen kopen. Het was namelijk helemaal uitverkocht. De volgende ochtend lekker rustig opgestart. Mijn huisgenoten hebben allemaal lekker uitgeslapen. Ik heb nog enigszins last van mijn jetlag dus ik was rond 8 uur al wakker. Tegen het begin van de middag weer met een paar huisgenoten op pad gegaan. We gingen naar Punda om te gaan kijken bij de kinderoptocht van carnaval. Carnaval wordt op Curaçao groots gevierd, de kinderen waren dan ook mooi geschminkt en hadden hele mooie kostuums aan.

Eerste stagedag bij CuraStage

Nadat ik de eerste paar dagen vrij had gehad, was het op dinsdag tijd voor mijn eerste stagedag. Ik kon wat langer uitslapen want ik hoefde pas om 13.00 te beginnen. Ik loop stage bij CuraStage en hier regel ik alles met betrekking tot het lopen van een stage of het werken op Curaçao. Ik zal hierbij verantwoordelijk zijn voor een deel van de lopende dossiers. Taken die ik hierbij moet uitvoeren zijn het regelen van een stage/werkplek, huisvesting, vervoer en het indienen van de vergunning. Ik heb vandaag veel informatie gekregen over de werkwijze. Ik kwam in een heel leuk en gezellig team terecht, dus dit wordt vast een leuke stage!

Na stage had ik een afscheidsdiner van iemand uit mijn huis. We hebben met bijna het hele huis gegeten bij Plein café Wilhelmina. Na het eten hebben we met het hele huis nog serie gekeken in de woonkamer. De sfeer in het huis is heel erg goed. Ik voel me hierdoor ook al direct al heel erg op mijn gemak.

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

CuraStage © 2017 - 2023 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao

Bon Bini

Maak je keuze en schrijf je vrijblijvend in!

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!