Jo-Anne: laatste weken op Curaçao

Laatste weken op Curaçao
0
(0)

De laatste weken op Curaçao zijn voor mij aangebroken. Deze weken waren nog even ultiem genieten van het eilandleven. Daarnaast heb ik nog de laatste activiteiten gedaan die ik graag wou doen.

Na dat ik mijn PADI Open Water had behaald had ik nog maar een korte periode op het eiland. Deze periode heb ik ook gewoon nog 5 dagen in de week stage en komt er nog een vriendin op bezoek die niet kan duiken. Ik heb het toch nog voor elkaar gekregen om nog 2 dagen te gaan duiken. De eerste keer duiken zonder instructeur was met het groepje waarmee ik mijn PADI heb gehaald. We gingen naar Playa Kalki en hier hebben we 40 min gedoken op 18m.

Playa Kalki wordt onderwater ook wel Alice in Wonderland genoemd, dus het was een erg mooie duik. De week erop ben ik samen met één huisgenootje gaan duiken omdat ik graag de laatste mogelijkheid die er was om te gaan duiken wou benutten. Deze duik hebben we bij Boka Sami gedaan en hier hebben we 50 min gedoken op 18m. 

Ik had in de 4,5 maanden dat ik al op Curaçao ben, me niet beziggehouden met het kopen van souvenirs. Dit moest dus ook zeker nog even gebeuren. Samen met twee huisgenoten en één vriendin die op bezoek is zijn we naar Punda geweest. Hier hebben we lekker de hele ochtend rondgestruind en souvenirs gekocht. Naast het kopen van de souvenirs heb ik ook mijn eigen souvenir gemaakt.

Op een dinsdagochtend ben ik met de vriendin die op bezoek is naar Serena’s art factory gereden om een eigen Chichi te gaan schilderen. We kregen hier eerst uitleg over het ontstaan van de Chichi, waarna we uitleg kregen over het schilderen van de Chichi. Na de uitleg mochten we de hele ochtend aan de slag met het schilderen van de Chichi. Het was echt een hele leuke ochtend en nu hebben we een gepersonaliseerd souvenir. 

Eén ding wat zeker niet mag missen als activiteit als je op Curaçao bent, is een dag naar Klein Curaçao. Ook dit had ik nog niet gedaan. Samen met een vriendin ben ik hier heen gegaan. Wij zijn met de Mermaid hiernaartoe gegaan. Veel mensen worden aan boord zeeziek, maar ik had gelukkig nergens last van. Na aankomst op Klein Curaçao kregen we uitleg over hoe de dag eruit zou komen te zien. Toen de uitleg voorbij was stond er ontbijt voor ons klaar.

Na een heerlijk broodje te hebben gegeten zijn we direct naar de vuurtoren gelopen. Het was nog vroeg, dus we hadden geen last van de warmte. Na de vuurtoren te hebben gezien, zijn we ook direct doorgelopen naar het scheepswrak. Het scheepswrak ligt aan de andere kant van het eiland. Na de wandeling hebben we een duik genomen in de azuurblauwe zee en we hebben een lekker dutje gedaan op de ligbedjes. Na het dutje stond de lunch alweer klaar. We hadden een uitgebreide lunch met verschillende soorten vlees en salades. In de middag nog heerlijk gezwommen en gezond. De tijd vloog voorbij en voor we het wisten zaten we alweer op de boot terug naar Curaçao.

Ook had ik nog een afspraak gemaakt, die ik moest nakomen. Ik had met een huisgenoot afgesproken om te gaan abseilen van de Julianabrug. Dit stond inmiddels al een tijd gepland en het was nu dus ook tijd om dit waar te gaan maken. Om 9.00 moesten we bij de ontmoetingsplaats zijn en kregen we een klimgordel aan. We moesten nog een stukje lopen en klimmen tot dat we op de brug stonden en de brug in konden.

Eenmaal in de brug was het nog een klein stukje lopen naar de plek waar we zouden gaan abseilen. Je moest door een klein gat klimmen om op de rand van de brug te gaan staan. Eenmaal op de rand kon het abseilen beginnen. Je mocht als je dat wou zelfs op zijn kop abseilen. Ik heb dit zelf nog een klein stukje gedaan. Ik vond het zelf alleen niet heel comfortabel, dus ben ik de rest op de normale manier naar beneden gegaan. Het was leuk om ook zoiets weer mee te maken en we zijn weer een ervaring rijker. 

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!