Jo-Anne: PADI halen

PADI halen op Curacao
0
(0)

In het weekend van 6/7 mei was het zover ik zou mijn PADI halen. Toen ik plannen had gemaakt om naar Curaçao te gaan, waren mijn eerste gedachten ik wil daar mijn PADI halen. Ik had dit ook direct aan mijn omgeving verteld dat ik daar echt wou gaan duiken. Vlak voor vertrek naar Curaçao was ik jarig en ik kreeg ik van mijn ouders mijn PADI Open Water cadeau. Nu lag het plan dus vast, om de PADI te gaan halen. Kom je via CuraStage naar Curaçao voor stage, werk of vrijwilligerswerk? Profiteer dan van een korting voor PADI halen.

Inmiddels was ik al 3 van de 5 maanden op Curaçao en had ik nog geen plan wanneer ik mijn PADI wou gaan halen. De laatste 2 maanden vliegen voorbij in verband met bezoek dat nog gaat komen. Ik moest de weekenden dat ik nog zou kunnen nu dus wel echt gaan vaststellen voor het duiken. Zo gezegd zo gedaan en ik appte de duikinstructeur waar ik mijn PADI ga halen of hij het weekend van 6/7 mei kon. Eén van mijn huisgenoten wou ook haar PADI halen, dus na bevestiging van de duikinstructeur stond het vast dat we dat weekend onze PADI zouden gaan halen. Nu was het dus voorbereiden, door alvast de theorie door te gaan lezen. Naast de duiken in de praktijk heb je namelijk ook een theorietoets. Ik had me toch aardig vergist in hoe dik het boek was. De laatste 3 dagen voor de cursus, was het nog tot laat lezen in het boek.

Zaterdag 6 mei, eindelijk de dag van het begin van de cursus. Samen met mijn huisgenoot reden we om 8.30 richting de plek waar we zouden duiken. We waren zo enthousiast dat we 20 min. te vroeg waren en dus nog aardig lang moesten wachten. Om 9.00 kwam onze duikinstructeur aan samen met iemand die ook zijn PADI ging halen. We zijn in totaal dus met een klein groepje van 3 cursisten. De dag begon met een uitleg wat we vandaag allemaal gaan doen en vervolgens met een stukje theorie. 

Na de theorie was het tijd om onze duiksets klaar te maken en het water in te gaan. Eenmaal in het water bleek de stroming vandaag erg sterk te zijn, ondanks dat zijn we op een redelijk rustig plekje de eerste oefeningen gaan doen. We hebben deze duik veel oefeningen gedaan met het ademapparaat (rustig ademen, die van buddy gebruiken en eigen zoeken als die uitvalt, ect.). De eerste duik hebben we tot 6m gedoken en na 30 min zat deze duik erop. Na deze duik hadden we even rust, een nabespreking en een voorbespreking voor de volgende duik.

De tweede duik stond wederom weer in het tekenen van het doen van oefeningen. We hebben onder andere geoefend met het af doen van je bril, het verhelpen van kramp en het afdoen van het vest/lood. Bij deze duik hebben we wederom weer tot 6m gedoken met een duur van 30 min. Na deze duik was het tijd voor de lunch voordat we de laatste duik van de dag hadden. 

De derde en laatste duik van de dag stond in het teken van een rustige tour duik. We zijn deze duik verder weggegaan en hebben van de onderwaterwereld kunnen genieten. Deze duik heeft in totaal 40 min geduurd en we zijn tot 18m diepte gekomen. Aan het eind van de duik had ik een foutje gemaakt met het omhoog en omlaag. Ik kon hierdoor niet meer goed klaren, waardoor we weer rustig terg zijn gegaan. Ik had op de kant wel aardig wat last van mijn oren, dus dit zou morgen even aankijken zijn met de laatste duiken.

Zondag 7 mei, de dag dat ik mijn PADI zou afmaken. Ik had toen ik wakker werd nog steeds wat last van mijn oren. Ik zou het tijdens de eerste duik van de dag even rustig aan kijken. Toen we om 9.00 bij de afgesproken plaats waren, hadden we eerst weer een voorbespreking van de duik. 

De vierde duik zouden we weer oefeningen gaan doen. Nadat ik 1 oefening had gedaan, kreeg ik toch weer last van mijn oren. Ik ben gestopt en heb aan de oppervlakte toegekeken. Nadat de duik klaar was hadden we weer een nabespreking en mocht ik tijdens de laatste duik van de andere 2 alvast het theorie-examen maken. Toen ik klaar was met het examen was het nog even wachten voordat de rest terug was van de duik. Nadat mijn instructeur zich had aangekleed, ging hij mijn examen nakijken. Ik had 90% van de vragen goed en daarbij dus mijn theorie gehaald. Ik zal de overige 2 duiken in gaan halen op het moment dat mijn oren geen pijn meer doen.

Eindelijk, Mijn PADI halen

Zondag 11 juni, was het eindelijk zo ver om mijn PADI af te gaan maken. De vierde duik gaan we de laatste oefeningen doen. Dit zijn o.a. de noodopstijging, vest onderwater uit doen en zwemmen zonder bril. Alle oefeningen gingen goed, dus de laatste duik zou alleen nog een plezier duik zijn. 

Na de nabespreking en voorbespreking was het tijd voor mijn vijfde en laatste duik. Deze duik was een rustige duik zonder oefeningen, althans dat was de voorspelling. Onderwater besloeg mijn bril erg snel. Mijn instructeur had een trucje door het schoon te maken met alg. Ik moest dus mijn bril weer even af en op doen onderwater. Na dat ik weer goed zicht hadden hebben we relaxt gedoken. We hebben weer 40 minuten gedoken en tot een diepte van 18m. Na de duik, hadden we nog een korte nabespreking. Ik had alles succesvol afgerond, dus ik heb mijn PADI Open Water in de pocket! Ik adviseer dus padi halen aan iedereen die naar Curaçao komt.

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage