+5999 5214 216

Bel of WhatsApp

– Vacature aanmelden –

Kosten levensonderhoud op Curaçao

Kosten leven op Curacao
4.3
(7)

Wanneer je denkt aan Curaçao denk je misschien niet aan dezelfde prijzen als Nederland of duurder. Wij geven je in deze blog inzicht over de prijzen van het dagelijkse leven op Curaçao!

Boodschappen doen op Curaçao

Een van de leukste dingen in het buitenland is naar de supermarkt gaan, vinden wij. Je ontdekt nieuwe producten en alles gaat ook anders dan in je thuisland. Hetgeen je gelijk zal opvallen in de supermarkt zijn de prijzen. Deze zijn meestal een stuk duurder dan in Europa. Waarom? Dat is eigenlijk vrij simpel als je erover nadenkt.

Curaçao is geen zelfvoorzienend eiland, wat inhoudt dat we producten voor de supermarkt moeten importen uit andere landen. Al deze producten moeten dus per vliegtuig of boot worden vervoerd en denk ook nog eens aan de gekoelde producten. De kosten van het transport lopen zo hoger op waardoor de prijs van het product ook duurder wordt! Daarnaast moeten er ook nog invoerrechten worden betaald want de Douane moet ook zijn centjes verdienen. Al met al kun je dus wel uitrekenen dat bijna alle producten duurder zijn dan je gewend bent. Dit resulteert in hogere uitgaven voor eten en drinken.

In deze blog gaan we uit van 1 persoon en dan ben je ongeveer 10 ANG kwijt voor een simpele maaltijd, denk aan een pasta bolognese of een pizza. Ga je echt een uitgebreidere maaltijd koken dan kom je snel aan de 20-25 ANG per maaltijd.

Dan moet je natuurlijk ook nog ontbijten en lunchen. Brood is hier wel dezelfde prijs als in Nederland, dus voor een brood ben je ongeveer 3-5 ANG kwijt. Een potje pindakaas van Calvé kost al snel 7 ANG dus die is weer prijzig. Drinken is ongeveer het dubbele als in Nederland maar je hebt hier wel een groot aanbod aan A en B merken, dus let hier goed op bij het kopen van je product.

Wij hebben even bij onze eigen bewoners nagevraagd en gemiddeld is iedereen 200 ANG per week kwijt en dit is inclusief een biertje die in de koelkast staat!

Autokosten op Curaçao

In deze blog gaan we ervan uit dat je een auto huurt en dat de verzekering bij de huurprijs zit. Een gemiddelde huurprijs voor een nette wagen ligt rond de 1000 ANG per maand. Deze auto moet je natuurlijk ook tanken, anders kom je niet vooruit. He, een voordeel want tanken op Curaçao is goedkoop! Je betaalt ongeveer 1,85 ANG per liter dus dat is stuk goedkoper dan in Nederland.

Iedere maand worden liter prijzen vastgesteld op het eiland en ieder tankstation moet deze tarieven hanteren. Het heeft dus geen zin om te ‘shoppen’ naar het goedkoopste tankstation want iedereen heeft dezelfde prijs.

Wat kost Gas/Water/Electra op Curaçao?

Een van de duurste kostenposten op Curaçao zijn de nutsvoorzieningen. Dit heeft ermee te maken dat het eiland niet groot is maar wel machines moet laten draaien om dit allemaal op te wekken. De prijs per huishouden is dus vrij hoog om de machines te betalen etc. Je kunt ervan uitgaan dat water en elektriciteit 7 – 10 x zo duur is in Nederland.

De meeste huisvestingen berekenen all in tarieven maar bij sommige huisvestingen moet je bijvoorbeeld 100 ANG per maand bij betalen voor het gebruik van water en elektriciteit. Geloof ons, dit is echt niet veel geld!

Gas daarentegen is wel goedkoop en gebruik je alleen maar om te koken want we hebben hier geen CV installatie voor kachels! Een kleine gasbom laten vullen kost 13 ANG en daar kun je gemakkelijk een 4 – 5 maanden op koken als je alleen bent.

Huur voor je kamer/woning

Wanneer je naar Curaçao gaat en je bent nog jong is het extra leuk om te wonen in een studentenvilla of appartementencomplex. Op deze manier heb je snel contact met mede leeftijdsgenootjes en kun je leuke dingen ondernemen samen.

Gemiddeld kost een kamer in een studentenvilla 750 ANG dus dit ben je zeker wel kwijt per maand. Vaak is dit overigens wel incl. gas, water en electra! Wil je een eigen appartement huren dan is het afhankelijk van de locatie waar je het appartement huurt. Kom je dichterbij Willemstad of Jan Thiel dan ben je al snel 1500 – 2000 ANG en in de buitenwijken rond de 1000 ANG.

Sporten op Curaçao

In Nederland is sporten echt een Do en veel mensen sporten dan ook geregeld een paar keer per week. Op Curaçao gebeurt dat ook wel maar je hebt hier natuurlijk geen grote competities van sporten omdat het slechts een eiland is.

Wel heb je hier diverse sportscholen waar je kunt sporten met en zonder airco. De gemiddelde prijs van een sport abonnement zijn 150 ANG per maand.

Al met al kun je er dus vanuit gaan dat je ongeveer 2000 ANG per maand wel nodig hebt om hier te kunnen leven op Curaçao!

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

CuraStage © 2017 - 2023 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao

Bon Bini

Maak je keuze en schrijf je vrijblijvend in!

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!