Kosten levensonderhoud op Curaçao

Kosten levensonderhoud op Curacao
3.5
(18)

Wanneer je denkt aan Curaçao denk je misschien niet aan dezelfde prijzen als Nederland of duurder, maar wat zijn dan de kosten levensonderhoud op Curaçao? Wij geven je in deze blog inzicht over de prijzen van het dagelijkse leven op Curaçao!

Boodschappen doen op Curaçao

Een van de leukste dingen in het buitenland is naar de supermarkt gaan, vinden wij. Je ontdekt nieuwe producten en alles gaat ook anders dan in je thuisland. Hetgeen je gelijk zal opvallen in de supermarkt zijn de prijzen. Deze zijn meestal een stuk duurder dan in Europa. Waarom? Dat is eigenlijk vrij simpel als je erover nadenkt.

Curaçao is geen zelfvoorzienend eiland, wat inhoudt dat we producten voor de supermarkt moeten importen uit andere landen. Al deze producten moeten dus per vliegtuig of boot worden vervoerd en denk ook nog eens aan de gekoelde producten. De kosten van het transport lopen zo hoger op waardoor de prijs van het product ook duurder wordt! Daarnaast moeten er ook nog invoerrechten worden betaald want de Douane moet ook zijn centjes verdienen. Al met al kun je dus wel uitrekenen dat bijna alle producten duurder zijn dan je gewend bent. Dit resulteert in hogere uitgaven voor eten en drinken.

In deze blog gaan we uit van 1 persoon en dan ben je ongeveer 10 ANG kwijt voor een simpele maaltijd, denk aan een pasta bolognese of een pizza. Ga je echt een uitgebreidere maaltijd koken dan kom je snel aan de 20-25 ANG per maaltijd.

Dan moet je natuurlijk ook nog ontbijten en lunchen. Brood is hier wel dezelfde prijs als in Nederland, dus voor een brood ben je ongeveer 3-5 ANG kwijt. Een potje pindakaas van Calvé kost al snel 7 ANG dus die is weer prijzig. Drinken is ongeveer het dubbele als in Nederland maar je hebt hier wel een groot aanbod aan A en B merken, dus let hier goed op bij het kopen van je product.

Wij hebben even bij onze eigen bewoners nagevraagd en gemiddeld is iedereen 200 ANG per week kwijt en dit is inclusief een biertje die in de koelkast staat! Hou hier dus rekening mee als een een begroting maakt voor de kosten levensonderhoud op Curaçao.

Autokosten op Curaçao

In deze blog gaan we ervan uit dat je een auto huurt en dat de verzekering bij de huurprijs zit. Een gemiddelde huurprijs voor een nette wagen ligt rond de 950 ANG per maand. Deze auto moet je natuurlijk ook tanken, anders kom je niet vooruit. He, een voordeel want tanken op Curaçao is goedkoop! Je betaalt ongeveer 1,85 ANG per liter dus dat is stuk goedkoper dan in Nederland.

Iedere maand worden liter prijzen vastgesteld op het eiland en ieder tankstation moet deze tarieven hanteren. Het heeft dus geen zin om te ‘shoppen’ naar het goedkoopste tankstation want iedereen heeft dezelfde prijs.

Wat kost Gas/Water/Electra op Curaçao?

Een van de duurste kostenposten op Curaçao zijn de nutsvoorzieningen. Dit heeft ermee te maken dat het eiland niet groot is maar wel machines moet laten draaien om dit allemaal op te wekken. De prijs per huishouden is dus vrij hoog om de machines te betalen etc. Je kunt ervan uitgaan dat water en elektriciteit 7 – 10 x zo duur is in Nederland.

De meeste huisvestingen berekenen all in tarieven maar bij sommige huisvestingen moet je bijvoorbeeld 100 ANG per maand bij betalen voor het gebruik van water en elektriciteit. Geloof ons, dit is echt niet veel geld!

Gas daarentegen is wel goedkoop en gebruik je alleen maar om te koken want we hebben hier geen CV installatie voor kachels! Een kleine gasbom laten vullen kost 13 ANG en daar kun je gemakkelijk een 4 – 5 maanden op koken als je alleen bent.

Huur voor je kamer/woning

Wanneer je naar Curaçao gaat en je bent nog jong is het extra leuk om te wonen in een studentenvilla of appartementencomplex. Op deze manier heb je snel contact met mede leeftijdsgenootjes en kun je leuke dingen ondernemen samen.

Gemiddeld kost een kamer in een studentenvilla 850 ANG dus dit ben je zeker wel kwijt per maand. Vaak is dit overigens wel incl. gas, water en electra! Wil je een eigen appartement huren dan is het afhankelijk van de locatie waar je het appartement huurt. Kom je dichterbij Willemstad of Jan Thiel dan ben je al snel 1500 – 2000 ANG en in de buitenwijken rond de 1000 ANG.

Benieuwd naar de huisvestingen welke mogelijk zijn? Bij CuraStage hebben we een groot aanbod met verhuurders waar we mee samenwerken.

Sporten op Curaçao

In Nederland is sporten echt een Do en veel mensen sporten dan ook geregeld een paar keer per week. Op Curaçao gebeurt dat ook wel maar je hebt hier natuurlijk geen grote competities van sporten omdat het slechts een eiland is. Kan dus ook weer schelen in de kosten levensonderhoud op Curaçao 😉

Wel heb je hier diverse sportscholen waar je kunt sporten met en zonder airco. De gemiddelde prijs van een sport abonnement zijn 150 ANG per maand.

Totale kosten levensonderhoud op Curaçao

Al met al kun je er dus vanuit gaan dat je ongeveer 2000 ANG per maand wel nodig hebt om hier te kunnen leven op Curaçao!

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage