Kosten van een stage op Curaçao

Kosten van een stage op Curaçao
5
(3)

Bij het voorbereiden voor je vertrek naar het eilandmoet je rekening houden met de kosten van een stage op Curaçao. Voorbereidingskosten horen er helaas bij maar het is wel handig om vooraf te weten wat je kunt verwachten en dus rekening meekunt houden voordat je de portemonnee moet gaan trekken.

Het begint natuurlijk allemaal met die ene leuke vacature en die heb je nodig als basis om te kunnen vertrekken naar Curaçao.

Kosten voor vergunning

Nadat je jouw werkplek, huisvesting en vervoer hebt gekozen wordt het tijd om aan de slag te gaan met je Verklaring van Rechtswege. Bij je aanmelding kun je er direct voor kiezen dat wij deze voor je aanvragen. Los daarvan zul je ook documenten moeten aanleveren voor deze vergunningaanvraag. Sommige documenten kosten geld dat je moet betalen aan je gemeente of aan de overheid van Curaçao. Je moet hierbij rekening houden met een totale kostenpost voor je vergunning van ongeveer € 350 – 400. Dit is inclusief de leges van de vergunning aanvraag.

Vliegticket & Paspoort

Om naar Curaçao te gaan heb je natuurlijk wel een vliegticket nodig!

Helaas werkt het niet altijd om te wachten op een Last Minute deal voor naar Curaçao. De meeste vliegmaatschappijen hier namelijk niet aan mee doen. Uit ervaring blijkt dat vroeg boeken het beste is of om te wachten tot wanneer een vliegmaatschappij een extra sale heeft!

Onze ervaring is dat TUI meestal de goedkoopste tickets. Je kunt eenvoudig via hun website kijken welke data mogelijk zijn incl. prijs en eventueel comfort stoelen.

Naast een vliegticket heb je per se een paspoort nodig, anders kom je Curaçao niet in. Een paspoort kun je bij je eigen gemeente krijgen en de kosten verschillen per gemeente. Gemiddeld zijn de kosten van een paspoort € 60,-.

Verzekeringen

Op het moment dat je gaat werken of stage lopen op Curaçao wil je natuurlijk ook verzekerd zijn tegen ongevallen of schade aan de spullen. Hierdoor is het van belang om goede verzekeringen af te sluiten alvorens je vertrekt naar Curaçao. Houd ongeveer rekening mee met € 20,- aan verzekeringskosten!

Zomerkleren!

Jaaaaa, shoppen! Omdat het altijd lekker warm weer is op Curaçao is het handig om voldoende zomerkleding mee te nemen en die leuke slippers natuurlijk. Je kunt in Nederland lekker los gaan met het shoppen van zomerkleding. Houd er wel rekening mee dat je stage kledingdracht voorschriften kan hebben, informeer hier altijd even naar.

De kosten van een stage op Curaçao op een rijtje

De kosten van een stage op Curaçao kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de duur van de stage, het type huisvesting dat je kiest, je levensstijl en persoonlijke uitgaven. Hier zijn enkele kostenposten waar je rekening mee kunt houden bij het plannen van een stage op Curaçao:

  1. Huisvesting: De huurprijzen voor appartementen en huizen op Curaçao kunnen variëren, afhankelijk van de locatie, grootte en voorzieningen. De huurpijzen liggen gemiddeld tussen de 850 en 1200 ANG per maand inclusief internet, gas water en elektra.
  2. Vliegtickets: De kosten van vliegtickets naar Curaçao variëren afhankelijk van het land van vertrek, de tijd van het jaar en de beschikbaarheid. Het is raadzaam om verschillende luchtvaartmaatschappijen en reiswebsites te vergelijken om de beste deals te vinden. Houd er ook rekening mee dat er mogelijk kosten zijn voor bagage en eventuele extra’s.
  3. Verzekering: Het kan verstandig zijn om een reisverzekering af te sluiten voor de duur van je stage op Curaçao. Dit kan medische kosten dekken, evenals verlies van bagage of andere onvoorziene gebeurtenissen. De kosten van de verzekering variëren afhankelijk van het type dekking en de duur van je verblijf.
  4. Levensonderhoud: De kosten van levensonderhoud op Curaçao kunnen variëren, afhankelijk van je persoonlijke uitgavenpatroon. Voedsel, transport, nutsvoorzieningen en entertainment kunnen allemaal bijdragen aan je dagelijkse kosten. Het is raadzaam om een budget op te stellen en rekening te houden met de prijzen van lokale supermarkten, restaurants en openbaar vervoer.
  5. Vergunningkosten: Als je geen inwoner of burger van Curaçao bent, moet je een vergunning aanvragen voor je stage. De kosten van deze vergunning kunnen variëren, maar liggen gemiddeld rond 325 euro.

Het is belangrijk om een realistisch budget op te stellen en rekening te houden met alle verwachte kosten van een stage op Curaçao. Het is ook een goed idee om met eerdere stagiaires, lokale contacten te praten om een beter beeld te krijgen van de gemiddelde kosten en uitgavenpatronen op het eiland. Uiteraard kun je ook bij ons terecht voor al je vragen over de kosten van een stage op Curaçao!

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!