Leuke activiteiten op Curaçao

Activiteiten op Curacao
5
(4)

Een paar maanden wonen en stage lopen of werken op Curaçao de leukste activiteiten op Curaçao ontdekken? Precies, iedereen wil dit. Alleen je moet natuurlijk wel weten welke activiteiten op Curaçao er te doen zijn. Voordeel is wel dat wanneer je in een studentenhuis verblijft, je gelijk wat leuks kunt plannen met je huisgenoten. Heb je inspiratie nodig van leuke activiteiten op Curaçao? Wij hebben een paar leuke activiteiten voor je verzameld! 

Top activiteiten op Curaçao

Struisvogel boerderij

De eerste leuke activiteit op Curaçao is ets wat misschien niet direct bij je opkomt, maar dit is echt super leuk om een keer gedaan te hebben. Je kunt hier een tour boeken waarbij je door het park heen wordt begeleid in een soort jeep (hoef je dus niet te lopen). De tour duurt ongeveer 45 minuten en je komt veel te weten over deze bijzondere struisvogels. Daarnaast mag je ook nog eens op de foto met de struisvogels terwijl je ze aan het voeren bent! Je kunt ook online de tickets boeken voor een safari tour. 

Klein Curaçao

Nog een leuke activiteit op Curaçao is met de boot naar Klein Curaçao. Misschien wist je het nog niet, maar er bestaat ook nog een eiland naast Curaçao dat Klein Curaçao wordt genoemd! Dit is de miniversie van Curaçao maar dan onbewoond. Het hele eiland heeft een wit strand en je vindt er een oude vuurtoren op. Verder is het vrij leeg maar het water om het eiland is echt heel erg blauw en je hebt hopi veel schildpadden!

Je kunt er met diverse bootmaatschappijen naar toe en wij hebben leuke kortingen voor je geregeld! Zowel met de Mermaid Boattrips, BlueFinn Curacao als Powerboat Caribbean komt je naar Klein Curaçao met een korting als je jouw stage of werk via CuraStage regelt! Benieuwd naar alle kortingen die je via ons krijgt? Bekijk dan hier onze pagina met alle acties.

Party bus

Houd je van een feestje? Dan moet je zeker deze activiteit op Curaçao hebben gedaan. Een keer een ritje maken met de party bus. Je kunt in deze bus lekker dansen en gek doen. Je hoeft alleen je eigen drinken mee te nemen en je geeft aan welke muziek je wilt. De buschauffeur zorgt ervoor dat de muziek lekker hard staat en tijdens het dansen kun je gewoon nog genieten van het uitzicht! De party bus rijdt overigens ook ’s avonds. 

Christoffelberg beklimmen

Voor de actievelingen onder ons is deze activiteit op Curaçao echt een aanrader. We hebben op Curaçao namelijk de Christoffel berg en deze kun je beklimmen. Je bent er ongeveer 1,5 uur mee bezig maar je hebt wel fenomenaal uitzicht over heel Curaçao en je ziet ook andere eilanden liggen. Deze activiteit kan alleen in de ochtenden dus je hebt de rest van de dag de tijd om weer bij te komen.

Tour met Fun Curaçao!

Wil je echt een leuke activiteit doen op het eiland? Boek dan een leuke tour bij Fun Curaçao. Je kunt hier kiezen uit verschillende tours waarbij je altijd verborgen plekjes ziet die je met een normale auto niet kunt bekijken of ga duiken bij de mooiste duikspots op Curaçao. Je gaat dus echt off-road en je dag wordt helemaal leuk met de tourguides. Benieuwd naar welke tours je kunt boeken? Fun Curaçao heeft een uitgebreid aanbod aan tours! 

Curaçao biedt een breed scala aan activiteiten voor bezoekers. Of je nu houdt van avontuurlijke sporten, ontspannen op het strand of het verkennen van de cultuur en geschiedenis van het eiland, er is voor elk wat wils. Kom je dus binnenkort naar het eiland? Bezoek dan al deze leuke activiteiten op Curaçao!

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!