+5999 521 - 57 86

Bel of WhatsApp

Contact

Vragen? Contact ons

Online ED Card Curaçao

ED Card curacao
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
5
(1)

ONLINE ED CARD

Naast het aanvragen van een Verklaring van Rechtswege moet je ook de zogenoemde Online ED Card invullen. In deze blog leggen we je uit wat het inhoudt, waarom je het moet invullen en waar je deze kunt invullen. We kunnen je wel alvast melden dat het superbelangrijk is om te doen en hiermee kom je ook gemakkelijker door de douane heen. 

Wat is de Online ED Card

De ED-kaart staat voor “de Embarkation en Disembarkation kaart”. Deze moet verplicht voorafgaand aan de vliegreis door jou worden ingevuld. Aan de hand van de ED-kaart en het paspoort controleert de Curaçaose immigratiedienst of je welkom bent op het eiland. Geen paniek, want wanneer jij hier komt stage lopen, werken of vrijwilligerswerk gaat doen ben je natuurlijk welkom als je alles goed hebt geregeld. 

Wie moet de Online ED Card invullen?

Het invullen van de online ED-kaart is verplicht voor iedere toerist, buitenlandse bezoeker of zakenreiziger die niet langer dan 30 opeenvolgende dagen en niet meer dan 180 dagen per jaar op Curaçao verblijft. Tijdens het invullen moet je ook je paspoortnummer invullen en zo wordt de ED Card dus geregistreerd bij je naam. 

Het invullen van de online ED-kaart

Nadat je jouw vlucht geboekt hebt, moet je alle verplichte velden op het formulier invullen. Houd er wel rekening mee, dat je dit 24 uur voor vertrek naar Curaçao moet invullen. Nadat je het formulier hebt ingevuld, verzend je het formulier gewoon via de website. Je krijgt kunt het ingevulde formulier dan opslaan als PDF en dan uitprinten. Doe dit wel want mocht er iets niet goed in het systeem staan bij de douane, kun je direct de geprinte versie laten zien

Voorheen vulde je dit formulier tijdens de vlucht in op een kaartje. Als je dan door de douane moest, liet je het kaartje zien aan de douane en mag je het land binnen. Nu is dit dus allemaal gedigitaliseerd en ben je veel sneller door de douane heen! Je mag namelijk door de e-gate waarbij je jouw paspoort in een scanner moet doen en dan kan de douane uitlezen dat je het hebt ingevuld en direct bekijken of jij de correcte persoon bent. 

Waar kan ik de Online ED Card invullen?

Je kunt dit eenvoudig online invullen en de vragen spreken voor zich. Via de link: https://edcardcuracao.com kom je direct op de juiste pagina en kun je jouw taal selecteren. Vervolgens moet je alles invullen. Controller alles goed voordat je op verzenden klikt. Bekijk ook van tevoren wat het adres is van jouw huisvesting want dat moet je ook invullen. 

Heb je alles ingevuld? Top, dan is het een kwestie van uitprinten en op naar het vliegveld voor jouw mooie avontuur op Curaçao! 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Alinea's:

Schrijf je vrijblijvend in!

Ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Schrijf je dan nu gratis in bij CuraStage.com 

  • Geen aanbetalingskosten
  • No Cure No Pay
CuraStage © 2021 - All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting
Scroll Up

Bon Bini

Maak je keuze en schrijf je vrijblijvend in!

Chat openen