+5999 5214 216

Bel of WhatsApp

– Vacature aanmelden –

Online ED Card Curaçao

ED Card curacao
3.2
(5)

ONLINE ED CARD

Naast het aanvragen van een Verklaring van Rechtswege moet je ook de zogenoemde Online ED Card invullen. In deze blog leggen we je uit wat het inhoudt, waarom je het moet invullen en waar je deze kunt invullen. We kunnen je wel alvast melden dat het superbelangrijk is om te doen en hiermee kom je ook gemakkelijker door de douane heen. 

Wat is de Online ED Card

De ED-kaart staat voor “de Embarkation en Disembarkation kaart”. Deze moet verplicht voorafgaand aan de vliegreis door jou worden ingevuld. Aan de hand van de ED-kaart en het paspoort controleert de Curaçaose immigratiedienst of je welkom bent op het eiland. Geen paniek, want wanneer jij hier komt stage lopen, werken of vrijwilligerswerk gaat doen ben je natuurlijk welkom als je alles goed hebt geregeld. 

Wie moet de Online ED Card invullen?

Het invullen van de online ED-kaart is verplicht voor iedere toerist, buitenlandse bezoeker of zakenreiziger die niet langer dan 30 opeenvolgende dagen en niet meer dan 180 dagen per jaar op Curaçao verblijft. Tijdens het invullen moet je ook je paspoortnummer invullen en zo wordt de ED Card dus geregistreerd bij je naam. 

Het invullen van de online ED-kaart

Nadat je jouw vlucht geboekt hebt, moet je alle verplichte velden op het formulier invullen. Houd er wel rekening mee, dat je dit 24 uur voor vertrek naar Curaçao moet invullen. Nadat je het formulier hebt ingevuld, verzend je het formulier gewoon via de website. Je krijgt kunt het ingevulde formulier dan opslaan als PDF en dan uitprinten. Doe dit wel want mocht er iets niet goed in het systeem staan bij de douane, kun je direct de geprinte versie laten zien

Voorheen vulde je dit formulier tijdens de vlucht in op een kaartje. Als je dan door de douane moest, liet je het kaartje zien aan de douane en mag je het land binnen. Nu is dit dus allemaal gedigitaliseerd en ben je veel sneller door de douane heen! Je mag namelijk door de e-gate waarbij je jouw paspoort in een scanner moet doen en dan kan de douane uitlezen dat je het hebt ingevuld en direct bekijken of jij de correcte persoon bent. 

Waar kan ik de Online ED Card invullen?

Je kunt dit eenvoudig online invullen en de vragen spreken voor zich. Via de link: https://edcardcuracao.com kom je direct op de juiste pagina en kun je jouw taal selecteren. Vervolgens moet je alles invullen. Controller alles goed voordat je op verzenden klikt. Bekijk ook van tevoren wat het adres is van jouw huisvesting want dat moet je ook invullen. 

Heb je alles ingevuld? Top, dan is het een kwestie van uitprinten en op naar het vliegveld voor jouw mooie avontuur op Curaçao! 

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

CuraStage © 2017 - 2023 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao

Bon Bini

Maak je keuze en schrijf je vrijblijvend in!

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!