Op zoek naar huisvesting op Curaçao?

Huisvesting op Curacao
5
(24)

Zoals je waarschijnlijk al wel hebt gezien zetten wij van CuraStage ons iedere dag weer in om mensen die een stage volgen op Curaçao te helpen bij deze periode en dus ook het regelen van huisvesting op Curaçao.

Een van de zaken waar wij jou als student zijnde mee kunnen helpen is bij het vinden van de juiste huisvesting op Curaçao. De kans is groot dat je hier graag wat meer over wilt weten, je bent nu eenmaal niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen?! In dit artikel laten wij je precies zien waarom je voor huisvesting op Curaçao bij CuraStage aan het juiste adres bent!

Leer de cultuur kennen via een studentenhuis op Curaçao

Voordat we ingaan op wat we voor jou kunnen betekenen is het tijd om eerst even stil te staan bij de redenen waarom een studentenhuis op Curaçao zoeken zo’n goed idee is.

Op de eerste plaats zal je door te kiezen voor deze speciale huisvesting op Curaçao in staat zijn om met allerlei leuke mensen in contact te komen. Zo weet je bijvoorbeeld bij een studentenhuis op Curaçao zeker dat je omringd zult zijn met medestudenten.

Dit is niet alleen erg gezellig, maar het zorgt er ook nog eens voor dat je de leukste plekken van het land leert kennen. Bezoek samen een aantal gezellige barren of ga eens een keer iets drinken op het strand. Het is altijd een groot feest in een studentenhuis op Curaçao.

Je gaat dus al snel op stap met je medehuisgenoten en leert veel kennen over het eiland. Leuk is dus ook om samen activiteiten te ondernemen. Benieuwd naar leuke activiteiten op Curaçao? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Studenten appartement op Curaçao

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wat meer op jezelf bent of dat je niet zit te wachten op een studentenhuis op Curaçao. In deze gevallen is het ook mogelijk om via CuraStage aan een mooi appartement te komen.

Je hebt ook studio’s of appartementen die je kunt huren waarbij een een studentenhuis op het terrein staat. Zo heb je dus wel de gezelligheid van een studentenhuis maar wel je de privacy van een studio of appartement. Nadeel is wel dat je per se je eigen rommel moet opruimen want niemand anders die erbij kan. Bij studentenhuizen wordt er vaak een of twee keer per week schoongemaakt maar in appartementen of studio’s over het algemeen niet.

Deze vorm van huisvesting op Curaçao is natuurlijk wel wat duurder, maar voor sommige mensen is het deze meerprijs meer dan waard. Hier op de site kan je meer ontdekken over de mogelijkheden die wij aanbieden op het gebied van huisvesting op Curaçao.

Talloze mogelijkheden bij CuraStage – laat ons je helpen

Door te kiezen voor CuraStage weet je zeker dat je op de meest toegankelijke manier geholpen zult worden bij het organiseren van jouw stage op Curaçao. Wij zijn al voor een lange tijd actief als bemiddelaar voor studenten die de tijd van hun leven willen hebben op Curaçao. Dit zorgt ervoor dat wij beschikken over de juiste mate van ervaring die nodig is om jou op weg te helpen met de huisvesting op Curaçao.

Laat ons je helpen om de geschikte plek te vinden voor jouw verblijf, je wilt immers wel een plek vinden waar je je thuis kunt voelen.

Overigens ben je voor alle andere zaken rondom een stage op Curaçao bij CuraStage aan het juiste adres. Blijf zeker hangen op de site als je meer te weten wilt komen over de mogelijkheden die wij aanbieden, zoals vacatures op Curaçao en/of vervoer. Of neem vandaag nog contact op als je ons wilt inschakelen voor het regelen van een huisvesting op Curaçao!

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!