Openbaar vervoer op Curaçao

Openbaar vervoer op Curacao
Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op whatsapp
Delen op email
5
(1)

Tsjaa niet iedereen die komt stage lopen of werken op Curaçao heeft een rijbewijs en dat is op zich ook geen probleem. Wel moet je er rekening mee houden dat het openbaar vervoer bij jou thuis waarschijnlijk stukken beter is georganiseerd dan hier op Curaçao. Dit is ook de reden dat de meeste studenten en jong werkenden een auto huren op Curaçao. 

Openbaar vervoer op Curaçao

Het openbaar vervoer wordt eigenlijk door een bedrijf op het eiland geregeld, namelijk het ABC (Autobus bedrijf Curaçao). Zij zorgen ervoor dat de meeste locaties worden voorzien van busverkeer. Zo kun je met de bus van het oosten van Curaçao naar het westen rijden. 

Je herkent een bus natuurlijk uit duizenden en je kunt gewoon bij de bushalte gaan staan totdat er een bus voorbijrijdt. Je hebt hier geen dienstkaarten bij de bushaltes staan dus het is maar afwachten wanneer de bus komt. De grote bussen hebben vaak wel een vast dienstreglement en daar kun je wel van op aan. 

Op het eiland zijn veel bushaltes, je hoeft dus nooit ver te lopen naar de bushalte of eindbestemming. De meeste bussen rijden doordeweeks om het uur, de langere ritten richting het westen rijden om de 2 uur en de ritprijzen liggen tussen 1,50 ANG tot 3,50 ANG en dit reken je gewoon direct af bij de buschauffeur, wel zo makkelijk. 

Kleine bussen op Curaçao

Naast de grote bussen heb je ook nog kleine busjes voor ongeveer 9 personen. Je herkent ze gemakkelijk aan de kentekenplaat want hier staat dan BUS + een nummer op. Achter het raam staat vaak een blaadje met de regio’s waar ze naar toe rijden. Wel zo makkelijk als je er eentje wilt aanhouden. Je hoeft hiervoor niet per se bij een bushalte te staan, want je kunt gewoon zwaaien en ze stoppen. Tegen een kleine meerprijs zetten ze je af waar je naar toe wilt. 

Heb je dus geen rijbewijs? Niet getreurd want deze kleine busjes vind je overal op Curaçao en ze rijden overdag vaak op en neer. Met een beetje mazzel raak je bevriend met de buschauffeur en weet hij waar hij je moet oppikken en afzetten. 

Taxi’s op Curaçao

Er rijden ook taxi’s op het eiland, deze zie je vooral s’avonds. Taxi’s zijn natuurlijk erg handig wanneer je na het stappen naar huis wilt en je zelf niet meer kan rijden. Zorg hierbij wel dat je van tevoren de prijs bespreekt, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Er bestaan voor taxiritten wel standaard tarieven. Als je met een grote groep bent dan heb je natuurlijk per persoon goedkoper uit. Voor een ritje van ongeveer 30 minuten ben je ongeveer 70 gulden kwijt. 

Auto huren op Curaçao

Ga je stage lopen of werken op Curaçao en heb je een rijbewijs? Dan raden wij altijd aan om een auto te huren. Zo ben je flexibel om te gaan en te staan waar je wilt. Daarnaast ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer op Curaçao en kun je eventueel een auto delen met je medebewoners. 

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op whatsapp
Delen op email

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Schrijf je vrijblijvend in!

Ben jij geïnteresseerd in onze dienstverlening? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in bij CuraStage. Na ontvangst van je inschrijving nemen wij contact met je op om een Skype gesprek in te plannen. Hierin bespreken wij al jouw wensen, eventuele vragen en de benodigde stappen voor jouw verblijf op Curaçao. 

CuraStage © 2017 - 2021 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao
Chat openen