Restaurants op Curaçao

Restaurants op Curacao
4
(3)

Een van onze favoriete blogs is natuurlijk een blog over restaurants op Curaçao! Wie wordt daar nu niet vrolijk van, wij in ieder geval wel. In deze blog nemen we mee naar een paar super leuke plekjes om te eten. Uiteraard houden we bij de selectie wel rekening met een lager budget. 

Plein Café Wilhelmina

Als je een avondje gezellig met je huisgenoten wil gaan eten, ga dan naar Plein Café Wilhelmina. Dit restaurant zit in Punda op het Wilhelmina plein. Je kunt hier iedere dag een daghap scoren voor slechts 14,50 ANG, hopi goedkoop. Je krijgt hiervoor een prima maaltijd en de drankjes zijn goed te betalen. Wil je echt profiteren van goedkoop eten, ga dan tijdens een Happy Hour van het restaurant! 

Iedere week kun je via hun Facebook pagina of Website het nieuwe weekmenu bekijken. Staat er niets lekkers tussen? Niet getreurd want ze hebben ook een gewone menukaart met betaalbare gerechten. Dit restaurant hoort zeker thuis in het rijtje van restaurants op Curaçao.

Brisa do Mar – Pop’s Place

Wil je eens lokaal eten proeven en je laten verwennen door goed personeel? Dan moet je echt een keer naar dit restaurant gaan. Ze serveren hier hele lekkere lokale en betaalbare gerechten. Uiteraard kun je ook voor een meer ‘Europees’ gerecht gaat maar wij raden toch echt Stoba Kabritu (geit) aan! 

Je vindt Pop’s Place aan de Caracasbaaiweg, dus je moet even richting Jan Thiel rijden maar het is het meer dan waard! 

Tomatoes

Ja, helaas pizza afhalen is op Curaçao ongeveer 3x zo duur als in Nederland. Niet getreurd, wij hebben Tomatoes gevonden op het strand waar je voor een normale prijs pizza’s kunt eten! Je zit hier met je voetjes in het zand wat deze hele experience natuurlijk een extra dimensie geeft. Wil je een dag op pad? Dan kun je naar Pirate bay dat is namelijk naast Tomatoes en dit restaurant hoort ook nog eens bij Pirate bay. Het restaurant vind je in Piscadera, vlakbij het Hilton hotel en echt een bezoekje waard. 

Wij zeggen: Twee vliegen in een klap! 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van restaurants op Curaçao. Er zijn nog veel meer geweldige eetgelegenheden verspreid over het eiland, variërend van informele strandbars tot verfijnde gastronomische restaurants. Het is altijd een goed idee om lokale aanbevelingen te vragen of online beoordelingen te raadplegen om de perfecte eetervaring te vinden die past bij jouw smaak en voorkeuren.

Lokale gerechten bij restaurants op Curaçao

Op Curaçao vind je een breed scala aan heerlijke gerechten die de lokale keuken weerspiegelen, evenals internationale gerechten. Hier zijn enkele gerechten en culinaire hoogtepunten die je zou kunnen proberen tijdens je verblijf op Curaçao:

  1. Keshi Yena: Het bestaat uit een uitgeholde Edammer of Goudse kaas gevuld met gestoofd vlees, zoals rundvlees of kip, met toevoeging van olijven, rozijnen en kruiden. Het wordt meestal geserveerd met rijst en bonen.
  2. Stobá: Een stoofpot gemaakt van vlees, zoals geitenvlees, rundvlees of varkensvlees, met groenten zoals ui, paprika en tomaat. Het wordt vaak gekruid met lokale kruiden en specerijen en geserveerd met funchi (een polenta-achtige maïsmeelpap) en gebakken banaan.
  3. Giambo: Een krachtige soep gemaakt van okra, vlees zoals varkenspoot, gezouten varkensvlees, kip en/of rundvlees, en verschillende groenten. Het wordt vaak op smaak gebracht met lokale kruiden en specerijen en geserveerd met funchi.
  4. Sopi di Pisca: Een vissoep gemaakt van verse vis, zoals snapper, barracuda of tonijn, gekookt in een bouillon met groenten en kruiden. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van zeevruchten.
  5. Bolo Pretu: Een rijke, donkere vruchtencake gemaakt van ingrediënten zoals rum, koffie, rozijnen, noten en verschillende specerijen. Bolo Pretu wordt vaak geserveerd tijdens speciale gelegenheden en feestdagen.
  6. Pastechi: Een gefrituurde of gebakken deegflap gevuld met verschillende vullingen, zoals kaas, vlees, kip, vis of zelfs vegetarische opties. Pastechi’s zijn een populaire snack op Curaçao.
  7. Karkó: Dit is een lokale delicatesse en verwijst naar de zee-egel. Karkó wordt vaak geserveerd als een rauwe bereiding, waarbij het vlees uit de zee-egel wordt gegeten. Het heeft een unieke smaak en textuur.

Naast deze traditionele gerechten vind je ook tal van restaurants op Curaçao met internationale keukens, zoals Italiaans, Frans, Aziatisch en Amerikaans. Vergeet niet om ook te genieten van de verse visgerechten, tropische vruchten, lokale sappen en verfrissende cocktails die op het eiland worden aangeboden.

Stage bij restaurants op Curaçao

Een horeca stage is erg populair op Curaçao en hoe gaaf is het dat je kunt stage lopen bij een van de restaurants op Curaçao? Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van stageplaatsen kan variëren, afhankelijk van de tijd van het jaar en de vraag vanuit de industrie. CuraStage kan je helpen bij het vinden van een degelijke stage. Het zelf benaderen van restaurants is goed te doen alleen wij weten uit ervaring waar het leuk en leerzaam is en waarbij je niet puur als arbeidskracht wordt gezien.

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage