Stage op Curaçao gevaarlijk?

Stage op Curaçao gevaarlijk?
5
(2)

Helaas horen we wel eens vervelende dingen die op Curaçao gebeuren met stagiaires en die zul jij ongetwijfeld ook horen in Nederland. De vraag die wij dan vaak krijgen van jongeren of ouders is of een stage op Curaçao gevaarlijk is. Het antwoord wat wij direct geven is: ‘Nee, het is niet gevaarlijk’. Het is alleen hoe jij je als stagiair gedraagt op Curaçao wat medebepaald hoe jouw tijd hier op het eiland gaat verlopen. 

Natuurlijk het je altijd situaties of gevallen waar je niets aan kunt doen maar de meest verdrietige en extreme gebeurtenissen ontstaan vaak vanuit ongewenste situaties. Denk hierbij aan ruzies die uit de hand lopen, meegaan met wildvreemde mensen of alleen ‘s avonds na het stappen over straat lopen. Dit zijn natuurlijk situaties waarin je niet terecht moet komen en welke je gelukkig zelf in de hand hebt. 

Curacao is net zo veilig als een grote stad.

Wij vergelijken Curaçao altijd met een grote stad zoals Amsterdam of Rotterdam. Hier heb je ook wijken waar je beter niet naar toe kunt gaan en hier ga je ook niet ‘s avonds alleen over straat lopen. Daarnaast krijg je als kinds af aan al mee dat je niet met wildvreemde mensen in de auto moet stappen, waarom dan wel op Curaçao doen? 

Wij zijn van mening dat een stage op Curaçao veilig is en zeker niet gevaarlijk. Uiteraard heb je ook minder heftige criminaliteit zoals diefstal. Dit is natuurlijk ook erg vervelend maar dit soort criminaliteit is te overzien. Wij raden dan ook iedereen aan door geen spullen in het zicht te leggen en loop niet te pronken met al je bezittingen. Je bent dan allang niet meer zo interessant voor dieven. 

Stage lopen op Curacao veilig?

Wil je stage lopen op Curaçao maar twijfel je vanwege de veiligheid? Wij zeggen stop met twijfelen en kom lekker deze kant op. Een stage op Curaçao omvat veel meer dan je zorgen maken over criminaliteit. Als je de kranten in Nederland openslaat, lees je ook veel over criminaliteit in Nederland. Het is overal hetzelfde en je hebt 90% van de gevallen zelf in de hand. Wil je een aantal tips voor de veiligheid tijdens je stage op Curaçao? Wij hebben in deze blog een aantal handige tips voor je opgeschreven! 

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Schrijf je vrijblijvend in!

Ben jij geïnteresseerd in onze dienstverlening? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in bij CuraStage. Na ontvangst van je inschrijving nemen wij contact met je op om een Skype gesprek in te plannen. Hierin bespreken wij al jouw wensen, eventuele vragen en de benodigde stappen voor jouw verblijf op Curaçao. 

CuraStage © 2017 - 2022 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao