Stage op Curaçao gevaarlijk?

Stage op Curaçao gevaarlijk?
4.7
(3)

Helaas horen we wel eens vervelende dingen die op Curaçao gebeuren met stagiaires en die zul jij ongetwijfeld ook horen in Nederland. De vraag die wij dan vaak krijgen van jongeren of ouders is of een stage op Curaçao gevaarlijk is. Het antwoord wat wij direct geven is: ‘Nee, het is niet gevaarlijk’. Het is alleen hoe jij je als stagiair gedraagt op Curaçao wat medebepaald hoe jouw tijd hier op het eiland gaat verlopen. 

Natuurlijk het je altijd situaties of gevallen waar je niets aan kunt doen maar de meest verdrietige en extreme gebeurtenissen ontstaan vaak vanuit ongewenste situaties. Denk hierbij aan ruzies die uit de hand lopen, meegaan met wildvreemde mensen of alleen ‘s avonds na het stappen over straat lopen. Dit zijn natuurlijk situaties waarin je niet terecht moet komen en welke je gelukkig zelf in de hand hebt. 

Curaçao is net zo veilig als een grote stad.

Wij vergelijken Curaçao altijd met een grote stad zoals Amsterdam of Rotterdam. Hier heb je ook wijken waar je beter niet naar toe kunt gaan en hier ga je ook niet ‘s avonds alleen over straat lopen. Daarnaast krijg je als kinds af aan al mee dat je niet met wildvreemde mensen in de auto moet stappen, waarom dan wel op Curaçao doen? 

Wij zijn van mening dat een stage op Curaçao veilig is en zeker niet gevaarlijk. Uiteraard heb je ook minder heftige criminaliteit zoals diefstal. Dit is natuurlijk ook erg vervelend maar dit soort criminaliteit is te overzien. Wij raden dan ook iedereen aan door geen spullen in het zicht te leggen en loop niet te pronken met al je bezittingen. Je bent dan allang niet meer zo interessant voor dieven. 

Curaçao is een aantrekkelijk stageland voor Nederlandse studenten. De voertaal is Nederlands en je kunt dus vaak op het gebied van taal snel meekomen met iedereen in het bedrijf. Daarnaast zijn de inwoners van het eiland altijd super vriendelijk en kom je snel in contact! Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je ergens alleen voelt waardoor je je onveilig voelt.

Kun je alleen op stap?

Ja, alles kan maar we raden het niet aan. Alleen op stap kan prima in de populaire gebieden op het eiland want er zijn super veel mensen om je heen en je ontmoet ook weer nieuwe mensen. Super gezellig dus. Hou er alleen rekening mee dat wanneer je alleen op pad bent, je ook een makkelijker doelwit bent voor bijvoorbeeld zakkenrollers. Zoals hierboven omschreven, het is gewoon net een stad in Nederland waar je op je spullen moet letten en dus niet het gevaar wilt opzoeken.

Is een stage op Curaçao gevaarlijk?

Wil je stage lopen op Curaçao maar twijfel je vanwege de veiligheid? Wij zeggen stop met twijfelen en kom lekker deze kant op. Een stage op Curaçao omvat veel meer dan je zorgen maken over criminaliteit. Als je de kranten in Nederland openslaat, lees je ook veel over criminaliteit in Nederland. Het is overal hetzelfde en je hebt 90% van de gevallen zelf in de hand. Wil je een aantal tips voor de veiligheid tijdens je stage op Curaçao? Wij hebben in deze blog een aantal handige tips voor je opgeschreven! 

Is het stagebedrijf wel betrouwbaar?

Alle stages die via CuraStage worden geregeld, zijn 100% betrouwbaar. Voordat wij jou voorstellen aan het bedrijf hebben wij al een gesprek met het bedrijf gehad. Immers we moeten zeker weten dat de stage wel bij jouw wensen past maar ook voldoet aan de eisen van school. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat je stagebedrijf niet bestaat of dat het gevaarlijk is.

Wil jij ook een stage op Curaçao regelen? meld je dan aan bij CuraStage!

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!