Stage op Curaçao lopen?

Stage lopen op Curacao
5
(7)

Een stage op Curaçao lopen is één van de beste keuzes die je maar kunt maken in je leven. Curaçao is niet alleen een prachtig land om te bezoeken, maar het is ook nog eens een land waar je een rijke geschiedenis en een bijzondere cultuur zult vinden.

Doordat een groot gedeelte van het land Nederlands spreekt hoef je niet een of andere vreemde taal te leren. Dit maakt stage op Curaçao lopen net even wat makkelijker om te volgen en je kunt ook makkelijker de theorie die je geleerd hebt op school toepassen in de praktijk. Wij van CuraStage staan voor je klaar om je te helpen bij het regelen van je stage op Curaçao. Hoogtijd om er achter te komen wat wij voor je kunnen betekenen!

Hulp met de huisvesting

Er zijn een groot aantal zaken waar wij van CuraStage je mee kunnen helpen voor jouw stage op Curaçao. Een van deze zaken is dat wij je helpen bij het vinden van de juiste huisvesting. Je wilt tijdens jouw stage natuurlijk wel een prettige plek hebben om in te verblijven.

Gelukkig zijn er op Curaçao meer dan genoeg plekken te vinden waar jij onderdak kunt vinden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te verblijven in een van de gezellige studentenhuizen. Het leuke aan deze optie is dat je in contact zult komen met een hoop andere studenten. Hierdoor zal je binnen no time de leuke plekken op het eiland leren kennen. Voor je het weet voel ook jij helemaal thuis op Curaçao.

De juiste voorbereiding voor stage lopen op Curaçao

Nu komt er naast het vinden van een gezellig studentenhuis natuurlijk nog een hele hoop meer kijken bij de voorbereiding voor jouw stage op Curaçao. Ook hiervoor kunnen wij je van CuraStage op ieder moment helpen.

Onze gespecialiseerde medewerkers gaan aan de slag om jouw stage op Curaçao optimaal voor te bereiden. Denk hier bijvoorbeeld aan het regelen van een huurauto voor jouw tijd op het eiland of voor het helpen bij het regelen van de juiste papieren. Door deze zorg zal je met een gerust hart aan jouw stage kunnen beginnen. Wij zijn er voor alle studenten die een leuke tijd willen beleven en die behoefte hebben aan wat extra ondersteuning bij het voorbereiden van de stage.

Laat ons je helpen bij jouw stage op Curaçao

Dus, wil ook jij stage op Curaçao lopen? Neem dan snel een kijkje bij onze procedure en ontdek wat wij allemaal mogelijk maken. Door ons in te schakelen voor het voorbereiden van de stage periode zal je zeker weten dat je goed van start kunt gaan.

Curaçao is echt een ware belevenis, het is niet voor niets een van de mooiste landen die je kunt bezoeken ter wereld. De prachtige stranden, de gezellige barretjes en natuurlijk de vele bezienswaardigheden. Er is meer dan genoeg te ontdekken.

Zien wij van CuraStage jou binnenkort terug voor een stage op Curaçao?

Het is belangrijk om op tijd te beginnen met je zoektocht en de nodige documentatie in orde te maken, zoals een stageovereenkomst, een werkvergunning (indien nodig) en eventuele vereiste visa. Houd er rekening mee dat de procedures en vereisten kunnen verschillen afhankelijk van je nationaliteit en de duur van je stage.

Kortom, een stage op Curaçao biedt niet alleen waardevolle professionele ervaring, maar ook de mogelijkheid om te genieten van een prachtige Caribische bestemming.

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!