Top 5 mooiste Stranden op Curaçao

Daaibooi Baai Curacao
0
(0)

Naast dat je natuurlijk op Curaçao gaat stage lopen of werken heb je gelukkig ook vrije tijd voor de mooiste stranden op Curaçao! Wat voor de hand ligt is om even lekker naar het strand te gaan en wij kunnen dit alleen maar beamen. De stranden hier op Curaçao zijn adembenemend en door de constante warme temperatuur op het eiland is de zee aangenaam.

Je hebt op Curaçao verschillende stranden en wij hebben er een paar uitgepikt welke de moeite waard zijn om te bezoeken! Wij hebben de top 5 mooiste stranden op Curaçao voor je op een rijtje gezet!

Cas Abou

Cas Abou, stranden op Curacao

Als je het ultieme tropische gevoel wilt ervaren op Curaçao dat is dit het strand waar je naar toe moet gaan. Je hebt hier wit zand en er staan overal palmbomen. Dit strand behoort zeker in de top 5 mooiste stranden op Curaçao.

Voordeel van dit strand is dat er bedjes te huur zijn en dat je een tentje hebt waar je eten en drinken kunt halen. Ook is er een sanitair gebouw aanwezig, mocht je willen douchen na afloop. Het is een heerlijk relaxed strand en je kunt aan de zijkanten van het strand leuk snorkelen. Wist je dat je hier ook lekker cocktails kunt kopen?

Daaibooi Baai

Daaibooi Baai, stranden op Curacao

Dit strand is een bekend strand onder de lokale bevolking. Er worden hier veel kinderfeestjes gegeven en op zondags komt iedereen hier BBQ-en op het strand.

Het is dus een gezellig strand waar je strandbedjes kunt huren. Ook kun je hier lekkere Hollandse snacks halen zoals een broodje kroket! Op het strand staan palapa’s waar je onder kunt liggen en de zee is helder. Je kunt hier zomaar een schildpad spotten als je goed oplet!

Grote Knip

Grote Knip Curacao

Dit is een van de meest bezochte stranden op Curaçao! Niet per definitie om te zwemmen maar dit strand zie je op zoveel foto’s en kaarten staan. Het helderblauwe water in combinatie met wit strand, geeft je het gevoel dat je echt in de tropen leeft. Het strand is leuk om te bezoeken en je kunt hier heerlijk een dat vertoeven. 

Porto Marie

Porto Marie Curacao

Vlak naast Daaibooi Baai heb je het strand Porto Marie met de bekende varkentjes. Er lopen hier een paar varkentjes rond die een trekpleister zijn voor toeristen. Je hebt hier een leuk terras op het strand waar je heerlijke cocktails kunt bestellen en een lekkere lunch. Daarnaast is er een sanitair gebouw aanwezig.

Het is een leuk strand om te bezoeken en je kunt ook goed snorkelen hier. 

Kokomo Beach

Kokomo Beach Curacao

Kokomo Beach is een afgeschermd strand waarbij je echt het gevoel hebt of ben je in een andere wereld. Je mag hier geen eten en drinken mee naar toe nemen maar je hebt een leuke bar en eettent op het strand staan waar je wat kunt bestellen.

De serveersters komen het gewoon naar je strandbedje brengen dus je hoeft zelf met je drankje over het strand te lopen. Bij Kokomo Beach heb je ook een grote schommel in het water staan waar je heerlijk boven het water kunt schommelen. Dit levert natuurlijk mooie foto momenten op waarmee je het thuisfront jaloers kunt maken! Iedere zondag hebben ze hier live muziek en een happy hour waardoor je een mooie afsluiter van het weekend hebt en maandags weer met frisse moed ertegenaan kunt!

Wil jij ook deze stranden bezoeken? Dat kan met onze hulp. Mag je stage gaan lopen op Curaçao of werken op Curaçao? Meld je dan aan bij CuraStage zodat wij gericht voor je aan de slag kunnen en wie weet tot snel! 

Wil je meer stranden op Curaçao ontdekken? Via Fun Curaçao vind je alle stranden!

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!