Studiefinanciering op Curaçao tijdens je stage

Studiefinanciering op curacao
5
(2)

Op het moment dat je ervoor kiest om een paar maanden stage te lopen of te werken heeft dit gevolgen voor je studiefinanciering op Curaçao. Je zult je dus wel bewust moeten zijn van de kosten die je erbij krijgt. Het is niet goedkoop om alles te regelen en het dagelijkse leven hier brengt natuurlijk kosten met zich mee. Om een goede inschatting te geven van de kosten op Curaçao hebben wij een handige blog voor je gemaakt over de levensonderhoud kosten op Curaçao. In deze blog gaan we het natuurlijk hebben over misschien iets veel leukers, namelijk studiefinanciering op Curaçao! 

Studiefinanciering behouden tijdens stage op Curaçao

Wil je studiefinanciering behouden tijdens je stage op Curaçao, dan moet je simpelweg aan twee voorwaarden voldoen. Je moet als voltijdstudent ingeschreven blijven staan aan een Nederlandse opleiding en je stage moet deel uitmaken van deze opleiding.

Op de site van de DUO heb je nog verschillende opties waarbij je wellicht recht hebt op een uitwonende beurs en kun je extra centjes van DUO ontvangen! Het is altijd de moeite waard om even bij je eigen account in te loggen om te kijken wat er voor jou nog extra inzit. 

Wist je dat op Curaçao er een studiefinancieringsprogramma is genaamd “Studiefinanciering Curaçao” dat wordt beheerd door de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) van Curaçao?

OV vergoeding tijdens je stage op Curaçao

Naast de studiefinanciering heb je natuurlijk ook nog je OV kaart. Als je aan het stagelopen bent op Curaçao maak je geen gebruik van je OV kaart en reis je ook niet met deze kaart. Kortom, de overheid is weer blij met je want je kost niets qua openbaar vervoer. Maaaar, je kunt wellicht wel ervoor zorgen dat je een OV vergoeding krijgt tijdens je stage op Curacao. 

Je hebt recht op deze OV vergoeding als je weer aan dezelfde voorwaarden voldoet als die van de studiefinanciering. Je kunt op deze pagina eenvoudig lezen hoe je het moet aanvragen en dan kun je direct het formulier downloaden voor de vergoeding! 

LET OP: Zet jouw studentenreisproduct stop vanaf de maand dat jouw OV vergoeding ingaat. Zolang je dit niet doet ontvang je deze vergoeding ook niet voor deze maand. 

Benieuwd hoe het openbaar vervoer werkt op Curaçao? We hebben het voor je uitgezocht en uitgewerkt!

Studiefinanciering op Curaçao

Zoals je hierboven kunt lezen maar ook op de website van DUO heb je dus snel recht op extra tegemoetkomingen en kun je lekker jouw studiefinanciering behouden! Daarnaast heb je ook nog een aantal beurzen waar je wellicht beroep op kunt doen. Naast de reguliere studiefinanciering zijn er ook mogelijkheden voor aanvullende beurzen of subsidies voor studenten die een stage in het buitenland volgen. Er is hiervoor een hele handige website gemaakt waarbij je exact kunt zien welke beurzen er beschikbaar zijn voor Curaçao? Benieuwd of er wat voor jou bij zit? Bekijk het dan snel hier!

Soms is raadzaam om contact op te nemen met de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) van Curaçao voor gedetailleerde informatie over de specifieke voorwaarden, aanvraagprocedures en andere relevante informatie met betrekking tot de studiebeurs op Curaçao.

Wil je ook stagelopen op Curaçao? Super, meld je dan snel bij ons aan en wij zorgen voor die leuke stageplaats zodat jij een onvergetelijk tijd gaat beleven.

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!