+5999 5214 216

Bel of WhatsApp

– Vacature aanmelden –

Studiefinanciering tijdens je stage op Curaçao

Studiefinanciering stage op curacao
5
(2)

Op het moment dat je ervoor kiest om een paar maanden stage te lopen of te werken op Curaçao, zul je wel bewust moeten zijn van de kosten. Het is niet goedkoop om alles te regelen en het dagelijkse leven hier brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Om een goede inschatting te geven van de kosten op Curaçao hebben wij een handige blog voor je gemaakt over de levensonderhoud kosten op Curaçao. In deze blog gaan we het natuurlijk hebben over misschien iets veel leukers, namelijk studiefinanciering tijdens je stage op Curaçao! 

Studiefinanciering behouden tijdens stage op Curaçao

Wil je studiefinanciering behouden tijdens je stage op Curaçao, dan moet je simpelweg aan twee voorwaarden voldoen. Je moet als voltijdstudent ingeschreven blijven staan aan een Nederlandse opleiding en je stage moet deel uitmaken van deze opleiding.

Op de site van de DUO heb je nog verschillende opties waarbij je wellicht recht hebt op een uitwonende beurs en kun je extra centjes van DUO ontvangen! Het is altijd de moeite waard om even bij je eigen account in te loggen om te kijken wat er voor jou nog extra inzit. 

OV vergoeding tijdens je stage op Curaçao

Naast de studiefinanciering heb je natuurlijk ook nog je OV kaart. Als je aan het stagelopen bent op Curaçao maak je geen gebruik van je OV kaart en reis je ook niet met deze kaart. Kortom, de overheid is weer blij met je want je kost niets qua openbaar vervoer. Maaaar, je kunt wellicht wel ervoor zorgen dat je een OV vergoeding krijgt tijdens je stage op Curacao. 

Je hebt recht op deze OV vergoeding als je weer aan dezelfde voorwaarden voldoet als die van de studiefinanciering. Je kunt op deze pagina eenvoudig lezen hoe je het moet aanvragen en dan kun je direct het formulier downloaden voor de vergoeding! 

LET OP: Zet jouw studentenreisproduct stop vanaf de maand dat jouw OV vergoeding ingaat. Zolang je dit niet doet ontvang je deze vergoeding ook niet voor deze maand. 

Studiefinanciering op Curaçao

Zoals je hierboven kunt lezen maar ook op de website van DUO heb je dus snel recht op extra tegemoetkomingen en kun je lekker jouw studiefinanciering behouden! Daarnaast heb je ook nog een aantal beurzen waar je wellicht beroep op kunt doen. Er is hiervoor een hele handige website gemaakt waarbij je exact kunt zien welke beurzen er beschikbaar zijn voor Curaçao? Benieuwd of er wat voor jou bij zit? Bekijk het dan snel hier!

Wil je ook stagelopen op Curaçao? Super, schrijf je dan snel bij ons gratis in en wij zorgen voor die leuke stageplaats zodat jij een onvergetelijk tijd gaat beleven. We regelen alles voor je en de studiefinanciering en OV vergoeding voor tijdens je stage op Curaçao is zo gepiept! 

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

CuraStage © 2017 - 2023 | All right Reserved | Designed & Hosted with By Terdis Webhosting Curaçao

Bon Bini

Maak je keuze en schrijf je vrijblijvend in!

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!