Supermarkten op Curaçao

Supermarkten op Curacao
4
(4)

Wanneer je naar Curaçao gaat om stage te lopen of te werken moet je natuurlijk ook zelf boodschappen doen. Je hebt op Curaçao uiteraard supermarkten en we hebben best veel supermarkten waar je heerlijke producten kunt kopen. Deze producten komen voornamelijk uit Amerika, Nederland en Venezuela. Kortom, de keuze is hier ook reuze. 

Curaçao kent zeer diverse supermarkten. Je hebt bijvoorbeeld hele grote en hele kleine supermarkten, duurdere en goedkopere en natuurlijk westers georiënteerde supermarkten tegenover supermarkten waar voornamelijk de lokale bevolking komt. De prijzen in de supermarkt liggen wel hoger dan dat je waarschijnlijk gewend bent. Dit heeft ermee te maken dat alle producten geïmporteerd moeten worden wat extra kosten met zich mee brengt. 

Goedkoop boodschappen doen op Curaçao

Om goedkoop boodschappen te doen, moet je slim boodschappen doen. Je hebt verschillende supermarkten en als je een beetje tijd hebt kun je best goedkoop shoppen. Bij de ene supermarkt is product a goedkoper en bij een andere supermarkt is product b goedkoper. Je kunt dus zo lekker een dag onderweg zijn om al je boodschappen goedkoop te verzamelen. Sommige zullen aangeven dat de “truck di pan” goedkoper is dan koken. Dit is echter niet het geval als je goed inkopen doet en bijvoorbeeld je eten invriest. Als je met je huisgenoten bijvoorbeeld inkopen doet dan ben je al helemaal goedkoop uit! 

Soorten supermarkten op Curaçao

Sinds enkele jaren zijn er zelfs twee Albert Heijns te vinden. In de AH en daarmee nog veel meer westerse supermarkten, vind je uiteraard veel merkproducten. Ook de indeling van deze winkels zijn wat overzichtelijker, de lokale supermarkten zijn namelijk meestal kleiner en hebben erg smalle gangpaden. De kwaliteit van de producten is in veel gevallen zeker niet minder, maar het is gewoon anders dan je gewend bent. Daarnaast heb je nog twee Centrum supermarkten, dit is een vergelijkbaar concept als de AH, maar dan een stuk goedkoper!

Iedere supermarkt heeft ‘inpakkers’, dit zijn meestal jonge jongens en die verdienen een extraatje met het inpakken en tillen van boodschappen. Zij zullen alles efficiënt voor je inpakken en bij zware boodschappen, de boodschappen voor je naar je auto brengen. Deze inpakkers krijgen geen standaardloon maar verdienen aan de fooi die jij geeft. Het staat je natuurlijk vrij om te geven wat jij wilt. 

Tips in de supermarkt op Curaçao

Waar dingen voor jou normaal zijn is dat op Curaçao niet en moet je dus echt wel goed opletten wat je in je karretje gooit. Hierbij een aantal handige tips:

• Let goed op de houdbaarheidsdatum.

• AH heeft echt ‘Europees’ brood en Centrum heerlijk gemarineerd vlees.

• Shop bij meerdere supermarkten voor goedkope producten

• Koop ook B of C producten

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage