Supermarkten op Curaçao

Supermarkten op Curacao
4
(4)

Wanneer je naar Curaçao gaat om stage te lopen of te werken breng je natuurlijk ook zelf een bezoek aan de supermarkten op Curaçao. We hebben best veel supermarkten op Curaçao waar je heerlijke en goede producten kunt kopen. Deze producten komen voornamelijk uit Amerika, Nederland en Venezuela. Kortom, de keuze is hier ook reuze. 

Curaçao kent zeer diverse supermarkten. Je hebt bijvoorbeeld hele grote en hele kleine supermarkten, duurdere en goedkopere en natuurlijk westers georiënteerde supermarkten tegenover supermarkten waar voornamelijk de lokale bevolking komt. De prijzen in de supermarkt liggen wel hoger dan dat je waarschijnlijk gewend bent. Dit heeft ermee te maken dat alle producten geïmporteerd moeten worden wat extra kosten met zich mee brengt. 

Goedkoop boodschappen doen op Curaçao

Om goedkoop boodschappen te doen, moet je slim boodschappen doen. Je hebt verschillende supermarkten en als je een beetje tijd hebt kun je best goedkoop shoppen. Bij de ene supermarkt is product a goedkoper en bij een andere supermarkt is product b goedkoper. We hebben meer bespaartips voor je mocht je de supermarkten op Curaçao duur vinden. Je kunt dus zo lekker een dag onderweg zijn om al je boodschappen goedkoop te verzamelen. Sommige zullen aangeven dat de “truck di pan” goedkoper is dan koken. Dit is echter niet het geval als je goed inkopen doet en bijvoorbeeld je eten invriest. Als je met je huisgenoten bijvoorbeeld inkopen doet dan ben je al helemaal goedkoop uit! 

Soorten supermarkten op Curaçao

Sinds enkele jaren zijn er zelfs twee Albert Heijns te vinden. In de AH en daarmee nog veel meer westerse supermarkten, vind je uiteraard veel merkproducten. Ook de indeling van deze winkels zijn wat overzichtelijker, de lokale supermarkten zijn namelijk meestal kleiner en hebben erg smalle gangpaden. De kwaliteit van de producten is in veel gevallen zeker niet minder, maar het is gewoon anders dan je gewend bent.

Iedere supermarkt heeft ‘inpakkers’, dit zijn meestal jonge jongens en die verdienen een extraatje met het inpakken en tillen van boodschappen. Zij zullen alles efficiënt voor je inpakken en bij zware boodschappen, de boodschappen voor je naar je auto brengen. Deze inpakkers krijgen geen standaardloon maar verdienen aan de fooi die jij geeft. Het staat je natuurlijk vrij om te geven wat jij wilt. 

Tips in de supermarkt op Curaçao

Waar dingen voor jou normaal zijn is dat op Curaçao niet en moet je dus echt wel goed opletten wat je in je karretje gooit. Hierbij een aantal handige tips:

• Let goed op de houdbaarheidsdatum.

• Van der Tweel heeft echt ‘Europees’ brood en Centrum heerlijk gemarineerd vlees.

• Shop bij meerdere supermarkten voor goedkope producten

• Koop ook B of C producten

Aantal supermarkten op Curaçao

Op Curaçao zijn supermarkten een essentieel onderdeel geworden van het dagelijks leven. Deze supermarkten bieden een breed scala aan producten en diensten aan om aan de behoeften van de lokale bevolking en toeristen te voldoen.

Supermarkten op Curaçao zijn te vinden in verschillende wijken, waardoor ze gemakkelijk bereikbaar zijn voor de mensen. Ze variëren in grootte en assortiment, van kleine buurtwinkels tot grote supermarktketens. Enkele bekende supermarktketens op Curaçao zijn Centrum Supermarkt, Mangusa Supermarkt, Vreugdenhil Supermarkt en Bon Bini Supermarkt.

De supermarkten bieden een breed scala aan verse producten, zoals groenten, fruit, vlees en zuivelproducten. Daarnaast zijn er schappen vol met droge producten, ingeblikte goederen, frisdranken, snacks en andere benodigdheden. Veel supermarkten hebben ook een aparte afdeling voor lokale producten, waar je typische Curaçaose producten zoals pika (hete saus), pastechi (hartige pasteitjes) en kokoswater kunt vinden.

Het boodschappen doen in deze supermarkten op Curaçao is meestal een aangename ervaring. De winkels zijn goed georganiseerd en schoon, en het personeel is over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. Bovendien zijn veel supermarkten uitgerust met moderne faciliteiten, zoals zelfscankassa’s en winkelkarretjes.

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!