Taxi’s Curaçao

Taxi op curacao
4
(6)

Als je lekker op stap wil gaan op Curaçao en daarbij een drankje wilt nuttigen, is het altijd handig om vooraf na te denken over een bob of een taxi. Er zijn gelukkig veel taxi’s die rijden in de avond en nachturen om jou en je vrienden op te halen. Houd hierbij rekening met een ander tarief dan de reguliere bussen. Uiteraard hebben wij ook voor jou meer informatie over het openbaar vervoer op Curaçao maar in dit artikel geven we je meer inzicht in de taxi’s op Curaçao. 

Taxi’s op Curaçao

De taxi in Curaçao is redelijk duur. Het is belangrijk altijd eerst een prijs af te spreken voordat je instapt. Als je dit niet doet kunnen de chauffeurs een tarief rekenen waar je niet heel erg blij van wordt. Meestal is het handig om vooraf alvast te bellen en over de prijs te praten. Het hangt er natuurlijk ook vanaf met hoeveel mensen je bent, zo wordt het per persoon goedkoper! 

Er zijn in Curaçao centrale nummers die je kunt bellen om een taxi te regelen. Op de nummerplaaten staan de letters TX aangegeven, dit bevestigt dat je een echte taxi hebt geboekt.

Taxiprijzen op Curaçao

Taxi’s zijn gemakkelijk te herkennen aan de bordjes en de letters “TX” op het nummerbord. De prijzen zijn gebaseerd op een passagiersaantal van maximaal vier personen voor ritten tussen 6 uur ‘s ochtends en 11 uur ‘s avonds. Na 11 uur ‘s avonds geldt een toeslag van 25%. 

Voorbeelden Taxiprijzen (maximum prijzen)

  • Van de luchthaven naar Jan Thiel – zone 3: USD 60
  • Van de luchthaven naar Piscadera (Marriott, Floris Suite, Hilton) – zone 8: USD 30
  • Van de luchthaven naar Otrobanda – zone 5: USD 45
  • Van de luchthaven naar Mambo Beach – (LionsDive, Kontiki, Dolphin Suites) zone 4: USD 50

Taxi aanbieders op Curaçao

Wil je een goedkope maar ook een professionele taxi op Curaçao regelen? Dan kunnen wij zeker deze twee taxi aanbieders op Curaçao aanbevelen. 

  • Friendly Taxi Curaçao – Telefoon of WhatsApp: +(5999) 692 4561
  • Dushi Taxi – Telefoon of WhatsApp: +(5999) 516 8863

Heb je dus geen auto tot jouw beschikking of geen rijbewijs, dan is een taxi erg handig. Op Curaçao rijden verschillende taxibedrijven. Er bestaan vastgestelde tarieven, maar in praktijk worden door de verschillende taxibedrijven verschillende tarieven gehanteerd. Bel dus van tevoren en laat je goed informeren over de prijs voordat je daadwerkelijk in stap.  Het meest voordelige en handigste is alsnog om een eigen auto te huren zodat je overal naar toe kunt en je niet afhankelijk bent van derden. 

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage