Uitgaan op Curaçao

Uitgaan op Curacao
3.7
(3)

Natuurlijk wil je uitgaan op Curaçao als je stage of werkt op het eiland. Curaçao is een bruisend eiland voor jonge mensen die onvergetelijke avonden willen meemaken. Bijna iedere dag heb je wel een leuke plek waar je naar toe kunt gaan om een mooi feestje mee te maken. Vele DJ’s en bekende artiesten komen naar het zonnige Curaçao om jou tijdens je stage of werk op Curaçao te entertainen! Benieuwd welke vaste feestavonden je echt niet mag missen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. 

Uitgaan op Curaçao op maandag

Tsja je moet ook een dag rust hebben in de week en daar is de maandag op zich perfect voor. Deze avond staat niet bekend als de wildste stapavond. Je kunt wel naar Mundo Bizarro. Dit is een bar met een hele leuke sfeer, waar je de hele avond drankjes kunt doen. Het is een soort vintage interieur wat direct al gezellig oogt. 

Uitgaan op Curaçao op dinsdag

Wil je een leuke avond meemaken met livemuziek? Dan moet je echt op dinsdags naar Omundo. Dit is wel meer een club dan een bar en behoort wel tot de luxere clubs van Curaçao. Je hebt gelukkig gratis entree en je hebt ook een leuke tuin waar je de muziek nog hoort. Dit is wanneer je gaat stage lopen op Curaçao ook echt een must om te bezoeken. 

Uitgaan op Curaçao op woensdag

Vanaf deze dag van de week begint het nachtleven echt te bruisen op Curaçao. Een van de populairste feesten voor studenten is toch wel op de woensdagavond bij Cabana Beach! Je kunt hier eerst heerlijk eten en ’s avonds wordt het restaurant verbouwt tot een ware feestplek met de voetjes in het zand. 

Uitgaan op Curaçao op donderdag

Op donderdag heb je iedere week Punda Vibes en het begint om 19:00 uur echt leuk te worden. Je hebt diverse bandjes spelen bij leuke eettentjes en om 20:15 uur krijg je er een mooie vuurwerkshow bij. Je kunt daarna ook nog naar City Dive dat is ook in Pietermaai. Dit is het enige leuke strand midden in het centrum. Op donderdagen heb je hier leuke happy hours waarbij er veel jongeren komen en zo ontmoet je dus veel nieuwe mensen! 

Uitgaan op Curaçao op vrijdag

Yes, het begin van het weekend en dat wordt zeker gevierd op Curaçao. Je hebt verschillende strandtentjes en clubs waar je naar toe kunt gaan. 

Je kunt je weekend beginnen bij Chill op Mambo Beach. Deze strandtent staat bekend om haar happy hour van 17:00 – 18:00 uur. Veel studenten komen hiernaartoe maar ook veel toeristen en locals. Het is een drukke happening maar wel een hele leuke! 

Je kunt de hele avond op het strand blijven want je kunt daarna door naar Wet & Wild. Hier is altijd een te gek strandfeest wat veel wordt bezocht op de vrijdag. Je kunt hier de hele avond dansen en kletsen met mensen. 

Wil je een chique avond beleven dan moet je echt naar St. Tropez. Dit is een high class tent waar je heerlijk kunt dineren met uitzicht op zee. Iedere vrijdagavond heb je hier live muziek en wordt het weekend goed ingeluid. 

Uitgaan op Curaçao op zaterdag

Niet alleen kun je bij Zanzibar op het strand liggen, maar op zaterdagavond is dit ook echt the place to be! Hier komen veel studenten naar toe om ’s avonds los te gaan op de muziek en te dansen in het zand. Je hebt vaak live muziek van een artiest of een DJ. Zanzibar is rond middernacht afgelopen en dan kun je direct door naar Mojito’s & Bites. Hier kun je heerlijke cocktails nuttigen en doorgaan met feesten. 

Uitgaan op Curaçao op zondag

Niet alleen op vrijdags kun je hier goed uitgaan op Curacao maar ook op zondags moet je naar Wet & Wild. Je hebt hier dan twee keer een happy hour dus je kunt hier prima de hele avond vertoeven en feesten op het strand. Je hebt hier wederom veel studenten en jongen die hier komen om het weekend goed af te sluiten. En vergeet niet maandag weer fris en fruitig op je stage of werk te verschijnen! 

Lijken deze feesten jou ook wel wat? Schrijf je dan in bij CuraStage en wij regelen die leuke stage- of werkplek voor je op Curaçao zodat jij kunt feesten op het strand! Wil je nog meer lezen over de leuke hotspots waar je naar toe moet? Wij hebben ook de bekendste Happy Hours voor je op een rijtje gezet. 

Hoe beoordeel jij deze post?

Klik op een ster om ons te beoordelen, wij waarderen het enorm!

Top dat je onze post leuk vindt!

Volg ons ook op Social Media

Het spijt ons dat deze post niet nuttig voor je was

Laten we dit direct verbeteren.

Wil jij ons vertellen waar het aan ligt? Dan pakken wij het op!

Alinea's:

Aanmelden bij CuraStage

Het CuraStage dream-team helpt jou graag bij het realiseren van een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Betaal niet teveel, je kunt zelf bepalen van welke diensten je wel en geen gebruik wilt maken! 

Wil jij geen stage of (vrijwiligers-) werk maar alleen huisvestiging, vervoer of jouw vergunning door CuraStage laten regelen? Dan kun je ervoor kiezen om alleen losse diensten af te nemen. 

© 2017 - 2024 | CuraStage, het stagebureau op Curaçao

Veelgestelde vragen

De kosten voor huisvesting op Curaçao liggen gemiddeld rond de 850 ANG per maand. Dat komt neer op 425 Euro per maand. Je hebt dan een kamer in een studentenhuis. Wil je liever een studio of een kamer met bijvoorbeeld een eigen badkamer? Dan betaal je rond 500 euro per maand.

Bij de ene huisvesting is dit inclusief gas water en elektra en bij de andere huisvesting moet je nog een vergoeding hiervoor betalen. Als je een vergoeding moet betalen is dit rond de 50 euro per maand. 

Als je een autorijbewijs hebt is het aan te raden om een auto te huren omdat je dan overal naar toe kunt gaan. Voor het huren van een auto moet je rekenen op 950 ANG (dus 475 euro) per maand en dan heb je een degelijke auto met WA verzekering. Een WA verzekering is dat schade aan een andere auto verzekert is, maar schade aan jouw eigen auto moet je betalen aan de verhuurder. Vaak wordt dit verrekend met de borg die je moet betalen. De borg bedraagt over het algemeen een maand huur. 

Daarnaast kun je soms kiezen voor een all risk verzekering. Dit houdt in dat de schade aan andere auto’s gedekt is en ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw auto. Je betaalt dan wel borg/eigen risico en dit wordt dan ingehouden. Maak je dus een ongeluk en heb je borg betaald van een x bedrag? Dan krijg je vaak dit bedrag niet meer terug tenzij de schade ‘goedkoper’ is dan jouw betaalde borg. 

Voor een scooter hoef je boven de 18 jaar geen speciaal rijbewijs te hebben. Heb je dus geen autorijbewijs? Dan kun je een scooter huren! Je moet rekenen op 275 euro per maand aan huurkosten voor een scooter. 

De kosten voor een verplichte stage- of werkvergunning zijn eenmalig tussen de 320 euro (voor stage) en 365 euro (voor werk en vrijwilligerswerk). Deze kosten betaal je niet aan CuraStage maar betaal je aan de gemeente waarin je woont en geboren bent + de overheid van Curaçao. 

Uiteraard zorgt CuraStage ervoor dat je de juiste bedragen overmaakt aan de juiste partijen en dienen wij je vergunning in als je deze dienst afneemt.

Dit is een iets lastigere inschatting omdat wij op voorhand niet weten wat jouw eet en drinkbehoeftes zijn ;) Maar als je rekening houdt met 350 – 500 euro per maand voor ‘het leven’ op Curaçao dan moet het te doen zijn!

Voor de diensten van CuraStage betaal je een vergoeding. Voor dit bedrag kunnen wij namelijk de beste service bieden en jouw vragen beantwoorden. Dit is een eenmalig bedrag dat je in twee delen betaalt, namelijk de aanbetaling en de restant betaling na het vinden van die leuke stage of job.

We maken onderscheid tussen:
Stagetarieven
Werktarieven
Vrijwilligerstarieven

CuraStage

Niet alle huisvestingen op Curaçao hebben standaard linnengoed aanwezig. Vandaar dat wij deze service aanbieden. Dat scheelt een hoop ruimte in je koffer ;-) 

Het linnengoed bestaat uit een hoofdkussen, onderlaken en dekbedovertrek. Op Curaçao slapen wij niet onder dekens vanwege de warmte. Er zitten geen handdoeken bij. 

Als je gebruik maakt van onze ophaalservice, krijg je jouw linnengoed direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage

Onderling bellen op Curaçao is erg duur. Daarom is een lokale simkaart zeker aan te raden. 

Deze simkaart stop je in je telefoon, maar je behoudt hierbij wel je normale WhatsApp nummer. Zo kun je via WhatsApp bellen en appen met het thuisfront & vrienden zoals je gewent bent.

Onderling bel je op Curaçao dan tegen lokaal tarief met je nieuwe lokale telefoonnummer.

Als je ophaalservice hebt, krijg je jouw simkaart direct op Hato en anders kun je deze ophalen bij ons op kantoor.  

CuraStage
WhatsApp openen
1
Scan de code
🌴CuraStage
Hoi, heb jij een vraag over stage of werken op Curacao? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!